Jumaat, 22 Jun 2012

Home » » .:: Maybelline Clear Smooth | All In One ::.

.:: Maybelline Clear Smooth | All In One ::.








Sebelum masuk kerja tadi, gigih singgah guardian.
Semata-mata nak mencari compact powder  untuk diri sendiri.

Kalaulah compact powder lama tu tak pecah..!
Tak adanya aku nak ke gurdian tengah-tengah bulan macam nih,..!

Bab compact powder lama tu pecah, sampai sekarang tak tahu macam mana boleh pecah.
Tapi rasanya aku tahu siapa yang bagi pecah compact powder tuuu.

Sebab bila aku tanya mak, aku tengok adik yang senyum dulu.
Jadi sah lah tuuu...!







Sedia maklum sampai sekarang aku setia dengan produk Datuk Siti, Simply5.
Tapi krim simply 5  Acne Solution tu je yang aku setia.  
#Tapi aku idok le cantik macam tok ti...!

Bedak aku pakai compact powder Rzac. 
Jadi bila bedak lama tu dah pecah, 
Ingatkan bolehlah cuba compact powder keluaran Simply Siti.

Tapi disebab bedak tu pecah tak betul waktu. #Lain kali pecahlah tengah gaji..!
Maka semua tu tinggal kenangan je..!

Compact powder simply siti, harganya cecah hampir RM60 tau.
Maybelline ni RM19.90 , lepas tolak diskaun dapat RM17.90.







Banyak beza tak...?
Jadi, fikir punya fikir punya fikir.
Aku nekad sambar compact powder Maybelline clear smooth all in one, #04 Honey

Dari siasatan aku, ramai yang cakap bedak ni ok.
Dan aku pun harap bedak ni ok dengan aku.

Tadi lepas zohor, cuba sikit, 
Setakat ni, memang bestlah..!
Dan harap seterusnya pun bestlah..heeeee..!

Kalian pakai compact powder  apa ye..?
Tengok cantik je...Meh la share..... :)


Kata Hati : Ada di antara kalian yang pernah pakai compact powder ni ke..?

UPDATE : Yeah..! Cuti aku approve..!

.

36 ulasan:

nanieybarnieylurviey berkata...

pandai adik bagi hint ngan senyum je :)
Nani kalau bedak tu pakai pixy and loose powder silky girl.. but skang ni pakai loose powder je tanpa pakai pixy.

Ezy Chiaki berkata...

kene beli gak ni..
bedak silky girl saye tu dh nk abes..
hihikk

Wanieys berkata...

wani pakai miyami jer...hihihi

aku HaniAsyira berkata...

sy pakai pixy cik nur.. entah la elok ke tak.. heee~~~ dulu2 g watson tepeng.. main alat make-up kat situ.. watson tepeng yg tepi sekali kan.. takut tersilap dgn guardian.. hahaha..

are_lin@yu berkata...

ayu tak pernah cuba lagi..teringin lak nak cuba klu ok..hehe

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

YM adalah pengguna setia Maybelline.Sejak study sampai la sekarang.Dari single sampai la jadi Mak org, ekeke.Maybelline mmg best, plus harga sgt berpatutan dan berkualiti.Tu yg YM suka. Lipstick dia, YM suka sgt2...

Anis Nisa berkata...

ok guna ni Nur?
Nisa gune pixy..bru je cube pixy ni,setakat ni ok la..harap2 nye ok la smpai bile2..syg muke klau dah rosak..huhu..

fifi tiez berkata...

sy paling suka pakai in2it.tp kalau nak save bajet dgn kualiti yg sama mcm in2it,sy pakai pixy.mmg bagus.. :)

Solehah Shamsuddin berkata...

wah solehah gne garnier je.bedak len xleh msuk.hehe

Ummi Iman berkata...

Masa akak baya2 cik nur guna bedak maybeline ;) skrg je rasa tak selesa nk berbedak ;)

Syira berkata...

salam..

guna pixy je,,,besh.dan muka x berminyak.

simply mahal lah.. belum mampu tambah x kerja.

miss fluffy berkata...

kita pakai silkygirl punya je..hehe okeylah stkt guna ni;)

CikZaitul berkata...

hmm... nak try la pasni.akk ni muka berminyak ..jadi tgh pening nak pakai ape..
dik jum la singgah blog akk..bace n3 terbaru .. :)


done follo u dear :)
http://ceriazaitul.blogspot.com/2012/06/cerita-aku-kamu-versi-aku.html

Yana Libra berkata...

nape mintak cuti cik nur? nak g mana tu~~~


saya pakai maybelline & garnier..hehe..compact powder saya sangat lambat nak habis sebab saya tak rajin nak pakai..huhu~

~Sweet Honesty~ berkata...

dulu sweety pakai maybeline..tpi tak ngam sgt..tukar ke loreal.. tapi sekali je bertahan..sbb mahal sgt..last2 jumpa pula essence.. mmg sesuai kt kulit..harga pun murah je..smpai skrg stick pda yg 1 ne je la..

