Khamis, 21 Jun 2012

Home » » .:: Rindu Kamu...! ::.

.:: Rindu Kamu...! ::.










Terima kaseh tidak terhingga pada kalian yang sentiasa doakan kesihatan aku.

Sedia maklum,minggu lepas memang minggu cuti bagi aku.
Semua gara-gara kesihatan yang tidak mengizinkan untuk aku terus keudara di ruangan ini.

Ramai juga yang tanya, aku sakit apa..?

Pada mulanya aku cuma demam saja,
Lepas baik dari demam dan sakit tekak, 

Kesihatan yang pada mulanya di sangka cerah,
Mendung kembali..

Sakit apa, biarlah rahsia..!

Tapi rasanya sakit itu atas sebab mood aku yang sentiasa murung 
Sejak melepaskan seseorang yang paling rapat dalam hidup aku.

Boleh nak dikatakan, tiap saat aku pasti mengingatinya.
Sekejap-sekejap tengok telefon bimbit.

Kalau dulu, sehari saja hampir ratusan mesej yang masuk.
Kalau ada masa pula, call sekejap-sekejap.
Dan seminggu sekali wajib jumpa..!

Sekarang, nak mesej dia pun aku takut-takut.
Risau kalau mesej aku menganggu kesenangan dia bersama suami.

Kalau nak call pula, aku fikir banyak kali.
Betul-betul penting, baru aku berani call.
Jumpa...?  Sudah tak semudah dulu...

Mula-mula dulu, asal telefon bimbit aku menjerit mendendangkan lagu arab,
Aku gegas berlari macam tak cukup tanah
Dengan harapan itu mesej atau call dari dia...!

Tapi, hampa itu milik aku...!
Sia-sia aku kejar, padahal yang mesej dari hotlink...!
Sia-sia hati aku berbunga padahal yang call itu orang dari astro...!

Hampir dua minggu jugalah aku bersikap begini.

Bila aku demam, aku letak telefon bimbit jauh-jauh dari telinga aku..!
Bukan merajuk, cuma mahu ajar diri agar terima hakikat.

Dia sudah sah jadi isteri kepada seorang lelaki yang mampu menjaganya.
Dia sudah hilang masa untuk aku seperti dulu.
Dia juga tidak bebas seperti dulu..!

Aku tahu...Cuma nak terima hakikat aku sudah tiada teman rapat itu susah..!
Memang susah..!

Kalau dulu, apa yang aku nak buat, aku tanya dulu pandangan dia.
Tapi sekarang aku sedang belajar gerak sendiri, tanpa dia.

Kalau dulu, kalau aku ada masalah, dialah tempat aku bercerita.
Sekarang, aku lebih banyak termenung...

Aku masih lagi belajar, terima hakikat sebenar.
Susah sebenarnya mahu membiasakan diri.
Sebab dia dulunya sebahagian dari rutin harian hidup aku.

Tapi aku tetap akan cuba belajar.
Dan sentiasa mendoakan kebahagian dia bersama suami tercinta kekal hingga syurga..!
Amin....!

#Kalian pernah alami apa yang aku alami kini...?


Kata hati : Dia sepupu yang paling rapat dengan aku sejak dari kecil hingga dia sah bergelar isteri..!

.

35 ulasan:

Deqla manjew berkata...

deqla juga alami situasi mcm nur.. sekrg kat opis pun deqla xde kwn rpt..yg ada pun gitu2 je la.. x serpt mcm mana deqla dgn dia..deqla pernah murung dan alami tekanan perasaan masa mula2 kehilangannya.. kwn rpt deqla tu dah benti keje sbb nk tumpukan pada anak2nya sejak bln 4 lps..tp deqla pelan2 belajar utk kehilangannya..lama2 biasa la kan wlupun sukar..sepupu nur dah kawen x bermakna lost cntc kan?nur boleh lg cntc dgnnya..mcm deqla still cntc ngan kwn2 lain biarpun deqla dah kawen...hubby x pernah larang asal pndai jg diri.. :)

are_lin@yu berkata...

mmg cmtu kan dear..ayu pn pernah jd mcm ni..tp nk wat cmna dia ada tggngjwb yg lbh bsar sebagai sorang isteri..insyaAllah 1 hari nanti nur pun akan lalui bnda yg sama..masa hanya Allah saja yg tahu ;-)..keep strong dear ;-)

nanieybarnieylurviey berkata...

rapat ye nur ngn cousin.. :) apapun kena blajar nk let go attachment tu. nnti terganggu lagi kesihatan nur.. Slowly ok? :)

Si Matatajam berkata...

