Selasa, 12 Februari 2013

Home » , , » Tragedi Di Hari Minggu

Tragedi Di Hari Minggu



Pada hujung minggu yang lalu, line internet sedang menggila dirumah. Jadi tahap kebosan jadi makin melampau. Dan disebabkan tidak dapat menahan hawa nafsu untuk berblogging, aku buat kerja GILA yang super duper GILA..Hahaha…!

Berlaku pembaziran yang sangat melampau tahu..!

Al-maklumlah setan duk hasut-hasut aku. “kejap je, bape henggetlah sangatkan…”

Aku pun cepat-cepat semak baki keredit nombor peribadi aku. ada RM95.83 tepat..!! Nombor celcom ni, memang super duper banyaklah. Sebab aku jarang guna. Tiap-tiap bulan topup 30 hengget, sebulan Cuma guna 5 hengget, lama-lama tak ke banyak jadinyakan..!

Kalau nombor maxis pula tak banyak. Lepas potong BIS tingallahlah dalam 10hengget kebawah. Jadi aku nekad guna yang celcom punya.  Berbekalkan  bersemangat waja GILA dengan  kesungguhkan yang ada, aku keluarkan sim kad tu, dan masukkan dalam berukband. Dan seperti biasa cucuk pada usb lappy dan tunggu hingga isyarat connection keluar.

Bila dah keluar, aku pun kliklah. Dan bermulalah pelayaran internet. Berdesup kot setiap kali buka mana-mana blog. Dalam hati terbaiklah celcom ni..! tak sampai 15 minit, loading jadi slow. Ada mesej dari 2888 masuk, nyibukk je.! Jadi aku abaikan.

2minit lagi, mesej dari nombor yang sama masuk lagi. Aku masih buat tak tahu.  Loading pun makin berat. dalam hati dah rasa macam pelik jer. Masuk mesej ketiga, tanpa disconnect sepantas kilat aku cabut berukband dari lappy.

Dalam hati, duk doa moga-moga sikit je kredit yang di tolak. Aku masuk sim kad dalam phone,onkan phone, dan cepat-cepat tengok baki….

Sekalii…….



Apa perasaan kalian..? Aku tentulah terkejut GILA VAVI..! Dah tu hati aku yang cenggeng ni terus rasa nak nangiss tau..! GILA tinggal 1sen jee..! memang bedesup keredit aku hilang…! 

Waaaarrgggghhhhhh….!!!

Sumpah tau aku rasa macam nak lempang lappy dengan berukband laju-laju..! hilang gitu jer keredit aku…sedey betoii..! Huhuhuuhu…

Petang semalam, aku singgah bank, dan topup rm60. Konon-konon boleh melegakan hati…tapi tak jugak..duk teringat lagi baki lama…huhhu..



Kata Hati : Pada muka aku kan..!
.

45 ulasan:

cik nana berkata...

banyak gila celcom makan kredit tu.rm95.83 jadi 1 sen je. huaaaa rasa nak nagis jugak.

whitecappuccino berkata...

hahaha..lucu la nur! mmng keje gila ni..bnyaknya krdit hilang sekejap masa tu...akak pun x leh online cm biasa kabel telefon dikebas org gila durjana mat gian hai..sakit ati tol!

Deqla manjew berkata...

hahaha.. mmg xde keje sgt la tu..haihh kalo deqla la kan siap meraung, terpekik terlolong kat tinger hubby...hikhik.. x psl2 kan... :p

Yana Libra berkata...

ishk..sekejap je hilang camtu je?? sabar ye cik nur..huhu~

Farah Waheda Wahid berkata...

memang dia cepat telan duit kalau cenggitu...

Nastyna berkata...

Laju dia makan kredit.
Kan berdesup desup, sabar jer la Cik Nur, jangan dikenang buah yg gugur. eh?

Heri Gipzy berkata...

Hadir Miss...
berkunjung malam..

Dak Fisha berkata...

sabar jela Cik Nur. Memang sekelip mata je kene telan. Ape Pon tak Boleh. Klu fisha pon nangis giler kot. Duit manyak wooo. hehe

Bui Junaidi berkata...

ADUH..SYGNYA..LEN KALI BUAT LAGI...NGEH..NGEH

Rosmiza Ali berkata...

