Isnin, 6 Ogos 2012

Home » » .:: Santai 17 Ramadhan 1433H ::.

.:: Santai 17 Ramadhan 1433H ::.





17 Ramadhan 1433H.

Salam Nuzur Quran buat semua..!

Pejam celik, pejam celik tak sedar dah hari ke 17 dalam bulan yang mulia inikan..?

Biasanya bila dah melepasi hari ke 15 dalam bulan Ramadhan ni, 
Kita akan terasa pantas untuk menuju hari kemenangan.
Al-maklumlah lepas je 15 ramadhan, masing-masing kira hari dalam keadaan menurun.

Contoh hari ni, "Lagi 13 hari kita nak raya"
Esok pula "Lagi 12 hari nak raya"
Macam itulah seterusnya.

Betul tak..?

Ke aku sorang je yang macam ni...?
Heeeeeeee.......!

Macam mana persiapa raya kalian..?
Tentu dah shopping segalakan..!

Tambah-tambah yang dah ada anak tu kan.
Tentulah keperluan anak-anak di utamakan..ye dak..?

Mak ayah tak ada baju baru pun tak apa, janji keperluan anak-anak cukup lengkap.
Sebab bila hari raya, budak-budaklah yang paling meriahkan.

Persiapan aku setakat ni, memang ZERO..!
Bukan tak mahu raikan hari kemenangan, 
Tapi masih mencari mood suasana hari raya.

Walaupun kadang-kalanya terasa macam nak raya, 
Tapi mood tu sekejap je..lepas tu hilangg di bawa angin...

Kalian macam mana...?
Tentu mood raya dah berkepol-kepol dalam taman hati kaliankan..?

Share laaaaa.....!


Kata Hati : Shopping, shopping juga ZAKAT JANGAN LUPA bayar...!

39 ulasan:

nanieybarnieylurviey berkata...

mood raya xsampai lagi..
tp mood nk pegang sudip kuali oven da sampai da..


Salam 17 Ramadhan Nur..

Sedar tak sedar da 17 hari kite puasa. cepatnye!!!

lelamaisara berkata...

Salam Nuzul Quran Nur...
mood raya akak tibe2 hilang entah kemana...:(

Deqla manjew berkata...

mood raya deqla x mcm zaman budak2 dulu..rasanya raya ni budak2 la yg paling teruja kan..kite ni biasa2 je la... al-maklum la kena hulur duit raya.. hahahaha

aNiss :):) berkata...

anis dah siap semua!! tinggal tunggu raye jer :DD

Anis Nisa (SH) berkata...

mood raya nisa byase je..mcm takde semngat..nangis laaa..huuuuu..=="

#Salam Nuzul Quran Nur..# :)

Ayu Iman berkata...

iman pn lom ready apa2 pun cik nur..zero jg.huhu..mood raya kureng sbb iman kne sediakan duet raye bajet lariiii..

Hans berkata...

eh, dah 17 ek? cepatnya masa berlalu :-)

izan mama mia berkata...

mood nak balik raya dah lari...mana2 pun boleh raya...huhuhuhu...

Karukord Jagau's berkata...

x beli apa pun lg tuk raya ni.....syok beli last2 minit...hekhekhek...

wan nurul hezrina berkata...

BETUL2 rasa mcm tak sabar nak beraya..mek sofia raya pertama tahun nie tapi tak tahu apap2 tak mcm kakakdia mek merah dah tahu suka dapat semuanya baru=)hikhik

mmg anak2 diutamakan.mak ayah baju sehelai cukup.hikhik

fizafantagirO berkata...

Salam Nuzul Quran Nur :) Akak ada sikit2 lagi nak beli :)

eenie minniey berkata...

yeah ada geng ! ida xde beli pape pun lagi , nek kuar pun malas . manjakan badan , xnak bagi letih. haha :D

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

YM tgh buat biskut Raya ni Nur...tapi, Dak Yayan nie haa....adeh!tak habis2 dok ngulang ke balang biskuttt...ayoooo!tak sempat Raya ni...hehehe

Chic Na berkata...

cik na pun belum ada mood raya sbb adik2 yg merantau belum balik lg. huhu..

cepat nur, nanti dah dekat kelam kabut pula. zakat belum lg. :)

~Sweet Honesty~ berkata...

sweety lom beli apa2 lagi tuk raya taw.. tggu balik sabah baru shopping ala kadar jek..actually kan.. ada beberapa baju kurung yg sweety beli tuk keje tak pakai2 lagi smpai skrg..huhuhu

Hafiz _Roslan berkata...

