Ahad, 22 Julai 2012

Home » » .:: Dugaan 2 Ramadhan 1433H ::.

.:: Dugaan 2 Ramadhan 1433H ::.





Syukran YaALLAH..!
Alhamdulillah, masih di berikan kesempatan olehNYA untuk terus bernafas dihari kedua di bulan yang mulia ni.

Baru hari kedua di bulan yang mulia ni, 
Buat pertama kalinya, aku di uji dengan tibanya surat cinta di rumah semalam..!

Surat cinta apakah..?
Cuba usha keratan surat cinta dekat atas tu..!
Haaa..itulah surat cinta tanpa tandatangan yang telah diposkan ke rumah.

Apa nak dikatakan, nak mengamuk pun bukan boleh.
Nak memarah pun apa faedah yang boleh dapatkan.

Jadinya terima ajelah. 
Lagipun kesalahan tu datangnya dari diri sendiri.
Bukan dari orang lain pun.

Lainlah kalau kenderaan kita tak bergerak bertahun-tahun, 
Dan tetiba je surat cinta sampai.
Haaaaa.....itu baru boleh marah bagaiikan..!

Perasaan aku bila dapat surat cinta tu...?
Tentulah menyesal gilerrrr weyyhhh...!

Tak pasal-pasal duit melayang macam tu saja tau...!
Rugi ooo....rugi sangat..sangat..sangat...!

Peringatan buat kalian juga buat diri aku ni,
Kalau kalian sayangkan duit ,

Lepas ni kena memandu dengan had laju yang telah ditetapkan.
Dan lepas ni, jangan lupa diri bila dapat stereng.

InsyaALLAH tak akan dapat surat cinta..!
Heeeeeeeeeeee.... ^_____^


Kata Hati : Baru lepas siapkan puding karamel...! 

.

43 ulasan:

Si Matatajam berkata...

Tak pasal2 bagi advance duit raya kat depa tu. hu hu....

Mrs.BuduBilis berkata...

hahaha... p la balas surat cinta tu cecepat,kang xleh renew cukai jalan lak hahaha.. papew pn bnyak bsabar

Anis Nisa (SH) berkata...

merempit ke Nur..hihi..sabar2..dugaan tu..

~Sweet Honesty~ berkata...

nnti pos gmba puding karamel tu ekk.. huhu..

tu la...lepas ne bringat2 yea..(tuk sweety juga)..

Miss BaNu berkata...

fuhh surat cinta yg paling x best untuk diterima kan huhuhu

Chic Na berkata...

surat cinta dari abang polis la ni. huhuhu.. dugaan... :)

Ummi Iman berkata...

Time2 nk raya dpt surat cinta pula. Belah2 sana mmg kuat speed trapkan. Jd kena ikut had laju ;)

Ismi Iman berkata...

ok le 2 dpt surat cinta xsemua org dpt tau
ai 2 iman pob bru dpt surat cinta dri MPKJ huhu

Ayuni berkata...

Allah nk bg tahu sesuatu tu...

Cik Rongoks berkata...

kena saman ek. huhuhu..ika pon penah kena sekali.

|shuhadaothman|TM berkata...

alahai, sabar ye cik nur. hehe. lps ni bwk slow2 taw n hati ^^

Dieyna berkata...

boleh thn cik nur pndu keretA yer

mudz abdul halim berkata...

ujian tu selalunye didatang kan dengan hikmah. may allah bless =D

Rimau Sakti berkata...

insyaallah..saya boleh tolong dapatkan diskaun tuk saman awak tu..kalau nak saya tolong just drop no flat kat email saya..zaiful428@gmail.com.itu pun kalau nak saya tolong la..just baik hati nak tolong kengkawan yang sekali berblog nie..diskaun banyak xde lah..tapi boleh la..coz saya keje di peace hill..

Cendol berkata...

hahaha ini merempit ke hape???
wowowowooo ape nak dikatoo..
sabo je la..
slmt berbuke!

Yumida berkata...

lajunye sis bawak..gerun nak tompang sis..hehe..surat cinta tu tandanya prihatin..agar sis jd pemandu yg ayu di jln ry..kikiki...
dekat nak raya ni mesti de potongan harga nanti..byr setengah rega...