Hadoyai, berapa lama surfing tu sampai tinggal satu sen jer ? Huhu.. Kite pun rasa cam nak nangis sekali.. Wuuu~~

Etuza Ezawarna berkata...

ada hikmah tu cik nur..banyakkan sabar, kadang kita ni diujiNya

fiQ berkata...

Ruginya...mahal jugak celcom ni.
awk insaf x?haha

Busyra Bt Takiyudin berkata...

busyra pown penah jd cam ni.. haha, skali terkejut beruk tngok baki.. sedih pown ada.. hehe..maaf lambat balas kunjungan.. busyra baru balikk dri U.. skarang ada kat umah... hehe :)

Ummi Iman berkata...

Sygnya... akak guna BB celcom rm68 je baru utk sebulan. RM95 byk juga.. ;)

Chic Na berkata...

tu la org cakap ikut rasa binasa. kihkihkih.. melampau kot 15minit je kot guna.

Che Rosliza Che Mat berkata...

Alahai....cepatnya makan duit huhuhum sabar jerlah...

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

uish. skejap je byk tu..

AyueJean AJ berkata...

Memang rasa nak nangis guling2 kalau AJ yang kena....
AJ kene dengan maxis rm15 untuk 2 minit je pun rasa nak nangis...
Ni berpuluh2 hengget....

Mrs Velentine berkata...

lain kali nur onkan dulu langgan internet utk harian supaya dia x potong banyak mcm tue

Nyue berkata...

sabar la ciknur...huhuhu....
mmg agak terasa la jgkk..tp setidak2nya mmg laju la cik nur blogwalking kan...huhu..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

laju betol celcom makan duit tu hehee

Rohani Hashim berkata...

dear, u tak subscribe yg 24 hours ker? sbb celcom kalau 24hours tu hanya rm8 je dia caj. kalau u tak subscribe and guna terus internet mmg la makan credit sbb dia kira 20sen 1kb. (kalau tak silap), so kalau blogging tu mmg byk la kb dia guna.

just share jer...

are_lin@yu berkata...

byk kot ilang nur..huhu..jgn wat lg tau.hehe

wan nurul hezrina abd halim berkata...

wah dasyat berdesup mcm line yang memula tuh.waduh terkilan.sabaq naa

syafiqakarim berkata...

hahahaha gila byk kena sedut?
kalau awak call titew lagi bagus tauuuuuu

gigiAriEma berkata...

nah hai byk na dia telan skali. haha.
nmpk dh kerakusannye. :P

BaNu Syah berkata...

pernah gak merasa gitu dulu online tenet guna hp masa tu credit dlm rm60 lebih kot guna punya guna last2 tggl berapa sen jer..terkejut beruk time tu rasa rugi sgt..

Encik H berkata...

erkkk..kenapa x langgan yg pakej weekly punya..seminggu RM18 jer..H ni seminggu kat kampung guna broadband la..amik yg weekly tu..

dulu masa guna postpaid, pernah lupa nk renew langganan..then pi keluar makan jap..balik2 umah, tengok ada sms bgtau bil dah 200 lebih..hukhuk..

lenkali sila langgan pakej yer..mudah jer..taip "Broadband Weekly" dan hantar ke 28882..

Karukord jagau berkata...

a'ah.....padan muka..ahak's

N.Aima K berkata...

alahai..kalau on9 guna kredit mmg laju je habisnya kalau buka website bnyk grafik lagi lah hu hu hu

Izzat Eshak berkata...

Hilang gitu je kredit =)

Cinta Misteri berkata...

hadoiyaiiiiii....sedey.
CiM guna byk line skang ni, maxis, digi, umobile. tp so far line tenet yg CiM tabik spring skang mmg digi laaaa

izan mama mia berkata...

ish..ish..berdezuz hlg gitu jer..mau tak teringat kan..bykmtuu

Shida Radzuan berkata...

nur mmg geram kalo kjdian ni mnimpa shida juga..actly penah jd tp xla byk cam nur huhuh...sabar eh.

Cik Aini berkata...

a'ah..
padan muka cahaya..hahaha
bek tepon mnyamar jd pkja bank lg bagus...mintak hutang keta tetunggak..kahkahkah gaban betoiii

nanieybarnieylurviey berkata...