Biasalah tu cik Nur. m pun pernah alami situasi yg sama. Tapi akhirnya bila M jumpa pasangan hidup, M dah ok... Jd cik Nur kena cuba cari seseorang yg bleh temani hidup cik Nur untuk rasai kebahagiaan tu...

aquagugurl berkata...

sabar yea Cik Nur..akak pun penah mengalaminye dulu masa BFF akak kawen.sejak tu nk call @ sms BFF tu pun pikir dulu sbb takut menganggu dia & somi.cemburu pun yea sbb BFF tu dah bertemu ngan Mr Right dia,akak masa tu boyprend pun tak de.tapi hikmahnye sejak BFF akak tu dah kawen,akak close ngan mak akak..apa2 citer sume share ngan mak..

Wanieys berkata...

Dia dah kawin jadi dia perlu bg komitmen yg utama kpd suami dia hihihi...cik nur sabar k...:))

wani xpernah pun alami mcm ni..hihi

AyueJean berkata...

Cik Nur, jgnlah sedih...
Mmg bile seseorg tu dh btkr status, kita yg rapat dgn dia pn dh rs lain...
Ayue penah alami situasi cmni.....
Kwn2 yg rapat dh kawen, so agak ssh nk rapat cmbiase..
Klu ade pape pn dh xbrani nk cite sbb dia dh ade tngjwb n bende lain nk pk....
Mmg trase sgt....
Tp nk buat mcm mane kan.....
Nak tak nk kite kene trime....

izan mama mia berkata...

cian cik nur..nanti lama2 ok ler tu...cik nur pun patut cari pengganti..

Nyue berkata...

Rindu cik nur jgkk :)
ummuahhhhhhh....

lelamaisara berkata...

alahai..teringat kat kawan akak pulak..
dulu mase akak kawin die merajuk terus jauhkan diri dari akak...die cakap akak dah tak perlukan die..la sudah....huuuuu

Cik Aini Lavender's berkata...

owh sbb tu eh ciknur...
ai pun ada kwn baik mcm tu ciknur..kwn dr umur 6 thn smp skrg..sbb tu ai selalu ke taiping ciknur..ke mana sj ai cuti pastinya kami berdua,kalo ai x ke tepeng,dia ke kulim..tepon n msj x pyh cakap lah,cnfirm ari2 :)

**erkk cemana eh kalo salah srg dr kami nti kawin?huhuhu jd mcm ciknur kah?tp kitaorg janji nk kawin sama2 (^_^)

~Sweet Honesty~ berkata...

laa kesiannya cik nur.. moga tabah yea.. sweety cuba utk fahami situasi nur skrg sbb tak pernah alami lgi.. moga cik nur cepat sembuh yea..n ceria mcm selalu..

Solehah Shamsuddin berkata...

Cik Nur kan masih ada Solehah. :)

Deru Ombak berkata...

Bila ada rindu di situ ada kenangan. :)

cendol berkata...

ohh rndu kat kawan cik nur yg baru kawen hari tu ye?
smoga cik nur terus tabah..
btw,cik nur mmg sgt awesome sebab memahami situasi kwn cik nur n kuat kan diri utk terima hakikat . u rock !!

Masha Meisters berkata...

huhu...xpela cik nur...pernah alami juga...cik nur cepat2la cari teman hidup...hihi

Miss BaNu berkata...

semoga cpt sembuh...
ye saya faham apa yg cik nur rasa...itulah lumrah...terpaksa sesuaikan diri...rindu..rasa sepi sbb keadaan skrg dh x sama mcm dulu kan..semoga nur tabah yer..

