Isnin, 13 Ogos 2012

Home » » .:: Minggu Terakhir Ramadhan 1433H ::.

.:: Minggu Terakhir Ramadhan 1433H ::.





Salam 24 Ramadhan 1433H.

Diam tak diam kita dah pun berada di minggu terakhir bagi bulan ramadhan 1433H kan.

Kejap je masa berlalu, tak terasa pun.
Tahu-tahu dan di penghujung ramadhan.

Selalunya, kalau dah hujung-hujung ni, keadaan akan jadi sedikit sibuk.
Tapi ye ke sedikit..? entah-entah memang sibuk gilerkan..!

Aku adalah salah seorang di antara berjuta manusia yang sibuk.
Mana tidaknya, minggu terakhir inilah baru aku terhegeh-hegeh nak tukar duit raya..!

Faham-faham je lah keadaan mana-mana bank sekarang ni. 
Memang padat tak hengat...!

Kepadatan itu bermula dari minggu lepas lagi dah.
Kalau minggu akhir ni, lagilah padatttt..!

Tapi aku bernasib baik jugalah, sebab tak payah nak beratur panjang kat mana-mana bank.
Cuma bagitahu dekat my uncle berapa jumlah yang mahu di tukar,
Serah duit dan dapatlah duit baru...! #sebab tu berani tukar duit raya lambat..Heeee..!

Kalau tidakkkk....!
Tentu aku turut sama bergelumang dengan ratusan manusia di bank.
Fuuhhhhhh...selamat..!

Sebelum aku akhiri entry ini, aku ada sedikit pesanan buat kalian di luar sana. Nasihat aku :

TOLONG ISI TABUNG 'KESABARAN' KALIAN SECUKUPNYA
SEBELUM KELUAR KEMANA-MANA.
INI KERANA JALAN RAYA MINGGU TERAKHIR INI AMATLAH SESAKKK...!
JADI AMAT MEMERLUKAN KESABARAN YANG BANYAKKKK..!
SEKIAN...!


Kata Hati : Aku merempit je hari ni..Puas hati..!
.

31 ulasan:

wan nurul hezrina berkata...

memang minggu2 terakhir idak nyer kuar..semua persiapan raya 100%dah.dah packing lagi siap2 cuma umahjr nak kemas2 sbb nak tuinggal lamakan..nak mop2 semua

nanieybarnieylurviey berkata...

me me.. me kena isi tabung sabar hingga penuh.. hee.. xbeli barang lagi nih.. busy sgt.. no wonder x nmpk nur.. busy...

P/S:Salam 24 Ramadhan...

aku HaniAsyira berkata...

tepeng tu kan bandar sibuk.. bnk dia mmg penuh je tengok.. heee~~ raya meh lah dtg umah.. jalan2 meh..

Hans berkata...

yups
tahu xper
nasib den ada motosikal
naik kereta memang stress owh

Cendol berkata...

aah mmg jln sesak kan..dlm pd tu ade yg x sabo,silap sikit ats jln,gaduh besar le jwbnye.huh

Mieya Atiera berkata...

Yup, di minggu yg terakhir lah semua orang sibuk nak buat persiapan raya, nak tukar duit lah, beli baju raya, buat kuih raya.

9n0L4 berkata...

semalam akak gi tukar duet utk sekolah. huihhhh, punyelah ramai org. balik rumah, melepek. huhu.

Cik Rongoks berkata...

cepat btol kan masa berlalu..dah tak lama nak raya ^^

Pecinta pink^^ berkata...

wah..tak saba nk raya n duit raya dri Nur..haha

Chic Na berkata...

bz jugak la. terkejar nak buat kuih raya. tu la kalau dah last minute. hihi.. nasib baik rumah dah kemas sikit2 sejak awal puasa. ;)

betul tu nur. jalan raya mcm dah raya dah. raya nanti tak tau la.

zera eira berkata...

betul! sesak sangat! takut zera terhimpit kereta orang. huihhh.

Mishter Izwän berkata...

singgah sini utk pertama kali. Semoga kita dapt mengeratkan silaturahim bersama ketika berblog :)

Khairun Solehah berkata...

haha,jauh dia merantau sambil merempit ye=p.. Selamat berpuasa akak..

boni kacak berkata...

yeszza!! tak sabar nak dapat duit raya..haha

Si Matatajam berkata...

Hujung2 Ramadhan ni memang sesak betoi...berhati2 la di jalan raya tu.. Cik Nur jgn dok merempit sangat tau..hi hi..

Yana Libra berkata...

saya baru tukar semalam..dapat duit lama yg dah buruk2 je..huhu~ :(

BERT berkata...

memang sesak semua jalan.. sabo jela kan.. ni pun baru nak tukar duit raya.. tah ada lagi ke tidak haha

Deqla manjew berkata...

deqla pun x tukar lagi.. ada lagi tak duit baru erk kalo tukar lmbt2 ni?? x smpt la nk p tukar.. kalo tau, awal2 lagi mintak uncle nur tukarkan! hihi

Che Rosliza Che mat berkata...

rasa cepat waktu berlalu...

are_lin@yu berkata...

samalah jom merempit..heehe

lelamaisara berkata...

betul la nur...minggu ni memang pack cikit kan...

akak lagi la dengan anak demam lagi ..huuu memang mengujui kesabaran ni...

Ayu Iman berkata...

sabor jela kan cik nur:)

Wanieys berkata...

owh ptt dengan beraninya cik nur ambil risiko tuko duit raya lambat hahaaa.....

Cik Aini berkata...

a'ah..
mmg perlukan kesabaran nih kalo hway pun stakat 90km/j je :)
tp di sebabkan semangat raya tu kan...sesak pun sesak lah.haha :)

IntaNBerliaN berkata...

akak mintak tlg org tukarkan.. hihi

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

aah, kat bank ym nengok...ishhh..takut nk masuk, ekeke...dh, cm sardine dah ha...huhu

Aine Ainun berkata...

cantik gambar awan tu Nur...=))

same la, akak pun krim kat biras je tukar duit,'
kalo x mmg letih nk beratur panjang...

N.Aima K berkata...

ha ah la..1st time lah ramadhan saya super bz..apapun selamat menjalani ibadah puasa ya ;)

dyabunga berkata...

mmg ramai org pun kat bank..

Cinta Misteri berkata...

Minggu2 trakhir nilah CiM smakin sibuk. Trawih pun dh celom2 pegi. Haììì tktaulh, mcm mana ni ek nk kejar bonus di 10 mlm trakhir nie...

Masha Meisters berkata...

hee...kg kite dekat je....xbersesak sgt...tapi sesak nak g ke keje pulak...penat nak meredah lautan kereta....hihi