Jumaat, 7 Februari 2014

Home » , , , , , , » Muhasabah Cinta By Edcoustic

Muhasabah Cinta By Edcoustic






MUHASABAH CINTA


Wahai pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dari Mu
Kupasrahkan semua pada Mu

Tuhan baru kusedar
Indah nikmat sihat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini ku harapkan cinta Mu

Kata kata cinta terucap indah
Mengalir berdzikir di kidung doa ku
Sakit yang kurasa biar
Jadi penawar dosaku

Butir butir cinta air mataku
Terlihat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Illahi Muhasabat cintaku

Tuhan kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku dengan Mu



Kata Hati : Sesungguhnya solatku, ibadatku, hidupku, matiku adalah untuk Allah.


.

19 ulasan:

Deqla Manjew berkata...

owh lagu rupanya.. ada baca lirik lagu ni kat blog shu..ingatkan dia yg karang.. huhuhu..

Noe berkata...

1st time dengar...sedap gak..

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

tkleh nk dgr plak.huhu. kat opis.

QasehnyaRania berkata...

mendalam.
ciknur, inner tu sesuai je utk muka bulat. ciksu pon muka bolat. hihi

Tihara berkata...

tersentuh dengan entry ni
betapa kerdilnya lah kita ni.

zaza zehra berkata...

kumpulan baru ke ni...pertama kali dgr... indah liriknya :)

Rapunzel Cikilolo berkata...

salam jumaat nur

:)

izan mama mia berkata...

sedap lagu nih...ada makna sebalik makna

Aku Penghibur berkata...

lirik yang mendalam ^_^

terima kasih sharing

Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

Muhammad Taufiq berkata...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Razi ten berkata...

The songs are not bad ^^

Yumida Huda berkata...

1st time yumida dgr lagu ni nur
bez gak..layannnnnn

Rosmiza Ali berkata...

First time dengar lagu ni.. Best gak ekk.. Layansss.. =)

ayut berkata...

Xleh main plak lagu ye..xmau kuar.

kopi pasta berkata...

perghhh teringat kenangan, dulu 3-4 tahun lepas, lagu ni selalu berdamping dgn diri..

dengar lagu, tiba2 ingatkan kawan2 lama yg seukhwah time belajar dulu...

LYAfrina berkata...

nice song...

Chic Na berkata...

oh lagu ni ke yg nur citer psl pnyanyi dia tu eh..

aku HaniAsyira berkata...

sedap2.. teman memalam ni.. =)

Cik Aini berkata...

sedap juga..ni pes time ai dgr :)