Isnin, 16 Disember 2013

Home » , , , , , , , » Rawatan Untuk Ulser

Rawatan Untuk Ulser



klik untuk tumberasan yaw..!


Assalamualikum.

Okey, tengok tajuk entry. Ingat lagi tak entry INI? Ya entry petua untuk merawat ulser. Untuk pengetahuan semua, entry tu mendapat kutipan paling tinggi setakat ini. View untuk entry tu setakat ini hampir cecah 20k. mungkin bagi blogger-blogger pames ini perkara biasakan. Tapi tidak bagi aku.

Kalau dilihat komen-komen dalam entry tu, ramai jugaklah yang macam terkejut bila AIS KRIM adalah salah salah satu petua untuk hilangkan ulser. Pada yang sudah cuba mungkin dah rasa perubahannyakan. Lagipun petua tu mudah dan sedap. Tak susah nak ikut. Berbanding letak petua letak garam, YaAllah..meleleh-leleh air mata tahan pedih. Siapa pernah buat, pasti tahu! Heee.

Sesetengah orang, tersangatlah jarang kena ulserkan? Dan sesetengah orang lagi, kerap betul dapat ulser. Dan tu kalau dapat bukan satu dua je, tapi banyak. Lebih dari tiga ulser pun ada, yang paling kesian bila ada ulser pada lidah. Dapat bayangkan tak, kena tepi dinding mulut pun dah pedih, inikan pula atas lidah. Aduhhh….lagi bertambah-tambah pedih!

Kenapa seseorang itu kerap sangat dapat ulser? Sebenarnya, punca ulser ni pelbagai. Kadang-kadang ianya berpunca dari kecederaan yang berlaku di lapisan mulut. Ada juga yang kata disebabkan stress dan alahan pada makanan contohnya nenas. Perkara-perkara macam ni, memang kita boleh elak dari terkena ulser. Betul tak?

Tapi salah satu sebab besar, kenapa kita senang diserang ulser. Adalah sebab daya tubuh badan kita lemah serta kekurangan zat dalam makanan yang di ambil. Dan penyebab ini dah sah-sahlah kita tak boleh elak, selain kita sendiri kena perbaiki atau tambah kekurangkan pada diri kita.




Haa..kenapa tiba-tiba ada gambar GLA Complex ni? inilah salah satu produk terbaik buat mereka yang sering di serang ulser. Kenapa aku cakap terbaik? Sebab GLA Complex ni mengandungi 2kali kandungan gamma libolenic acid lebih daripada EPO (Everning Primrose Oil) tambahan lagi digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E. INFO LANJUT.

Kebaikan GLA Complex :
Merawat ulser, melegakan  kelesuan, membersih kahak, meningkatkan stamina.
Mengawal hormone lelaki dan wanita untuk kesuburan
Melambatkan monopous
Menentang kanser
Mengurangi keradangan kulit/bengkak kulit
Sesuai untuk mengawal diabetis (masa hamil)
Menghalang tekanan darah tinggi
Membaiki tekstur rambut

Nampak, bukan setakat ulser je. macam – macam yang terkandung dalam GLA Complex ni. kiranya setiap satu butir GLA complex ni, ada bermacam-macam khasiat. Aku pasti, sesiapa yang sedang mengamalkan GLA ni, pasti tahu kesannyakan. Aku sendiri pun ada pengalaman manis tau dengan GLA ni. Tapi lain kalilah cerita, sebab entry ni pun dah panjangkan..!

Untuk tahu lebih lanjut mengenai GLA Shaklee ni, KLIK JE SINI. Jadi kalau ada sesiapa berminat atau sebarang pertanyaan, bolehlah PM SINI yaw..!




Kata Hati : Siapa yang pernah ambil GLA ni, pasti tahu kehebatnya...!

.

16 ulasan:

Nour Adieb berkata...

ulser suka sngt menetap dkt mulut/gusi sy. grrr

izan mama mia berkata...

tak mau ulser....tapi mmg suke aiskrim

Chic Na berkata...

errr tumberasan?? heheh..

banyak jugak kegunaan gla ni kan.. macam2 penyakit boleh rawat.. terbaik lah..

hazwan hairy berkata...

kalau hh makan aiskrim ja..hehe..keyword mnjdi lah tuh rmai..kehkehh

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

psl ekrem tu mmg toi. dgr kat sinar..

zaza zehra berkata...

shaklee mmg best.. ada rzki nti zaza order lagi dgn nur.. :)

Deqla Manjew berkata...

wahh rajin review brg shaklee skng ni eh.. lupa plak nur pun pengedar shaklee.. hihi.. apapun shaklee mmg terbaik utk mana2 penyakit kan..

syuk shusuke berkata...

promosi terus barangan dia. hehe

Yumida Huda berkata...

oooo yumida ingat lg entry ni nur
beznye klo mkn ais krim saat ni

Cik Pensil berkata...

kopi pernah cadangkan letak garam dekat ulser. Pensil pun ada try. menangis tak berlagu lepastu >_<"

tiba2 teringat dekat kopi. lama dia menghilang.. kihkih

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

wahhh...tingginya view Nur!akak pun tak penah cecah tu taw..hehe..

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

sggh selasa..

QasehnyaRania berkata...

morniNg cik nur
ais kerim. serius bru tahu ni.
selalu ciksu letak oral eid. je. bli kt farmasi

Cik Aini berkata...

Nur...
Ai tgh ulser skrg ni.huhuhu sakit oiii,nti nk cari eskrim lah..tgk ubat tu rs cam nk fengsannnn lak..hahahaha

aku HaniAsyira berkata...

atil kerap kena.. setiap bulan mesti KENA.. hmmm..

caliph shuriken berkata...

klau sy kena ulser cmni.. sy sapu jaa ubat kebas pastu bru bole makan mcm biasa, huh...