Isnin, 10 September 2012

Home » » .:: Salad Kentang ::.

.:: Salad Kentang ::.





Selamat hari isnin semua..!
Pejam celik  dan celik pejam dah 23 Syawal 1433H kan.

Berbaki lagi 6 hari saja lagi dalam bulan syawal ni.
Kira minggu terakhirlah kalau siapa-siapa nak buat rumah terbuka kan..

Rumah aku..? masih berantakkan...huhuhuh.
Memang buat tak nampak je kalau tiba-tiba periuk belanga de tengah rumah.

Dan dikala rumah berantakkan ni jugalah keinginan aku mencuba pelbagai masakan membuak-buak.
Tapi nak buat macam mana, tahannnnn je lah..!

Dan pastinya, kalau dan selesai semua nanti tentu keinginan tu pun dah tak ada..huh.! #selalunya macam tu lah kan..!

Ikutkan hati memang nak masak berat-berat. Tapi pergerakkan dan keadaan amatlah terbatas.
Tapi di sebabkan teringin juga nak masak sesuatu, jadi aku masak yang ringkas sajalah..!

Resepi ni, aku ambil dari blog Nanie. Memang semudah ABC je tau..!
Senang sangat-sangat..!




Dari resepi Nanie, aku cuma olah sikit je. Bukan olah apa, cuma ada penambahan bahan je.
Aku tambah lobak merah , kobis , sedikit daun sup dan daun bawang.

Bila dah siap gaulkan semua bahan bersama mayonis dan sedikit serbuk lada hitam,
Hidangkan dan siap sedia di NGAP bersama sos cili kegemaran..!

Wallawey.. Memang sedaplah.. dan memang kenyang.
Dan sedap juga kalau di makan bersama roti.

Nak cuba..? Terjah resepi ke blog Nanie di [SINI]
Selamat mencuba..!

p/s : Maaf gambar dari kamera cap ayam ni kurang jelas, sebab kamera canggih aku tertinggal dekat opisss..! #canggihlah sangat...wekkkk..!


Kata Hati : Lepas ni teringin nak cuba BAKSO...! Tapi tak tahu bilaaa..huhuhuh..
.

41 ulasan:

Deqla manjew berkata...

wahh saladddd... hihi.. mmg kamera canggih pun nur sbb deqla suka tgk gmbr2 yg ada dlm blog nur! cantik sgt!! kamera apa tu erk? hihi

Anis Nisa (SH) berkata...

wahh..kentang..fav nisa ni..nmpak sedap ni nur..nyum3..!!

fizafantagirO berkata...

nyum nyummm .. kalau sedap , nak kene cuba nih :)

are_lin@yu berkata...

dapp nya..bla nak bagi ayu rasa..hehe

Si Matatajam berkata...

Nampak best tu salad tu....mesti lemak berkrim disukai ramai kan...

Wanieys berkata...

nampak sedap nur salad kentang tu..cr nk buat pun mudah jer hihi

Cik Rongoks berkata...

yummmy ! ika suka salad . huhu

izan mama mia berkata...

rajiiin cik nur masak n cuba resepi...tahniah..

Kak Izan berkata...

Baru semalam makan bakso... nak tak? :D

nur anis berkata...

yummmyy..saya memang suka kentang...:)

Eca Dwinky Asha berkata...

nk try...hihi

Che Rosliza Che mat berkata...

Emmm sedapnya..

nanieybarnieylurviey berkata...

wowww... lapar plak.. :)
letak kubis pun sedap..
lapar kentang plak.. dan2 je :)

P/S: Rasanye tak gi kot.. tak berani nk kata sbb plan selalu berubah.. ikut hati sgtlah nk pergi. hehe.. so share je la yg mampu tkut ada yg terlepas pandang :)

AyueJean berkata...

YumYumYum.....
nak kene try ni cik nur...
Tapi macam cik nur tau la kan...
Ayue jarang sangat masuk dapur..
hehheheheh....=P

BeLLa berkata...

nmpk mmg sedap

IntaNBerliaN berkata...

wah sedap ek.... blh try ni lain kali :-)

zera eira berkata...

Harus dicuba! Wajib! :))

afiah_yaa berkata...

yummyy..sdddap nyo la..nk try wat etek eh...

Mieya Atiera berkata...

Wah, rajinnya Cik Nur mencuba resepi baru :)

dwaty berkata...

singgah sini...

nampak sedaplah.... yummy2

Ain Najwa berkata...

wah sdp nyer tgok mknan tu...lapar pulak.. =)

Pink Lavender berkata...

rajinnyer masak!!!
tgk pon mengiurkan dah..

makneng follow sini
jemput follow makneng

N.Aima K berkata...

nyum nyum meh

Sue PeLik berkata...

sedap ke salad neh cik nur?? dulu saya tak suka makan salad tapi sekang neh suka laaa jugakk huhuhu

lelamaisara berkata...

macam sedap....nak cube tapi malas..hahahhaa..nak makan je..boleh tak???

aku HaniAsyira berkata...

tolong buat sy satu.. deliver anta rumah ok.. boleh lah cik nur.. =)

boni kacak berkata...

kalau nak cuba bakso tu, mohon pos ke saya sikit ye.hahahaha

Chic Na berkata...

macam sedap je nur. cik na sekarang tgh dilanda virus malas masak. hehe..

jaakechik berkata...

wahh mkn salad kentanggitu..bgusss berkhasiat! hehehehee

Tinta Lana berkata...

Salam.

Cik nur..cik nur memang rajin cuba2 resepi kan? >_<

Cik Aini berkata...

sedap eh nur salad kentang?
ai selalu mkn salad buah je pun..
kalo sedap nk torai lah.hehehe

kueh raya ada lg x?nk dtg beraya umah Nur nih =)

9n0L4 berkata...

huhu. tak mkn mayonissss. tapi si dia mesti suke ni. ;)

Yana Libra berkata...

kreatif gak cik nur menambah2 bahan..huhu~ :)

Cik Yaya berkata...

wau..simple je kan..
ble cube leps ni..hoho

whitecappuccino berkata...

anak selalu buat sebab mereka suka makan.

|shuhadaothman|TM berkata...

nyum2 nmpk sedap. post sini sket cik nur :)

afraa berkata...

sedap sedapsedap.. nakkkkkkkkk

Cendol berkata...

nampak sedaap je.pos sini sikittt!!hhaha.bakso??!lame tak mkn!

caliph shuriken berkata...

klau ada mayonis kjap jaa sedia semua ni ^^

fieda berkata...

sedap ni..

wan nurul hezrina berkata...

suka sangat makan salad=)