NY berkata...

akak pakai yg murah je tp campur2..foundation silky girl, bedak garnier...sayang duit la nak beli yg mahal.. *kira kedekut tak tu?*

cendol berkata...

oh mahal nye bedak laa haii..haha
Cendol beli bedak silky girl je harga RM4.90 kat Mydin..hehe Cendol mmg kedekut nk beli brg2 yg tak boleh dimakan..tapi kalo mknan,mmg tak lokek duit melimpah kluo hehe

Arina Shamsul berkata...

haraf2 sesuai la ye dik..:)

kak pun guna produk simply siti dik:)

~Sweet Honesty~ berkata...

hehe..klakar nur ne.. pasal kompak essence tu tak ingat la brape..lingkungan belas jugak la..tak smpai rm20 kot..xpe..esk sweety singgah kt kedai dia n tnya yea..hihi

KA ( Klik Aje! ) berkata...

done follow belog hebat nie.. sudi follow laa belog KA lak wokey
http://www.klik-aje.com/

Syahmi Meon berkata...

sy dtg sini nak promote contest mudah.. marilah join!! jom tengok ---> http://akulahe-rapasha.blogspot.com/2012/06/contest-muka-marah-paling-cute.html

whitecappuccino berkata...

akak pena pakai maybeline ni..ok jugak. tapi biasa pakai miyami cosway

IntaNBerliaN berkata...

xpnh guna pun.. akak xreti sgt sbnarnya guna bedak compact ni.. hihii

p/s : oh yeke.. xmarah pun bg link blog akak.. :-)

tp kan, akak nak tanya gak.. dkt fb abg ben yg mana nur bg yer.. akak tgk xnmpk plak.. hihii tp td mmg ada membe gtau akak.. :-)

IntaNBerliaN berkata...

ooo yeke.. patutlah td akka tgk xda pun.. hihii

alaa berita apa yg gembira ntah.. abg ben saje je tanya tu.. hehehh

p/s : ramainya penjaga blog ni malam ni.. 60org :-)

Chic Na berkata...

camne la tu boleh pecah. lain kali beli 2 nur. mcm cikna, satu kat rumah satu dlm beg. kalo pecah ada la spare. hihi.. maybelline juga. :)

Deqla manjew berkata...

percaya tak? deqla x pernah pakai pack powder... just sapu krim safi jew kalo nk mekap.. hihi

Masha Meisters berkata...

hehe...masha punye pun dah pecah..xmenyempat lagi nak membeli,,,
Masha pakai miami...ok la...selesa! hehe

shida'R berkata...

harga dia ok x nur?

Si Matatajam berkata...

M skang pakai Sendayu tinggi... Masa study dulu mmg setia ngan maybelline. Errrr... Bila bc n3 Cik Nur cam nak try plak produk ni. Murah plak tu...

Hazrina Sallehuddin berkata...

sy lgsg tak boleh pakai bedak compact..muka alah benar..bg jela jenama ap pun tp tak leh pkai jgk.. tpksa la bwk bedak baby johnson yg besar tu ke hulu kehilir..hehe..

dyabunga berkata...

semua dya bedal selagi mampu beli..sebab tak kje lagi kan..hihihi...

Cik Penguin_Solehah berkata...

hehe,solehah tak pakai bedak.. pakai bb cream je tapi memang jarang kuar rumah pakai bedak =p... #tq sis,insyallah akn belajar rajin =)

churippu farah berkata...

Sy pki jhonsons bby pnya ja..hehehe..but mybeline apa pun ok..bb jenama dia kan jnis brkualiti..

Mieya Atiera berkata...

Mieya pakai bedak compact Garnier je Cik Nur.

9n0L4 berkata...

akak pakai johnson punye je. hehehe.

wan nurul hezrina berkata...

kena gaknie beli bedak dah tertinggal kat kampung masa alik arituh,..mama guna so kena beli baru...ingt nak try silky girl..