Jumaat, 8 Februari 2013

Home » » Tazkirah Jumaat | Redha

Tazkirah Jumaat | Redha






Kata Hati :
Janji ALLAH itu pastikan....
.

31 ulasan:

Si Matatajam berkata...

Assalamualaikum Nur cayang..rindunya kat blog Nur ni... Bleh singgah sat ja..tenet tu dah sebulan dah ni..sakit jiwa nurani dahku..tapi kena redha la kan... Sori yek akak tak bleh nak terjah semua entry yg akak tertinggal kat blog ni sb nak jenguk blog kengkawan yg lain plak... Nanti kl tenet akak dah ok, akk terjah yek

Solehah Shamsuddin berkata...

Yes! Its true Nur. So, kalau keciwa2 jangan sedih dan keciwa bangat. Sedih2 sekali bisa menghilangkan seribu kegembiraan. Benaran? :)

Nastyna berkata...

Salam Jumaat.

nanieybarnieylurviey berkata...

Insha Allah.. Janji Allah itu pasti.. Byk benda tak tercapak dek akal kite and kadang kala kite mempersoalkan kepada Allah kenapa ini terjadi sedangkan kite hambaNya dan Dia berhak menguji kite. Redha itu mudah.. Tp ikhlas kah kite terhadap sesuatu ujian tersebut >.<

Ummi Iman berkata...

Mmg begitu yg Allah harapkan. Sentiasa bersangka baik.

Herman Bagus berkata...

nice info cik nur

Deqla manjew berkata...

inshaaAllah... mudah-mudahan... deqla pun always redha impian deqla utk timang baby x kesampaian lg.. mungkin lepas ni berderet2 pulak baby yg dpt.. haha.. amin.. ;)

wan nurul hezrina abd halim berkata...

redha mmg susah..tapi yes betul kalau dah redha mmg kita tenang..paling redha dengan qhada dan qadar Allah bila masa arwah abah meninggal..mmg mulanya susah sungguh melupakan asyik nanges bila teringat n bila nak cerita semua mmg tak boleh..tapi sekarang bila dah ada keredhaan tu lebih tenang dan dapat meneriama..Abah hanya pinjaman drp Allah pd nurul..bila tiba waktunya dia pergi menghadap Allah kerana telahpun berjanji denganNYa..

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

InsyaALLAH..moga2..

AyueJean AJ berkata...

Kalau kita redha, hati pun tenang... =D

are_lin@yu berkata...

sangat setuju nur ;)

Mrs Velentine berkata...

betul tue...terlepas sesuatu..akan ada yg menanti utk kit alagi

Nyue berkata...

haruslah redha dgn penuh keikhlasan :))

BERT berkata...

ya janji allah mmg pasti..bila kita redha hati akan jadi tenang

nik ros berkata...

setuju. kena percaya pada ketentuan Allah. perancangan Allah lagi terbaikkan

hazwan hairy berkata...

betul! dont be sad..eh :p

Bui Junaidi berkata...

BETUL TU..ALLAH TAU APA YG TERBAIK UTK HAMBANYA..

Arina Shamsul berkata...

Allah mahu berikan mu yg lebih baik dik :)

lelamaisara berkata...

betui tu..;) salam jumaat Nur...

Yana Libra berkata...

setuju..insya'Allah~ :)

N.Aima K berkata...

insya Allah

Chic Na berkata...

Allah tidak redha kepada hambaNya kecuali setelah hamba itu redha kepada Tuhannya dalam semua hukum dan perbuatanNya. ;)

IntaNBerliaN berkata...

betoi tu, setuju!

kayyana berkata...

btul tu.. yg penting redha.. setiap yg terjadi pasti ada hikmah.. kite kene menilai sendiri..

Heri Gipzy berkata...

Insya Allah sista....

Mieya Atiera berkata...

In shaa allah. Banyakkan bersabar dan berdoa ye Cik Nur :)

cik nana berkata...

insyaAllah. yang pasti setiap kejadian tu ada hikmah disebaliknya..

Shida Radzuan berkata...

betul shida setuju dear ^_^

Cik Aini berkata...

betul sgt tu Nur..
yg pasti redha tu bersertakan keikhlasan..baru timbul ketenangan di hati :)

Sue PeLik berkata...

betul tuh. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

redha itu ikhlas,pasrah itu menyerah :-)