Ahad, 9 September 2012

Home » » .:: Akuarium Terkecil Di Dunia ::.

.:: Akuarium Terkecil Di Dunia ::.





Seorang rakyat Russia, Anatoly Konenko telah mencipta rekod akuarium terkecil di dunia yang
 hanya bersaiz 30 x 24 x 14mm. 




Akuarium yang di perbuat dari fiberglass ini lengkap dengan rumpai laut dan ikan yang hidup.




Bila dah kecil, jadi perkakas berkaitan dengannya pun mestilah kecilkan. Comei-comei gitu..!



Comeikan..? Serius nampak macam mainan..!
Sumber : Lepak.my


Kata Hati : Tiada yang mustahilkan, sebab semuanya datang dari ALLAH.
.

50 ulasan:

Anis Nisa (SH) berkata...

hihi..comell..

Cinta Misteri berkata...

comelkan....

Btul tue, tiada yg mustahil, kerana semuanya dari Allah. Allah jadikan ikan yg kecil, jadi tak salah kalau kita ciptakan pula kediaman yg sesuai bersesuaian dgn hidupan yg kecil tue.

kata hati: actually kita pun boleh cipta rekod dunia

nanieybarnieylurviey berkata...

Alahai.. Keciknye.. If dpt kecik mcm ni kt nani dlm berapa minit je da hancus.. Mata lak rabun.. :)

P/s: opoq tu betina.. Hehe.. Unik namenye? Adik2 la yg pgil mcm tu..

NUR AIN AZMAN berkata...

Alahai, comel gler kot >.<

hazwan hairy berkata...

keciknya...~

Deru Ombak berkata...

As Salam Nur..
Kecik sungguh aquarium ni.. Siap dengan interior deco.
:)

Yana Libra berkata...

keciknya..tak puas tengok..huhu~

✿ Nani ツღ berkata...

keciknya,comel sangat...haha..ikan apa je yg boleh dibela dalam tu....

Tihara berkata...

cute la kan :)

siti naqiah berkata...

alahai keciknye akuarium die!! geram tgk, hehe..mst ikan tu xpuas duk dlm situ, hihi..

Mieya Atiera berkata...

Comelnyaa.

Si Matatajam berkata...

Uniknya...Comel la tgk benda2 kecik ni..
M tag Nur dalam GA ni
http://mymatatajam.blogspot.com/2012/09/koleksi-terbaru-kznabihah-butik.html

Che Rosliza Che mat berkata...

alahai!! keciknya...comel jer tengok..

Yui Bieyna berkata...

Salam. Wah tomeyynya ! agaknya ikn ap tuh?

BeLLa berkata...

hahaha comei ^^

Miss BaNu berkata...

hehehe mmg comel bangat ni..

Nurulee berkata...

Ala. So cute. Ikan apa boleh duk dlm tu? ekekek =D

Arina Shamsul berkata...

Hahahaaha..lepas ni akak pun nak buat juga la..hihihi

IntaNBerliaN berkata...

alahaiii keciknya... comel je.. :-)

trah zain berkata...

ikan tu mmg tak besar2 ea cik nur? comel gak,hehe

Pelangi Biru berkata...

wee ~ comell sgttt . mintak satu . hehe

Pelangi Biru berkata...

wee ~ comell sgttt . mintak satu . hehe

Chic Na berkata...

comelnya. cik na pun nak bela kalo ada yg macam ni. hihi..

Leeza dayasari [santai leeza] berkata...

maaf lah cik nur kalau lmbat berkunjung balas.. beruk band buat hal leerrrrr

etuza berkata...

keci k sangat tu Cik Nur..tak puas nampak ikan pun kecik2 kan...tak apa ada kolam uncle ..etuza, boleh tengok2 ikan emas ..

Misya Mialen berkata...

Wah comelnha.lbh kecil dr tapak tgn.mcm tpk tgn bb kot.hihi

aku HaniAsyira berkata...

nak buat apalah benda kecik2 ni.. aishh

miss fluffy berkata...

kecik bebenorr..haha tp cute gak..;p

jaakechik berkata...

kecik kemetot! seriyes mmg cute! hehehee... kat m'sia kalo ada pon yg mainan ler kot...kan?

Faizol Dee berkata...

nak bela ikan apa ek?

babycomel berkata...

dlm tu ada hidupan ke??

piko ija berkata...

kecik sgt nie..nk tgk ikn pun gune mikroskop...haha

N.Aima K berkata...

ikan apa yg kecil mcm tu ya...? jejentik ke? huhuhuhu

9n0L4 berkata...

mak oihhh. kecit cenonet nyeee. kuit sgt. ;)

Cendol berkata...

wahhh!!serius comel!!!!!!!!!!!!!!!!!
cik nur,rindu kamu!!

Cik Aini berkata...

wahhhh
mmg comel lah..
kdg2 bila tgk satu2 kejadian tu kan,trs rs insaf dtg dlm diri..terasa diri begitu kedil di sisi Allah..

Cik Yaya berkata...

weee..cumilnyer...
bleh bwk jln2..huhu ^o^

Arham Md Ali berkata...

Boleh bela ikan apela dalam aquarium sekecil tu :(

Deqla manjew berkata...

ikan pun kecik comey je la kan... :)

lynn kamarul berkata...

kecik betul ni

Wanieys berkata...

alahai keciknyer...nk tgk kan pun asa xpuas hehe

Lida Rahim berkata...

mmg comel.. sapa yg buat tu mestilah yg org yg sangat rajin dan penyabar hehe

are_lin@yu berkata...

mmg sangat2 kecil..huhu

nur dah daftar says.com ke blog..klu blum jom lah ke blog ayu ;-)..blh wat duit ;-)

http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/09/jom-buat-duit.html

AyueJean berkata...

COmeeeellllllllll.......

Pink Lavender berkata...

kecik btolll...
ikan apa jer la nak bela dlm tuhh yerr..

Eca Dwinky Asha berkata...

comel tul..mcm mainan je.

|shuhadaothman|TM berkata...

comel betul. lau x nmpk leh tepijak tu. hehe

::CIK LYNN:: berkata...

comel...bes ni kalu dpt bela ikan cmni dlm bilik...hehe

wan nurul hezrina berkata...

alahai tecik cinonet jerk..

QasehnyaRania berkata...

cute.skali kucing berminat.berderai kaca dalam mulut..hihi