Khamis, 20 Jun 2013

Home » , , , , , , , , » Terkaitnya Entry Dot.Dot.Dot

Terkaitnya Entry Dot.Dot.Dot



Assalamualaikum.





PERHATIAN :
 ENTRY INI TIADA KENA MENGENA ANTARA AKU DAN NOVEL. TAPI PENCERAHAN TENTANG ENTRY INI.


Terang. Jelas. Dan tak perlu pencerahan lagi tetang wujudnya entry ini. Semuanya gara-gara entry PENYELIDIKAN isnin lepas. Sumpah, geleng kepala aku baca komen kalian. Yelah, budak hingusan macam aku ni nak JADI PENULIS NOVEL..? Perghhh…memang tak laaa kann…!








Tengok, Mama JJ siap nak minta sign lagi ni. Adoiiyaii..! Serius Nur tak henti gelak tau baca komen Mama JJ tu. Ummi Irfan pula, bersungguh teruja bila dia fikir aku betul-betul nak buat novel ni.Lepas tu, bila ada ayat “TIPU”Ummi Irfan boleh pulak tak percaya. Siap suruh aku ngaku lagi ni. Hahaha.  

Deqla pulak,  punya imaginasi lagilah tinggi, sampai nak diadaptasi nih..! Punyalah dia malas nak baca novel. Hahaha. Mama Mia pula kata Nur ada bakat. Err..Tang mana pula bakat Nur kak. Nur bakat tidur adalah kak. Hahaha. Lorrr..Mana ada duk karang novel Ayu. Nur buat kerja la. Kerja kepuasan diri sendiri. Dan untuk CikSue, Sumpah ianya tak ada kaitan pun dengan novel. Percayalah..!

Dan ada yang tanya, aku pernah tak buat novel..? Okay, untuk soalan tu, sejujurnya aku langsung tidak pernah keluarkan apa-apa novel pun. Baik dipasaran mahupun dalam penulisan online ni. Tapi, pernah suatu ketika dulu, aku hampir-hampit terjebak dalam sebuah laman yang sudi memberi peluang dan ruang buat aku menghasilkan E-Novel. Sayangnya, pada waktu tu, aku langsung tak yakin dengan karya aku sendiri. Jadi aku tak terima tawaran tu.




Tipulah kalau aku kata, aku tak teringin nak hasilkan novel. Pernah terfikir, pernah berangan, pernah menggarap cerita untuk dijadikan novel. Tapi semua tu angan-angan je. Aku tak yakin, dan tak confident dengan diri sendiri. Lagipun untuk hasilkan sebuah novel ni, kita perlu banyak idea yang tak tercurah banyaknya. Tapi aku ada jumpa satu novel yang penulisnya ala-ala nama aku. Novel berjudul "SI MATA BUNDAR" hasil karya Amany. Ejaan lain, tapi sebutan sama. Dan yang pastinya BUKAN AKU laa. Nak tengok? Niii diaaa...


Yea..jujur aku akui adalah budak sastera dan seni di sekolah dulu. Tapi tak bermakna aku boleh hasilkan karya yang terbaik. Tidakk…!

Dan seandainya, ada rezeki ada peluang untuk aku hasilkan sebuah novel, kononyalahhh…! Aku tak akan bercerita dalam ni kot. Dann..aku tak akan guna nama sendiri sebagai nama pena, TAK AKAN..!

Kenapa..? Aku kan pemaluu…huwhuwhuw. =_=”




Kata Hati : Percayalah, penyelidikan aku tu tak ada kena mengena dengan sebuah novel. Sekian.
.

33 ulasan:

S.K.A berkata...

tak slah kalau mncuba..mn thu kot2 rzeki ada kt situ =) bleh gak mntak sign..he3

Solehah Shamsuddin berkata...

alahai,npela dlu nur xterima tawaran tu.klu x,msti nur dh jd novelis skrg ni :)

Chic Na berkata...

harharhar.. kan dah kontroversi.. mcm2 spekulasi keluar. apepun yg nur buat cikna tetap support k. caiyok caiyok!! hewhewhew..

muhamad Nazri berkata...

wow..sy pun teringin nak jd novelist walaupun kurang yakin pada diri..tp tak salah mencuba...

izan mama mia berkata...

ais...salah teka pulak ...oklah teruskan penyelidikan misteri itu...nah apalah yg nak diselidik tu yer...apa apapun harp nur berjay menyelidik sampai ke akar umbi..nnt dah berjaya..kongsilah dgn kami yg meneka dlm kekaburan ini....ehhe

Nastyna berkata...

Hnssss hnsss... kuciwa kami. its ok, I totally wont be surprised if u do really produce a novel, if not sooner, later. I have trust in u. Whatever u are doing, the best of luck k ;)

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

mana tahu leh jd knyataan kan..

