Isnin, 4 Februari 2013

Home » , » Duit Tak Keluar Dari ATM, Tapi Baki Tolak

Duit Tak Keluar Dari ATM, Tapi Baki Tolak






Kalau dulu, keyword yang melekat dalam Nuffnang, memang pelik-pelik. Tak kurang juga keyword dalam blog. Memang pelik. Yang penting lagi pelik dari Sue Pelik…! Heheheh….

Nampak tak, keyword dekat atas? "Duit Tak Keluar Dari ATM, Tapi Baki Tolak". Tak sangka entry INI turut sama menyumbang trafik untuk blog ini. Lagipun , itu hanya entry minta pendapat kalian je, bukanlah cara penyelesaianya.

Tapi harap, komen-komen ynag ada di entry itu dapat memberi sedikit infomasi pada yang mencari mengenai "Duit Tak Keluar Dari ATM, Tapi Baki Tolak" ni. Dari pengalaman aku sendiri, memula tu, memang akan dan mesti panik tau.

Dalam masa yang sama otak ligat berfikir. Dan Alhamdulillah, semuanya selesai kurang dari 3 hari. Dan untuk entry ini, biarlah aku beritahu sekiranya Duit kalian tak keluar dari mesin, tapi bakinya di tolak terjadi kepada kalian.

  • Tolong JANGAN PANIK. Sebab bila panik, kita akan lupa apa yang sepatutnya kita buat.

  • HUBUNGI talian bebas tol yang tercatat di setiap MESIN ATM.

  • Sila SIMPAN resit atau apa saja BAHAN BUKTI yang ada pada anda.

  • TOLONG INGAT dan pastikan mesin ATM yang anda guna dan JUMLAH WANG yang dikeluarkan.

  • Dan SEGERA buat laporan bila bank sudah beropersi.


Rasanya semua ini cukup buat kalian ingat sekiranya perkara yang kita tidak ingini terjadi pada kalian. Harap apa yang tercatat dalam ni, dapat bantu kalian…InsyaAllah….



Kata Hati : Ada ke sesiapa yang tak gelabah bila hilang beriban..?
.

34 ulasan:

AyueJean AJ berkata...

Kadang transaction kita unsuccessful... Tapi kena tolak...

Farah Waheda Wahid berkata...

betul2...sesiapa pun akan rasa panic kalau mengalami situasi yang macam tu... hu hu hu...

Mieya Atiera berkata...

Thanks for the tips. Tapi setakat nie, alhamdulilllah, Duit tak pernah lagi tak keluar.

Bui Junaidi berkata...

KDG2 X TERJANGKAU APA YG ORG FIKIRKAN SBB TU KELUAR KEYWORD YG PELIK2 MCM TU..HAHA

BGS TIPS TU DIK

QasehnyaRania berkata...

ciksu belom pernah jadi mcm ni lagi tapi taku t juga kan..tenq ciknur


meh sini ada sesuatu buat kamu sayang ;)

http://lobaksusuegacontest.blogspot.com/2013/02/ga-2013.html

Nyue berkata...

gila xpanik kalu duit xkuar, baki ditolak..mmg hangin satu badan la...huhuhu

are_lin@yu berkata...

hehe moga dpt mmmbantu kan..ayu xpnh jd lg..

Encik H berkata...

• tumbuk mesin ATM kuat2

• lempang org yg beratur kat belakang

• nangis teresak2

• tulis "PENIPU!!" kat skrin ATM

• upah lawyer, saman player ATM

• keluarkan semua duit dalam bank guna buku akaun, pastu simpan bawah bantal..

p/s: harap2 cara ni membantu la..:|

diana berkata...

menangis kaw2 dulu kalau kena gini..hehhe

Deqla manjew berkata...

mesti la gelabah kan.. bkn sng tau nk dpt duit gitu.. penat lelah keje.. hihi...thx nur.. perkongsian yg bermanfaat.. setakat ni deqla x penah alami.. hope xkan alami!

Chic Na berkata...

maunya tak gelabah. mesti gelabah tahap gaban. huhu..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

oklah 2 nur sedikit sebanyak entri nur membantu...tuh siap ada tips boleh follow=)

teha berkata...

haihh.. duit kalau hilang sikit pon dh gelabah.. apetah lg kalau beriban kan.. hee :)

Tihara berkata...

bagus jugak info ni, tapi mintak jangan la terjadi :)

Miz Tia berkata...

sabar kakka.. mungkin bener yg kaka bilang di quots di atas :) .

Rosmiza Ali berkata...

Kalau dah beriban, kompem menggelabah yunk.. Sedangkan puluh2 pun dah ketaq lutut.. Huhu.. Btw, thanhs for the info.. =)

Cik Aini berkata...

hehehehehe
keyword x boleh blah betoi la..hahahaha

Yumida Huda berkata...

ooo..camtu rupanya..klo panik..nak balik pun lupa mana letak kunci keta..kannn

Nastyna berkata...

Saya tak gelabah ilang beriban, pengsan jer terus. hehheee

aReLaN berkata...

uish...tak pernah lak jadi gitu. mintak jauh la. huhuhu

aku HaniAsyira berkata...

mestilah menggelabah kalo duit hilang mcm tu je.. kalo atil.. blurr kat situ.. hahaha

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

alhamdulillah takde lg jd cmni.

Deqla manjew berkata...

@Encik H
hahahaha.. lawak la baca tips incek H ni.. :p

Fieda Rafli berkata...

dgn tips2 yg nur kasi ni dapatlah sikit cara penyelesaian bgi mereka yg berada dlm situasi ni..

Mrs Velentine berkata...

hubby pernah kena mcm ni

jaakechik berkata...

jaa belom penah lagi jadi mcm ni, pernah terjadi kad tak diterima atm jer... ~kad rosak.. :)

ayut berkata...

bile melibatkan bank or duit mmg cpt je gelabah...tak tipu punye lah :)

N.Aima K berkata...

gila tak panik.. ada sekali pernah masa kat bank customer tu cash depo kat machine RM1K mcm tu tetiba je mesen tu stuck..duit dah masuk dalam tu aduh kesian tengok dia PANIK

Yana Libra berkata...

org jutawan je yg tak mengelabah kalau hilang beribu ringgit..huhu..kalau sayalah, dah leh wat kawen tu..bila hilang terus tak jadi kawen..naya je~ :P

nanieybarnieylurviey berkata...

Tgk komen AJ tu mcm tkjut lak.. Sbb xpnh check ble ada unsuccessful transaction.. Grrr..

Thanks for the tips nur... =)

LYAfrina berkata...

lya pernah kena sekali..
fuhhhh

9n0L4 berkata...

hihi. ni yg kes cik nur aritu ehhh. :)

nik ros berkata...

kesiannyer kalau jadi mcm ni kan.

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

minta simpang jd mcm tu