Selasa, 3 Julai 2012

Home » » .:: Ringkas Tapi Padat ::.

.:: Ringkas Tapi Padat ::.





Tik..tok..tik..tok...!

Dah pun masuk tengahari kan.
Kejap je masa berlalu sekarang ni.
Nampak sangat dah dunia hampir tamat ke penghujungnya kan.?

Kalian semua dah makan tengahari...?

Memandangkan panas terik kat luar tu,
Aku yang memang pemalas ni, lagilah bertambah malas nak keluar.

Panas sekarang ni lain macam tau..!
Tak percaya, cuba berdiri tengah panas tu dalam 10 minit,
Pasti basah satu badan macam kena simbah air.

Jadi hari ni, lepak-lepak sambil makan roti dan minum jus oren je la tengahari ni.
Mula-mula aku tengok roti  butter toffer keluaran gardenia ni dalam Blog Errah .

Nampak macam sedap. 
Tadi sebelum ke tempat kerja, singgah kedai.
Tengok ada roti tu, sambarlah satu...!

Rugi pula beli satu, sebabnya roti tu betul-betul sedaaapp....!
Lembut dan ada inti butter di tengah-tengah roti tu.

Kalau kalian tak percaya, nanti singgah mana-mana kedai beli satu.
Satu bungkus tu  RM 1.00, kalau di Sabah dan Sarawak tak pasti pula berapa.

Okeyhlah, cukup sampai dis ini promot roti ni,
Nak tahu rasa sebenar dapatkan sendiri di kedai berhampiran kalian ye..!

Kalian lunch apa hari ni...?



Kata Hati : Roti ni, cicah kopi pun sodap...!

.

36 ulasan:

Nyue berkata...

cam niaga dah cik nur...kasi promaote roti..ahahahah...yg muak dh mkn roti pon bleh terliur nak mn.heheheh...

nanieybarnieylurviey berkata...

sedapnye jus tu.. :) time panas terik minum jus sejuk.. 'heaven'

Asyiqin Haulisah berkata...

serius panas kot, nak tidur ptg pun peluh2. kita mkn kari. yummy. hehe.

cendol berkata...

tertarik dgn promosi cik nur tu..Cendol teringin!!
haha harini mkn ayam goreng dgn tomyam

aReLaN berkata...

hohohoh...kalau gi jalan mana2 & tak sempat breakfast,memang saya beli roti ni dulu

dyabunga berkata...

dya lunch laksa..hihi

9n0L4 berkata...

amboi. slim lah ciknur kalau minum air ni dan roti aje di waktu lunch. ;)

Wanieys berkata...

posa la hr ni cik nur huhu....kat sini hujan lebat tau sejukkk ooo hihi

Mrs Velentine berkata...

belum lunch lagi..sat lagi nak g cr kiuh je ..

Masz Sidek berkata...

nur kat sarawak ni tak de jual roti gardenia...

sbb tu org sarawak suka borong roti gardenia bila ke semenanjung... hehehe...

thn lepas hampir RM 50 ringgit sy habis borong roti gardenia waktu cuti ke kl... hehehe

Solehah Shamsuddin berkata...

eh murahnye roti tu cik nur.tp solehah xpnh tau lak mcmne bntuk roti tu

BERT berkata...

makan roti je? diet ek hehe....

sy makan kuew tiau goreng je nmpaknya tengahari ni hehe

Masha Meisters berkata...

macam sedap je tu :)
Masha xlunch hari ni....hihi....xlapar pulak cik nur

nur anis berkata...

saya pun kalau panas terik, tak rajin lah nak keluar cari makanan..roti je lah cukup..:)

Aida Omar berkata...

memang sekarang panas lain macam.. pukul 10 dah panas. hehe.. roti butter gardenia tu mmg sedap.. :) kita makan mee hoon sup hari nie. ^^

izan mama mia berkata...

sabar tgg azan magrib

Misya Mialen berkata...

Wahwah.nak try jg.msti sedap.;)

Si Matatajam berkata...

Kat Langkawi hujan la cik Nur... M layan nasi panas2 ngan ayam masak paprik tadi...

wan nurul hezrina berkata...

sedap ek rotituh?nnt nak g carik arr..

.........cP~ berkata...

Salam.

Macamn nak try jugak je.

Deqla manjew berkata...

deqla lunch mkn walfer..pas tu kuih muih sikit ni haa... nur nak? roti kat ats meja deqla pun tak terjamah lg..nak ke? hihi

Chic Na berkata...

jadi promoter gardenia lak ye nur? cik na mkn nasi campur. memang arini panas sgt. :)

Miss BaNu berkata...

lunch mkn nasi ngan sardin hehehe sedap gak kdg2 mkn lauk sardin..

Arina Shamsul berkata...

kak peminat roti..

nanti kak nak cari..hehe

kak lunch nasi cam biasa je tadi dik.hihi

~Sweet Honesty~ berkata...

panas skrg mmg panas gilee..tak menahan ehh..duk bawah ekon pn bole bepeluh..

Yana Libra berkata...

roti tu mmh sedap~~ hehe..cicah air kopi, teh o pun sedap!

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

tropicana twisterrrrr, sedapnyer!:-) minum sejuk2, uuuuuuu :-)

Ummi Iman berkata...

Betul. Mmg panas kalau ddk luar rumah.
Roti apakah itu cik nur? Letaklah gambar ;)

Cik Aini Lavender's berkata...

mkn roti je ciknur?
diet eh...
btul sedap ka?esok ai nk try beli kalo x sedap siap ciknur...hahaha

**tp air tropicana twister tu mmg sedap kan...

yana halim berkata...

belum try lagi...harus cuba balik keje nanti...hihi..

IntaNBerliaN berkata...

a'aa betoi tu.. roti tu mmg sedap.. akak dh mkn.. :-)

are_lin@yu berkata...

ayu mmg suka mnum ni..feveret..hehe

Deq's Qienz berkata...

ermm sedap twister nih sy pon suke..hehee

lelamaisara berkata...

suke air tu Nur...:)

ferdinand hegemur berkata...

like__like__like....

~~oOpEt~~ berkata...

pet hujan seharian.. membuatkan duduk d dlm selimut :D