:)

wawa abdullah berkata...

setakat ni mood rye boleh la..myb sbb baju rye x siap lagi kot..huhu

Ummi Iman berkata...

Terasa cepat masa berlalu...
Ada suka dan ada duka nak tinggalkan Ramadhan.
Apa pun hr kemenangan itu pasti. Cepatnya lah masa...

Masha Meisters berkata...

wheeeee...semangat2...fuhhhhhh...tiaupkan semangat raya kat cik nur...hehe

jaakechik berkata...

jaa baju raya baru beli satu helai jer ngn en.suami. yg fikri dah 6 helai dibeli..hehe...

jaakechik berkata...

tggu bonus 1/2 bln gaji baru sedap shopping kot! nak cari baju lagi. selai mana cukup huwaa...

IntaNBerliaN berkata...

betoi2.. akak ingat lg ms kecik2 dulu... lps ujung2 ni mesti kira brp hari lagi nak raya.. hihii

diera_nadiera ulalaaa~ berkata...

salam nuzul al-quran si cantik manis ^_^ memang bekepol2 sgt smgt raye tao nih..
diera siap baju 6pasang raye nih..hahaha melamppau betul rasenye ^_^

N.Aima K berkata...

uu berbuka puasa kat sana?

Si Matatajam berkata...

M dah prepare awai2 lagi...Cuma tunggu hari nak wat kuih raya plak...

aku HaniAsyira berkata...

mood raya yang biasa2 jer.. tak ada menarik.. heee~~

Mieya Atiera berkata...

Mieya pon baru je nak layan mood raya hari nie. Baru nak buat biskut raya, padahal tempahan kuih goyang pon tak usik lagi. Haisy

Cendol berkata...

cik nur!aah same la kite kira mcm tu jugak.hehe
ntah cendol pn rse biase2 je nk raye.tak de seronok sgt2.emm kekurangan ahli keluarga,so krg le meriahnye.ramai yg dah dijemput Ilahi..
ape2 pn cube utk mncari mood jugak mcm cik nur!

Dak Fisha berkata...

salam nuzul quran cik nur

aKSARAfENDI berkata...

ni mcm kt PICC..gi metrojaya..

Nyue berkata...

nyue rs nyue ag teruk dr cik nur..ahahahaha..mgira hari bkn nk raya tp nk balik kampung...ahahaha 9hr ag...eheheh...

bab persiapan...semua dlm kawalan yg sgt2 baik..ehehehe...

selamat hr raya cik nur..ahahaah

9n0L4 berkata...

pun zero jugakkkk. baju raye tak nmpk btg hidung lagi. ;)

Diana berkata...

Saya dah start beli baju raya dah sepasang dua... Terutamanya untuk anak laa.....Kuih raya tunggu minggu akhir nanti....kot-kot la dah lelong murah-murah sikit kan...hehehh

Ayuni berkata...

x siap aper pun....bz sgt...

Masz Sidek berkata...

huhuhu... bila tengok keadaan rumah yg belum berkemas... rasa raya jauh lagi.. ;'(

Cik Aini berkata...

sama lah kita ciknur..
xde pun lg persiaran..
baju pun kat kedai2 lagi.hahaha
kueh2 raya x pyh cakap la kan,bkn dah siap dlm balang tp balang pun xde lagi.hehehe

Wanieys berkata...

sejak ada anak ni keutamaan kat qalief jer..ibu abah xkisah heheeee...dalam xkisah pun dh siap dah ahaks :p

Che Rosliza Che mat berkata...

cepat betul kita berpuasa ya....dah 17 hari...

Yana Libra berkata...

rasa biasa2 je cik nur~~ raya cam tak raya sangat lah~ :p