Sabtu, 8 Disember 2012

Home » , , » Perahu Kertas By Maudy Ayunda | Lirik

Perahu Kertas By Maudy Ayunda | Lirik





Perahu Kertas By Maudy Ayunda


Perahu kertasku kan melaju membawa surat cinta bagimu
Kata-kata yang sedikit gila, tapi ini adanya
Perahu kertas mengingatkanku betapa ajaibnya hidup ini
Mencari-cari tambatan hati, kau sahabatku sendiri

Hidupkan lagi mimpi-mimpi (cinta-cinta) cita-cita (cinta-cinta)
Yang lama ku pendam sendiri, berdua ku bisa percaya

Ku bahagia kau telah terlahir di dunia
Dan kau ada di antara milyaran manusia
Dan ku bisa dengan radarku menemukanmu

Tiada lagi yang mampu berdiri
Halangi rasaku, cintaku padamu

Ku bahagia kau telah terlahir di dunia
Dan kau ada di antara milyaran manusia
Dan ku bisa dengan radarku menemukanmu

Oh bahagia kau telah terlahir di dunia
Dan kau ada di antara milyaran manusia
Dan ku bisa dengan radarku menemukanmu



P/s : Lagu tema blog ini....

Kata Hati : Bila dengar lagu ni, terasa rindu pada zaman kanak-kanak. Rindu nak main perahu kertas lepas hujan.. Dan perahu kertas salah satu origami favorite yang selalu kita buat...Betul tak..?
.

39 ulasan:

Anis Nisa berkata...

betul tu..kadang-kadang perahu tu nisa buat topi..mcm2 gelagat bila ingat zaman budak-budak dulu..rindunye zaman tuu..

Herman Bagus berkata...

bagus cik :)

Eca Dwinky Asha berkata...

nice song cik nur.....
eh,2012 tu xde lgi ke?hehehhee

Dayana Bahar berkata...

betul nur... dulu klau time hujan,, cepat2 buat perahu kertas,, n tengok perahu tu bergerak sekali ngan air hujan yang mengalir di tanah.. hhe

Cik Aini berkata...

perahu kertas?
jarang main la Nur sbb ai main yg ganas2 je.hahaha yg panjat2 pokok tu suka lah.kahkahkah

Che Rosliza Che mat berkata...

hihihi betul tue...akak dulu bila time hujan suka buat perahu dari buku sekolah bising mak akak...

nanieybarnieylurviey berkata...

Betul.. Sbb senang.. Lpas hujan hanyut dlm longkang.. Best kn zmn kite dlu2. Dak skang ni main perahu dlm fon/tab/pc je

hazwan hairy berkata...

xdpt nk dgr la plak...

Tihara berkata...

as salam

haah lar selalu main bagi hanyut kat longkang..seronok zaman kecik2 dah dewasa kena pikir macam2 hal :)

whitecappuccino berkata...

first time dgr lagu ni..ok gk

diana berkata...

lepas buat perahu kertas,kertas pun basah..besepah2 dalam longkak..lepas tu kena cubit kat perut sebab buat sampah/..hehehehe

izan mama mia berkata...

perahu kertas...akak buat perahu juga dr sejadah untuk hantaran dulu..hahaa..

Chic Na berkata...

yayyy.. dah dengar aritu. sesuai sangat nur ngan blog nur ni. ;)

Sue PeLik berkata...

lamanya tak datang melawat cik nur! huhuhuhu. owhhhh semenjak2 neh asyik bersajak dan bersyair bagaiii erk. huhuhu taiping mcm mana?? oke ke?? huhuhuhu

shidaR berkata...

sampai skg shida masih ingt cara nk bt heheee ^_^

Faizol Dee berkata...

siap ada lagu tema... dahsyat.. nur nyanyi sikit...

Si Matatajam berkata...

Memang sesuai la lagu ni ngan nama blog Nur ni yek.. Errr lagu untuk Mai Nak Cerita xdak ka? Muahaahaa..

jaakechik berkata...

best lagu ni..hihi... eh baru perasan ciknur ni pengedar shaklee yer? (tgk di side bar & profil) dah lama ke? nape x promote di entry nanti boleh tambah customer..hee.. ke dah ada, jaa yg x perasan nih?

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

a'a dulu2 selalau buat perahu kertas...nostalgia betol la hikss

syiela berkata...

akak mmg suka main perahu kertas dulu hehheheh

deq's qienz berkata...

zaman kanak² adalah zaman yg terindahh kan??

LYAfrina berkata...

filem baru lagi...

lya kecik2 dlu pon suka wak perahu kertas.. now..asya y warisi

aku HaniAsyira berkata...

atil reti buat kapal je.. heee~~

ni movue baru kan

BMA berkata...

cantiknya nih yang nyanyi lagu,,

Si Matatajam berkata...

Jenguk2 Nur kul 3 pagi..hu hu..dah sampai Indonesia ka? Hak hak hak..

TiranaAduka berkata...

salam
Pergh,'cayalah ada lagu tema lg.

etuza berkata...

ada pula lagu menarik perahu kertas ya cik nur!
Kami baru balik dari Lahad Datu semalam...tu yang sepi kat Pesona maya tu..akan balas kunjungan ya..cik nur.

Arina Shamsul berkata...

la~la~la~la~..

ya dik betul! itu adalah salah satu,aktiviti akak yang menyebabkan akak koyak buku latihan dan menyemak halaman rumah...hhahaha.

akak pun rindu waktu tu..nak main sekarang la..hahaha.

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

ntah pnh dgr ke tak ni..

Masz Sidek berkata...

salam nur... lama tak singgah sini...

origami yg paling senang di buat heheh... perahu kertas.. :)

Nyue berkata...

nyue xpernah dgr lagu ni...

lelamaisara berkata...

oh....lagu tema blog ni upenye..akak nye blog tak de lagu tema pon nur...hhehehee

Solehah Shamsuddin berkata...

sampai sekarang solehah tau buat origami perahu kertas.tp xpnh lak men atas air.hehe

Mrs Velentine berkata...

x pena dengar lagu ni..MV cubit2 sini

Cinta Misteri berkata...

perahu kertas....

anak2 CiM masih main lagi bila hujan turun meneyembah bumi, dilipat origami, diletak merentangi sungai kecil diberanda, sorakan mengilai hilai tawa memecah keheningan hujan, indah sekali, kadangkala mereka lari bila petir kilat memancar langit tinggi...

TiranaAduka berkata...

godek2 entry sini lihat komen dr rakan2 tirana aduka.

dya bunga berkata...

xpernah dgr lgu ni

Deqla manjew berkata...

x penah dgr lagu ni..tp slalu main perahu kertas masa kecik2..pastu hanyutkan kat air longkang yg deras airnya..haha..maklum ler dok kl xde sungai, so longkang pun jadi la.. :p

wan nurul hezrina berkata...

baru pas buat perahu kertas bagi merah main=)