Selasa, 10 Julai 2012

Home » » .:: Laksa Telur Dadar ::.

.:: Laksa Telur Dadar ::.





Selamat hari selasa..!
Harap kalian semua dalam keadaan sihat sentiasa HendakNYA.

Nampak tak gambar di atas..?
Haa..itulah laksa. Yang nampak berketul-ketul tu telur dadar yang di hancurkan.

Sebenarnya laksa ni mak buat hari jumaat lepas.
Kebetulan pada hari yang sama aku terbaca entry mengenai [ Laksa Telur Goreng ] di blog IntaNBerliaN 

Katanya sedikit berminyak
Sebab telur gorengkan kena goreng dengan minyak.

Tapi aku pula tak suka makan laksa dengan telur goreng.
Sebaliknya telur tu di goreng macam telur dadar tu, tapi di hancurkan.




Bila dah agak-agak garing telur tu, 
Bolehlah di taburkan dalam mangkuk laksa kita.

Sebiji telur pun dah memadai.
Sebab suapan ke mulut, anda akan terasa penuh dengan telur.

Tapi ingat, telur dadar yang mahu di goreng tu,
Hanya memerlukan sedikit saja minyak
Sebagai syarat telur tu tak melekat di kuali.

Siapa yang kebetulan buat laksa hari ini.
Ataupun memang dah cadang-cadang nak tapau laksa.
Bolehlah cuba.

Tukar selera, asyik telur rebus je kan.
Apa kata hari ni, tukar telur dadar ataupun telur goreng.

Selamat mencuba..!


Kata Hati : Bulan lepas hampir sepuluh kali mak buat laksaaaa.....!

.

48 ulasan:

Eima Ari berkata...

first time dgr laksa telur dadar...teringin pulak nk rasa..=)

Aine Ainun berkata...

Oho..tu la akak bace kat blog lain pasal laksa telurni, tp xpenah makan....

Sjak pregnant suka sgt makan laksa,
sesekali akak buat, dan selalu membeli...makan laksa hari2pun xpe;)

|shuhadaothman|TM berkata...

lepas ni boleh test ni cik nur. hehe. sllu kt umah ni buat laksa mesti ad kuih. ^^

Wanieys berkata...

wani pun ada entry laksa tp masih kat draft hahaaa...1st time try buat atas pantauan mak hihihi

Si Matatajam berkata...

Kadang2 cuba sesuatu yg baru pun ok gak na..

nanieybarnieylurviey berkata...

boleh try nih... :)
lapar laksa plak nmpk gmbr ni :)

Fakhrul Haiyin berkata...

wahh. nmpak sedap. nnt nk try buat lah. hehe. :D

~cik tiEra~ berkata...

sedap x???

BERT berkata...

ye jugak.. slalu pkai telur rebus.. tak sngka boleh juga pakai telur dadar.. boleh cube ni..

Deqla manjew berkata...

x tertahan tgk masakan cik nur ni... eh betol kan cik nur yg masak?? :)

cendol berkata...

eeiii laponye rase..dah le mmg lapo niii bertmbh tambah lapo?!!
kalau laksa nak best yg buat sendiri kan..kalo yg beli jrg2 puas hati sebab Cendol suke kuahnye pekat2!!

are_lin@yu berkata...

first time ayu dengar ni..mcm sedap..hantu laksa disini..hehe

~Sweet Honesty~ berkata...

kecur air liur tau cik nur..huhuhu

IntaNBerliaN berkata...

macam menarik je... nanti nak try la.. tp kne g beli laksa dulu.. hihii

nak buat cam berbaloi, 2 org je mkn.. hehe

lelamaisara berkata...

boleh la cube nanti....mcm best jugak tu..:)

~~oOpEt~~ berkata...

waa.. pet xpernah try letak telur dadar dlm laksa.. kena try nnti :D

syiela berkata...

sedapnya.. jeles

hari tu tengok kat blog intan ni kat blog nur pulak.. alahai saya ni berpantang lagi laksa..

Masz Sidek berkata...

dah lama tak makan laksa... teringat pula nak makan...

kalau laksa sarawak... ada telur goreng.. ayam.. udang.. tauqe..
kalau suka pedas campur dgn sambal belacan...

Pn. Sheila@CC berkata...

yum yum.. mesti sedap ni... hehe

nadia farhana berkata...

aishh terliur tengok emmm

Errah berkata...

xpenah ag errah makan stail macamni..slalu kami mkn guna keropok keping ,ltk ayam n telur rebus jer..nti leh r cuba

TiranaAduka berkata...

Nak testlah esok menu nie..
nak buat berbuka puasa esok...

9n0L4 berkata...

wow. mesti cube ni. ;)

NAL berkata...

Wah, sedap jer..

jemput sertai segmen NAL :

http://nyteamlife.blogspot.com/2012/07/segmen-ke-2-nal-edisi-ramadhan.html

aku HaniAsyira berkata...

sy xsuka letak telur goreng.. mcm nak termuntah.. tp telur dadar tak tahulah pulak.. heee~~

Mieya Atiera berkata...

wahhh, laksa. Dah lama tak makan.
Btw, tutorial macam mana nak pasang widget top commentator tu ada disini

http://thesweetyelmo.blogspot.com/2012/07/tutorial-cara-pasang-top-commentator.html

mdmZ berkata...

wow...napak sedap...simple je nampaknye resepi nie..nk try la nanti.TQ for sharing.

hairy berkata...

sedap ker?nk try lah nnti....

Yana Libra berkata...

lama dah tak makan laksa~~~ huhu

miss fluffy berkata...

hehe selalu mkn dgn telur rebus..xpenah lg try mkn gn telur dadar..boley cuba nt;p

Chic Na berkata...

kreatifnya pakai telur dadar. sedap ke nur?

Trah Zain berkata...

wah, best nye laksa, dah lama xmakan..hehe

dyabunga berkata...

esok nk g cri laksa..uhuhuh

fyna berkata...

waaa..boleh try lah macam nih. ^^;

Solehah Shamsuddin berkata...

adui npe la plak mlm2 ni solehah leh terjumpa entry makanan dari cik nur ni.laparla plak ni.nk korek pe kt dapur ni.perut dh keruk-keruk...hehe

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ berkata...

nnti nk cuba;)

Cik Aini berkata...

perghhhh..
ai baru tahu ni ciknur..
sedapp eh?
sblm ni x penah tahu pun.huhu

PotiaCasaDelarossa berkata...

Perghh... lazatnyer....

syazana amira berkata...

sedapnya.. tetiba rasa mak makan laksa harini :D

Nyue berkata...

best la....windu dgn mak jgk....xpernah mkn ag dgn telur goreng ni..huhuhuhu

Nurlyla berkata...

wah, bagus ni utk guide utk memasak.. tpi sy x suka tlur dadar lah..

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

tetiba akak tingin nak makan laksa lak Nur...aduhhh...hehehe

Che Rosliza Che mat berkata...

ada jugak terbaca kat blog intan hihihi sedap ke?

wan nurul hezrina berkata...

banyak plak resipi pelik2 n baru 2=1st time engar.huhu..tapi suka laksa penang.kelantan punyapun ok tapi pas makan blurrr sbb santankan

whitecappuccino berkata...

tak penah makan laa..

Masha Meisters berkata...

uiiii....sodap sunggoh :) berselera nyer masha tengok....

Che Kembang berkata...

lma xmkn laksa..bila tgk n3 ni.. trus terliur

Arina Shamsul berkata...

hati mendengus.."nak makan laksaaaaaa"