Selasa, 30 Oktober 2012

Home » , » CCTV...Pendapat Kalian...?

CCTV...Pendapat Kalian...?






Seawal 9 pagi keluar rumah, terus ke office. 
Buat apa yang patut, tak sempat kemas pun terus keluar ke Bandar Baharu.
Dan kemudiannya terus gerak ke Serdang.

Memandu awal pagi memamg lega pemandangan.
Lapang saja lebuh raya ke arah utara.

Tapi kalau musim perayaan...!
Adehhh..lenguh kaki pijak clutch weyy...!

Oh ya..! Serdang yang aku pergi ni, di Negeri Kedah ye.
Bukan Serdang Selangor ye... :)

Selesai segala urusan, terus balik ke Taiping.
Singgah sekejap dekat Restoran Nasi Ayam Periuk Besar di Bagan Serai.
Tapau nasi ayam berempah. #maaf tak ada gambar, sebab lapo sangat..!

Sampai opis pun dah hampir pukul 1.30 petang.
Ngap dulu sebelum solat.. #lapar weh..!

Kodek-kodek , bincang , gossip apa yang patut dan apa yang tidak patut.
Hampir pukul 3 petang baru dapat mengudarakan diri.




Salah satu perkara yang di bincangkan tadi, adalah mengenai CCTV.
Aku sebenarnya tak adalah mahir sangat bab-bab CCTV ni.

Tapi lama-kelamaan kita kena ambil peduli hal ini.
Sekarang zaman sudah makin majukan..!

Nak-nak pula, CCTV sekarang ni, kita boleh pantau dari jauh je.
Kiranya walaupun tak berada di tempat kejadian,
Tapi kita boleh lihat apa yang berlaku melalui telefon bimbit , iPad dan sebagainya.

Jadi, ada tak sesiapa di sini pakar atau tahu, apa yang perlu untuk pemasangan dan kos pemasangan CCTV ni..?

Gadget apa yang sesuai untuk digunakan bagi memantau keadaan CCTV itu..?
Laptop..? iPhone..? iPad...? Atau lain...?

Cadangan aku tadi , untuk pemantauan aku suruh beli iPad..!
Dan kalian rasa..?



Kata Hati : Tak sangka di pilih sebagai pengomen tegar di Solehah Officially Blog..! Terima kaseh Solehah...!

.

39 ulasan:

Dayana Bahar berkata...

huhu tak dapat nak membantu sebab tak arif pasal cctv ni.. huhu

CikNana berkata...

saya x mahir lah..:)

hazwan hairy berkata...

ada software kat hp..hehehe

Deq's Qienz berkata...

Tak tahu nk jawab cik nur sy pon slalu kena spedtrex nih. Hahaha..tahniah mdapat anugerah dr cik ah hihii

Eca Dwinky Asha berkata...

ipad le......senang dan ble bawa kt mana2x :)

Deqla manjew berkata...

memula pun ingatkan serdang selangor..naseb nur dah bgtau awai2..kan skng canggih manggih...nk buat apa2 pun mcm terbatas.. even nk korek idong pun takot diintai dek cctv..hahaha.. :p

Mrs Velentine berkata...

alamak MV tak tahu sgt pasal cctv ni..tp utk pemantauan rasanya baik pakai Ipad kot

Herman Bagus berkata...

CCTV bagus :)

Miss BaNu berkata...

ntahlaa cik nur x mahir bab2 CCTV dan gadget2 ni heeh

Cik Siti berkata...

ingat serdang selangor td..baru nk suh dtg umah..hehhe..

Sal cctv tu x pndai sangat la...lau cctv skali gn alarm bru ok kot...:P

kinara kinatara berkata...

wah..lengang gila jalan..huhu..:)

ummm..kina x taw nak bagi pendapat cam ne..:)

etuza berkata...

nanti kalau ada jawapan..nak juga tahu..ni cik nur

izan mama mia berkata...

heheh..no komen sbb tak tau pasal cctv tuu

Chic Na berkata...

err takde idea langsung. tak reti bab2 ni. :)

9n0L4 berkata...

gune ipad mini baru tuuuu cik nur. hehe.

YanaHime berkata...

ala! awat tak drive terus naik sp, bleh mai umah yana..hehe!

aku HaniAsyira berkata...

hmmm,, atil pun xtaw sgt pasal cctv ni.. mcm mana ei??

Si Matatajam berkata...

Wah! nak pantau sapa agaknya..Nur nak pasang cctv kat mana tu? Tapi mmg bagus ntuk langkah2 keselamatan zaman skang ni..

BERT berkata...

alamk x pnh tau la psl cctv ni huhu.. mgkn ade kwn2 nur yg blh mmbntu

Zee Gee berkata...

first time dtg cni..

btw, hahaaa... saya x tahu pasal hal2 cctv ni.. sgt buta tntg teknologi ni.. hehe..

boni kacak berkata...

adeh..saya tak berapa nak arif la tentang ni..hmm, awak dah cuba google da?

jaakechik berkata...

jaa xgheti sgt bab gadget ni..huhu..xdan nak ikut...hahaha....


p/s : tahniah.... mmg patut pun sbb cik nur kan mmg rajin drop komen... heeee

Mieya Atiera berkata...

Mieya tak tahu. Tapi biasanya orang guna laptop. Sekarang tak tahu lah kan :)

Mieya Atiera berkata...

Mieya tak tahu. Tapi biasanya orang guna laptop. Sekarang tak tahu lah kan :)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wani pun lg xtau psl cctv ni nur hahaa

Nyue berkata...

nyue xdpt nk bg komen juga..xthu jugak psl cctv ni..huhuhu

aReLaN berkata...

tak tau gak pasal cctv ni tapi kalau ada memang bagus la.hoho

Solehah Shamsuddin berkata...

rasanya ramai org gne CCTV via komputer.sbb pejabat ayah ada CCTV,dyorg tgk CCTV dari komputer.

*Thanks cik nur sbb sll mengomen entry dan melawat blog solehah... :)

Yana Libra berkata...

cik nur nak pasang cctv ke?

shuhadaothman berkata...

waaa, slma dok bgn serai ni pon shu x penah rasa mkn kt kedai nasi ayam tu. sedap x nur? hehe

dya bunga berkata...

erm..xtau lah..dya xreti bab2 ni.huhu

caliph shuriken berkata...

dulu pnah kenal sorang kawan kt kL sedia servis pasang cctv tapi dh lama x contact dia..

sy pnah keje kt company yg pasang cctv, ex bos sy monitor kami keje guna laptop saja.. dia pasang software kt laptop tu...

wan nurul hezrina berkata...

rasanya betul kata caliph tuh..selalunya kalau untuk bangunan kebanyakkan pakai pc atau lappy..tak taulah era sekarang nie lagi senang guna ipad..huhu

tapi yang pastinya daku tak tahu menahu langsung fakta tentang cctv dan cara pengendalian...huhu

shidaR berkata...

wahhh nur g taiping?? dekat dah ngn shida tau heheee :)

Cik Aini berkata...

haish,
ai punx reti bab2 cctv ni..xdapat la den nk nolong.huhu

QasehnyaRania berkata...

xdpt nl nolong..x ariff sgt ler...huhu

IntaNBerliaN berkata...

akak xtau bab2 ni..

lelamaisara berkata...

nur akak pon tak tau sgt pasal cctv ni la nur....buta cctv belum celik lagi..hehe

nanieybarnieylurviey berkata...

nani x reti tang bab ni.. ipad la besor sikit. :)