Isnin, 30 April 2012

Home » » .:: Pernah Terjadi Tak...? ::.

.:: Pernah Terjadi Tak...? ::.







Gambar di atas, tiada kena mengena dengan cerita di bawah.
Ianya sekadar gambar hiasan.

Sabtu lepas ke salah sebuah bank sekitar Taiping.
Di antara jam 3.45 – 4 petang.
Keluarkan sejumlah duit simpanan.

Berdengung bunyi  mesin ATM tu tanda pe,prosesan.
Tak lama lepas tu, kad ATM keluar dari perut mesin tu.
Tunggu duit yang di minta tapi tidak keluar-keluar.

Sebaliknya skrin di mesin ATM bertukar menjadi 
‘Out of service’
Malah resit juga tidak keluar.

Ahh…sudah..!
Pindah ke mesin ATM sebelah.
Semak penyata ringkas.
Sejumlah duit yang di tekan sebentar tadi telahpun di potong dari akaun.
Padahal tadi sedikit duit pun tak keluar.

Apa ni…!
Tak apa, tunggu lagi setengah jam.
Mungkin jumlah duit tu akan masuk balik.

Sebelum ni, pernah perkara yang sama di bank lain.
Alhamdulillah, duit tu masuk balik.
Dan mungkin bank tu sama dengan bank yang ini.

Setengah jam berlalu, semak baki sekali lagi.
Tapi hampa…! Masih tak ada.
Dahlah Lusa ni kena gerak ke selatan.
Memang nak pakai duit..!

Pagi tadi ke bank tersebut. Ingatkan kena jumpa pegawai bank.
Tapi tadi cuma isi borang aduan, bagi pada penyambut tetamu.
Dia kata, nanti pihak bank akan call.
Bila..? secepat mungkin katanya.

Boleh pula gitu. Kita nak cepat ni.
Errmmm..Letih sudahh..!

Kalian pernah alami situasi macam ni tak…?
Apa lagi yang haru aku lakukan...?


Kata Hati : Kalau boleh nak hari ni juga...! Ada orang bank boleh tolong takk....??? 

.

25 ulasan:

@ deqla manjew berkata...

eh deqla x penah lg kena mcm tu..mmg haru kan tgh2 terdesak nk guna duit time tu la mcm2 ragamnya...kdg2 deqla x suka nk cucok duit sorg2..mmg risau..kalo ada hubby sng sikit..hihi

cik tiEra berkata...

patutnye jgn bg kt penyambut tetamu tu.kene be firm n ckp nk jmp pegawai gk...kdg2 org bank nie ckp nk kol tp xkol pown..klu kol pown lmbt teramat...try kol pihak bank tu n tanye ape progress...biarlah org nk ckp apepown.duit kte,hak kte:)

YanaHime berkata...

adoiyai! teruk klu jadi mcm ni..mcm2 prosedur kena buat, calling sana sini

Zatil Hulwani berkata...

saya penah jadi cmtu...mmg nk pakai duit sgt...duit x kelua n mesin tu restart balik..sib baik la die x potong duit tu..ape kate awk try call bank tu n ckp ngn pegawai suh die rujuk borang aduan tu..agak2 bole x ek?

are_lin@yu berkata...

cian nya dear..ayu tak pnh jd macam ni lg..sory ya tak tau..huhu..plikla duit tak cash out tp dah tolak..huhu

Masz Sidek berkata...

huhuhu... sy tak pernah hadapi situasi macam ni nur...

semoga urusan nur dipermudahkan....

Chic Na berkata...

pernah sekali. tp duit tu masuk balik lps tu. cuak jgk la. hihi.. hrp2 diorg cepat uruskan duit nur tu. :)

Fakhrul Haiyin berkata...

adeh. terok gila mesin ATM tu. dah rosak kott. haha. sabar jaa laa kan :D

sis92 berkata...

huhu penah jugak kena, cuak gila..dahlah nak emergency..sabo jelah..

Nurul Aisyah berkata...

huhu semoga dia kol cpt2..sian akak kan..

sya tak pernah pun alami benda mcm ni..hehe sbb sy masih dak sk..

akak..jom join segmen saya ni :)
segmen first ni..hehe

http://tiniersakura.blogspot.com/2012/04/segmen-blogwalking-dan-follow-by-nurul.html

teha berkata...

setakat nie xpulak jadik gitu.. hehe :)

Roslina Nana berkata...

tak pernah pulak jadi,tapi pernah jadi kad sangkut..rasa nak menangis je..huhu..kalau tak de follow up dr pihak bank,awak pergi laa balik jumpa pegawai bank tu mintak setelkan time tu jugak :)

Aine Ainun berkata...

La hai...ciannya nur...
Akak penah kena kat johor tp duit tu still ada dlm bank, die x tolak..

Xpe nur, tenang ye,
insyaallah dpt duit tu smula..
Cuakkan kalo jd gini..

diera_nadiera ulalaaa~ berkata...

diera pernah alami situasi yang sama..sabar ja lah..

cik tiEra berkata...

juz call je diorg...keep pushing.mse sy blaja subjek bank marketing kt u dlu,my lecturer slalu ckp,1 think about bank,ble customer start ugut utk close acc,diorg akn cpt2 bg feedback.rsenye xslh if nur try wt yg sme..yela,sbb nnt lme2 diorg wt xlyn je

9n0L4 berkata...

grrrrrrr. mmg tak kan terluah dgn kate² andai jadi begini. huhu.

Dieyna berkata...

kena report bank tu...

aku HaniAsyira berkata...

selamat tak pernah jadi mcm ni.. adoi..

mintak2 dpt balik duit tu cik Nur.. =)

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Alahai...ciannye, Nur. YM tak penah alami, tapi YD yes. Dah la time tuh withdraw byk pulak tuh sebab baru dpt gaji, nak settle kan bills. Last skli, ha...hambik...2 minggu baru Maybank release duit. Hampehhh!sakit ati taw...

Iena Eliena berkata...

cik iena xpernah kene mcm nie lg..
tp penah kene time cucuk duit bru nk pilih menu tetibe out of service..
huwaaaaaaaaaa kad dalam tuuu
kebetulan keesokan hari bank tutup..
time cucuk tu da mlm
hahaha terpaksa la tgu isnin..
tp sblm tu cik iena call dlu customer service nk wt report..

zera eira berkata...

pernah terjadi dan gelabah ta tentu hala. banyak pula tu.

AdilaAzmir™ berkata...

tak pernah kene lg mcm nih lah cik nur. harap boleh selesai dengan cepat okeh:) jgn stress stress.

ecadwinkyasha berkata...

alamak....takut duit tu lesap gitu je,dan pihak bank xbertanggungjawab pula da....kena selalu follow up cik nur :D

Yumida berkata...

sian nye kt sis..hope jumpe solution ngn segera..

Aine Ainun berkata...

Nur,
camane? da settle lum??