Yumida berkata...

ooo...sy faham perasaan sis..moga sis dpt lalui hari seterusnya dgn lbh ceria...harap jalinan persahabatan itu sntiasa kukuh n makin rapat...
moga sis menjumpai jg future hb..eh..tetibe..hihi

Amirul Verdasco Nadzri berkata...

sabo la ye.. sakit tu penghapus dosa kalo kita redha..=)

kalo nset bunyi tp semata-mata dari maxis, celcom, yg ON sana ON sini tu, mmg bengang.. rasa nk baling je nset tu walaupun beliau tak berdosa..huhu

|shuhadaothman|TM berkata...

semoga cepat sembuh cik nur.

Take time dear. InsyaAllah, one day ciknur dpt biasakan diri :)

sop.name.my berkata...

semoga tabah.. :)
dah kahwin masih boleh berbiacara kan? hehehe

Ayu Iman berkata...

pernah...tp skrg ntah kemana hilang hilang..cume situasi lain cket dye da pindah tempat lain bkn berkawen..terus last cntact..siyes sedey sampai telefon letak jejauh dan buat xkisah je..skrg iman alami situasi yang sama juga..apa2 gerak sendiri..

Arina Shamsul berkata...

wah..kak pernah alami keadaan yang sangat serupa seperti yang kamu alami dear..betul..begitu la juga kakak time tu,rasa seperti hilang arah..dia juga merupakan sepupu pertama akak..mmg sangat menyedihkan..kan?hehe.

tapi sekarang ni dah ok dah.dah seperti biasa ..kami masih rapat tapi sudah tidak seperti dahulu.kini masing2 pun sudah bersuami..so kawan yang paling akrab sekarang suami la..hehehe.

hope kamu dapat terima kenyataan sedikit demi sedikit dik :)

kamu kan kuat :)

cayok2..ngeee..

jaakechik berkata...

alahai..ingtkan rindu jaa tadi..hehhe... btw smoga semakin sihat ya! dan smoga lebih tabah... :D

Masz Sidek berkata...

insya-Allah... nur pasti dapat tempuhi dugaan ni dgn sabar dan tabah...
masa akan merawat segalanya...

kalau sekali sekali berjumpa dan berbual tak salah rasanya nur...
dia tetap insan yg pernah rapat dgn nur...
pasti dia pun terasa ketiadaan nur sisi dia... tak byk... pasti sikit dia terasa jugak...

::dEyb:: berkata...

cik Nur, memang payah kalau dah hilang teman yg paling rapat dengan kita, xpe, itu semua ujian buat anda, you go gurll!! hidup perlu diteruskan dan haruslah ceria, demi dia yang sedari dulu dengan anda..hehe mesti dia taknak awok sedih2 jugak..peace ;)

adibahfaizah berkata...

wow ! mesti rapat sangat-sangat-sangat..sampai sehari beratus mesej. jelesnyer tade sepupu camni. T_T

9n0L4 berkata...

bakal alami juge cik nur. adek ppuan nk bertunang raye ni.

anis-yang-manis berkata...

boleh try makan supplement ni..heheh..mudah-mudahan cepat sembuh.

Chic Na berkata...

sabar nur. semua org akan hadapi perubahan mcm ni. jgn sedih2 tau. rindu takpe. hehe..
nanti cik na mesej2 nur lak ye. senyum sket. :)

Yana Libra berkata...

kena cr pasangan hidup cpt2 tu cik nur..hehe~

IntaNBerliaN berkata...

akak pernah laluinya tp sdikit berbeza dgn nur..

tp tu la, bak kata nur, kita kne belajar terima hakikat @ kenyataan tu..

wawa abdullah berkata...

jangan lupe makan ubat ye.. :)

::CIK LYNN:: berkata...

sabar ya nur...xsangka yang nur rapat gila2 dengan dia sampai sakit2 camni...insyaAllah, kebahagiaan nur plak pasni :)

QasehnyaRania berkata...

mmm..sabar ye ciknur.nak tak nak kena bljar trima hakikat

ciksu ramai spupu lelaki berbanding perempuan..yg sebaya ada tiga orang je..yg lain semua dah nak masuk umur 4oan dah paling muda sekolah rendah..
ramaikan.mak ciksu anak no 9 dari 10 beradik..

in shaa ALLAH :)