Mrs Velentine berkata...

samalah MV pun budak sastera

Khai♥Rin : anies berkata...

kalau xtau cm ne nk start (penulisan novel) sy sedia membantu..

nuha ahmad berkata...

sye singgah ^^

are_lin@yu berkata...

kah3..pndai2 ja ayu tka erk..tp gya nur tulis mcm nk hsilkan nvel..kah2...bkn ayu sorg kta tu..ada geng..hahaha..apa lg nur

Deqla Manjew berkata...

hahaha.. mmg deqla mls nk baca pun nur.. ;p.. ehh ingatkan nur yg buat novel tu.. rupanya nama sama daa.. suspen jek tau.. tp apa slhnya nur cuba.. gerenti kami bg sokongan isi padu punyalah..kihkihkih.. deqla dulu pun pelajar aliran sastera.. tp deqla x la seterer nur dlm menulis ni..paling2 pun penah karang nukilan hati dlm majalah pesona..dpt la hadiah RM50.. menang tmpt ke2 bicara terbaik..hahaha.. sejak dah kawen ni mls dah nk bernukilan bagai.. kohkoh.. apa2pun nur cubalah dulu yer buat novel.. tgk tu.. tawaran pun ada dpt tu kan.. ish rugi la kalo lpskan peluang..chaiyok nur chaiyok! =)

Deq's Qienz berkata...

belum cuba belum tahu la cik nur..try dulu mana tau ada rezeki..

Rosmiza Ali berkata...

Tapi kalau ada rezeki, apa salahnya Nur cuba terjun ke bidang penulisan novel pulak kan? Sape tau.. Rezeki tu Cik Nur.. =)

boni kacak berkata...

satu je saya nak awak pegang.. sentiasa yakin dengan diri sendiri dan juga kemampuan diri sendiri :)

diana berkata...

wah..dah ada permintaan tu..apa lagi..kena la tulis novel/..klu tak kecewa la kami..hehe..

Yumida Huda berkata...

ooo..rupanya
tapi kan nur..blh jugak nur pupuk2 hasilkan novel..yumida baca sinopsis yg digarap oleh nur pun blh tahan ayatnya
mcm kwn yumida..kwn blogger..pun pernah hasilkan novel
ni link blog dia:
http://kathytuah.blogspot.com/

Tihara berkata...

tapi cara nur tulis review memang buat orang tertarik..entry2 nur pun kekadang style novel pun ada.. :)

Aine Ainun berkata...

sob sob...'
bukan ekk..
xpala Nur, mana tau rezeki akan datang..amin..=)

aReLaN berkata...

ala..yakinlah pada diri. jangan malu2 tonjolkan bakat yang ada. mana tau kot2 ada rezeki leh jadi novelis tersohor.hehehe

fieda berkata...

nur jgn malu2..cuba je

lelamaisara berkata...

wah kalu nur nak tulis novel mesti akak akan bace....

nur...i miss u...sorry dah lame tak singgah sini...:)

QasehnyaRania berkata...

ala, ciknur ni malew2 la pulak. tulis je la.. ciksu yakin nur ada bakat terpendam tau :)

cer gi godek2 blog kak shariah. peserta masterchef tu.
jgn sia2 kan nur sementara diberi peluang :)

rebut peluang tu k. kalau tak cuba kita tak tahu

Ummi Iman berkata...

Kena baca dulu entri dot3 tu.. tak faham ;)

Si Matatajam berkata...

Kalau dah jd novelis jgn lupa kirim novel siap autograf kat kulit buku novel tu yek Nur..ha ha... Nur mmg ada talent jd novelis terkenal tau..

Puan Bui Junaidi berkata...

TRY DULU..MANA TAU ADA REZEKI..^_^

Yana Libra berkata...

tak baca lg entri tu..kena g baca ni..huhu~

caliph shuriken berkata...

klau awk berbakat, proceed jaa.. no problemo ^^

Che Rosliza Che Mat berkata...

Apa salahnya Nur...mencuba....mana tahu ada rezeki jadi penulis novel yg terkenal...

ayut berkata...

ni entry berkait ea...jenuhla nk bkak satu2x..hihihi

wan nurul hezrina abd halim berkata...

bakat kena kembangkan..rugi perap=)

nanieybarnieylurviey berkata...

Nur kembangkan bakat!!! Nur ada potensi. Sumpah xtipu. Tak caye g amik aptitud test!!! Try la nur!!! Peluang baik tu.. :)

9n0L4 berkata...

cube la nur. mane tahu boleh jadi novelis terkenal nnt. hehe. akak nk novel free satu. ;)