~~oOpEt~~ berkata...

hehe.. sabar ek adik comel.. haha.. eh.. wat rayuan rsanya boleh.. tp xpasti la lebih kelajuan boleh or x..

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Hehehe...kat mana la kene tembak tu yer, Nur. Kawan YM dulu pun slalu kene, area Kuala Kangsar nak mengarah ke Taiping tuh ha...selalu je dengar dier ngomel...heheh

Pecinta pink^^ berkata...

hmm..macam2 kan,,takpe2 di sebalik dugaan itu pasti ada hikmahnya:)

Sop berkata...

cobaan Ramdhan..
lebihb 16km jer kan? isk iks

Masha Meisters berkata...

alamakkk...xnak la dapat surat cinta xd signature ni...cepat2 byar cik nur xnak hold...kang nak hidupkan lesen payah pulak...mcm adik ipar Masha...huhu

Masha Meisters berkata...

alamakkk...xnak la dapat surat cinta xd signature ni...cepat2 byar cik nur xnak hold...kang nak hidupkan lesen payah pulak...mcm adik ipar Masha...huhu

miss fluffy berkata...

surat cinta yang xcinta lnsg..hehe

Cik Aini berkata...

nur...
huhuhu
ai pun sama..br smp kemarin kat umah.siap ada pic keta lg,tandatangan dr bukit aman lak tu...haish,rs cam sygnya duit nk g bayo.huhuhu

Eca Dwinky Asha berkata...

surat cinta paling mahal tu cik nur

N.Aima K berkata...

alahai..dugaan ramadhan

ieda berkata...

ekekke masa tuu ada rasa .. eh ye ke surat cinta nie aku yg punye angkara ekeke ;)

Che Rosliza Che mat berkata...

Surat saman ke cik nur? hihihi

Arina Shamsul berkata...

Takpe dik..jangan layan sangat surat cinta terlarang tu..hihi

BERT berkata...

hihihihi.. sy pun penah dpt.. mmg mlyang la duit 150 ms tu kene byr.. tensen je.. hrp2 x dpt lg la surt camnni.. syg duettt wooo

Nyue berkata...

nak buat camnr ag...kejadian ag peringatan utk cik nur supaya lebih berhati2...

Cik Nur, sory nyue jarang2 terjah sini coz bz..selamat menjalani ibadat puasa taw :)

fizafantagirO berkata...

haaa , pasni jgn laju2 lagi ye Cik Nur :)

Boni Kacak berkata...

kalau tau nak kena saman, elok awak pecut lagi kan? 170km/j ke.. hahahahaha.. gurau je tau :)

apa2pun, bersabar tau.. ni salah satu dugaan masa bulan puasa ni

yana halim berkata...

sekali je pernah kena saman. Kat tepen le. sakit hati betoi...terlebih speed sikit je.. huhu..

Deqla manjew berkata...

nur pecut laju sgt yer? ish2.. ganaz jugak awek ni...mmg rugi la byr saman...kasik kaya kerajaan je nur ni..hihi...

nanieybarnieylurviey berkata...

assalamualaikum nur..
bru sempat terjah balik.. :)
sigh** da melayang duit..

Mieya Atiera berkata...

Surat cinta dari pak polis. Huhu, kesian. Takpe, moga-moga ini sebagai peringatan kepada diri untuk tidak melanggar undang-undang di kemudian hari.

are_lin@yu berkata...

melayang duit bulan posa..hehe..sabar nur sabar ;-)

lelamaisara berkata...

alahai tak mau la dapat surat cinta mcm ni...sakit hati..huuu

tapi nak buat kan...redha aje la ye dik.

IntaNBerliaN berkata...

lps ni kne bwk dgn lbh berhemah :-)

Aliff Haikal berkata...

hehehe takpe . bukan selalu nak sedekah duit kat pihak polis bebulan puasa ni . hehehe ^^

9n0L4 berkata...

lajuuuuuuuuuuu nak gi mane cik nur. huhu. sabor jelah ye.

aReLaN berkata...

selalu speeding tapi tak pernah lak dapat surat cinta ni.hehehe..salam ramadhan ye