Hehe. Nani penah jdi mcm ni.. Tp xde la byk mcm nur. Tp terasa jgk even rm5.. Grrr.. Rupenye lupe off data roaming. Cisss

Cik Nur berkata...

Cik Nana: Jum2 nangis sekali..uwaaaa... :0

WC: Err..mula2 tu mmg nak tgelak kak, tapi lepas tu rasa geram..huhuhu....

Deqla: Nur nak pekik dekat sape deqla, kalau pekik dekat mak kompom nur kena blik..baik diam..huhuh..

Yana: A'ah yana, hilang gitu jerr...grrr....!

Farah: Ermm..itulah..sob..sob..sob.

Mama JJ: Mana boleh tak kenang, lama nur kumpul kredit tu..huhuh.

Heri: Thanks ya..!

Fisha: ituah, nur siap nangis tak berlagu ni..hahaha

Bui Junaidi: Errr..xbuat dah..serikk..!huhuh

Rosmiza: lebih kurang 15 je..huhuh..

Cikgu Etuza: Yelah..ini salah satu ujian dan pengintan buat Nur..

Fiq : Errr..Gila tak insaf..! insaf serta merta kot..haha..

Busyra : pernah jadi kat busyra jugak eh...sedihkan..huhu

Ummi Iman: Umah nur pakai wifi kak..hari tu tenet problem, tu yg wat mcm ni..huhu

Chic Na : Errr..Insaf dah..insaf dah...

Cik Nur berkata...

Kak Ros: Sabar..kalau tak lama dah berukband tu kena lempang..huhu

Yui: Hurmm..uhuhh..

Ayue: tulah..geram la ingat balik..huhu

MV: nur ingat nak juga kejap jee..

Nyue : Laju dalam masa tak smpai 15minit..tak berbaloii..huhu

Waniey: Dia mentekedarah tau..huhu

Rohani: 20sen 1kb..? pergghhh..ptut bedesup hilang..! Grrrr...

Ayu: Tak buat dah..serikk...!

Nurul: Sabar..sabar..hihih

Syafiqa: bukan sedut dah ni, xde istilah yg sesuai..huhu..saya tak de no.phone awakk..huhu :p

GigiAriEma: Gelogoh tak tentu pasalkan..hehehe

Miss Banu: 60hengget..byk gak tu..sygkan..huhu

H: Nur ingt nk juga kejap je..tak sgka pulak mcm ni jadinya..huhu. 200 kena..? lagi banyakkk....hukhuk..err..terima kaseh ajarin Nur..hehe

Kak Aima: huhuhu..memang tak sangak tau...

CiM: oo..akak guna digi eh..

Mama Mia : sampai skarang duk teringat..huhu

Shida: tak banyak pun sayang jugak..huhu

Ai: Huh..saja tau...Grrr..! itulah, kalau buat pnggilan hangit dekat org kan bestt..hahahah..tp tu no.private..huhu

Nani: 5hengget pun duit gak tu kan..huhu

Cik Nur berkata...

@Karukord jagau Huh..Kejam...! Grrrr...hahah

lelamaisara berkata...

hiasss habih gitu jerk...melampau nye....ikutkan hati binasi....kan dah menyesal tiada guna..cian nur..sabau ye...

Fieda Rafli berkata...

uii..byk ilang tu nur..

Arina Shamsul berkata...

hahahaha..mmg dik,mmg kalau online guna sim bukan pakej internet mmg banyak telan kreadit dik.mmg boleh sawan kalau tengok balance lepas tu.nasib baik bukan postpaid kan.sedap2 online sekli tengok bil 1000.hahaha.


takpe dik lepas ni dah tahu kan.hehehe.

Ain Dzaya berkata...

kalau nak surfing guna no celcom..memang mahal..sebab tu kene pilih pakej surf, text, call..baru murah...dan berbaloi..

ayut berkata...

biar btul celcom ni mkn kredit....ni klu ayut mmg mau ngamuk jap kot...cer isu kat celcom...

aku HaniAsyira berkata...

pffft.. ada dalam rm100 tu kredit cik nur.. baik bagi atil ni hah.. =P