Khamis, 22 Mac 2012

Home » » .:: Layanan Yang Adooo..!! ::.

.:: Layanan Yang Adooo..!! ::.







Selamat hari khamis. Harap semuanya dalam keadaan sihat sokmo.

Kalau tak sihat, cepat-cepat jumpa doktor ya.!

Untuk entry kali ni, aku nak cerita pengalaman yang aku lalui sendiri. Dan aku rasa, kalian juga mungkin pernah menghadapi situasi yang sama seperti mana aku.

Okeyh..!

Macam ni, aku pergi salah satu pusat servis  yang ada di sekitar Taiping ni. Dari jauh, aku dah nampak semua yang bertugas hari tu, perempuan belaka.

Dalam hati ni legalah betul…! Sebab sebelum ni ada 2 orang lelaki yang bertugas. Jadi, bila perempuan semua,   taklah aku segan sangat bila nak berkomunikasi nanti.

Jadi, aku pun masuklah ke dalam macam biasa. Sebaik saja jejak kaki kedalam tu, aku perasan ada pekara pelik yang berlaku..tiada sambutan..!

Dalam hati ni duk kata, “mungkin depa tak perasan aku masuk kot..!”

Dan bila aku tiba di kaunter. Masih lagi taidak ada kata sambutan, atau apa-apalah..!

Aku pula yang mula bersuara. Salah seorang daripada empat orang sambut soalan aku.

Okayhlah daripada tak ada yang nak jawabkan. Tapi yang aku tak puasa hati, layanannya..!

Yang adooo..! suara macam nak tak nak keluar. Dan kebanyakan yang aku tanya semua dia cakap tak tahu..! sakitnya hati weyhhhh..!!!!

Mendidih jugalah hati waktu tu…!

Tak lama lepas tu,  Aku tak tahu pun ada pelanggan lain yang datang. Sebab aku boleh tahu, tiba-tiba je perempuan-perempuan dalam tu cakap dalam keadaan bersemangat.

“SELAMAT DATANG…ADA APA YANG BOLEH SAYA BANTU”

Kepala aku automatik kot pusing tengok siapa yang datang.  Tengok-tengok dua orang mamat ala-ala macho masuk.

Ohh…aku faham dalam keadaan bengang..!

Kalian faham tak..?

Yeee..!! kalau yang lelaki tu, kemain lagi diorang melayan. yang aku ni tadi berbincang dengan perempuan tu suara macam nak tak nak keluar.

Bila mamat tu datang, amboiii kemain derasnya suara..!! #deras tu sama dengan kuat…!

Sejak itu..! aku tak jejak dah kaki ke sana. Kalau pergi aku lalu buat bodoh je depan kiosk tu. Dan bila aku tengok muka perempuan yang layan aku tu, memang terasa ringan je aku nak baling batu..!

Geram oo..!!

#NAK TAMBAH KENALAN TAK...? JOM TERJAH BLOG MISS BANU KLIK HEADER COMEL DI BAWAH YE.. ^__^





Kata Hati : Aku juga selalu berdepan dengan customer, tapi aku lebih malu dan segan bila berdepan dengan customer lelaki…! Kalau customer perempuan aku layan baikkk punya…berbanding aku berkumunikasi dengan customer lelaki. Kecuali aku dah kenal lelaki tu..!

. 

42 ulasan:

M@W@R Q@SeH berkata...

biasa le tu Nur...org perak kata ngelenyor...hehehe

Masz Sidek berkata...

memang pernah dlm situasi macam ni nur... menyakitkan hati jer...

LoveJean berkata...

Selalunya macam tu la......
Situasi macam ni kat memane pn ada....
Kt shopping complex pn cmtu..
Klu pkai cantik, nampak berduit confirm layan bgs...
Cuba pkai biase2 je.... Ada yg buat x nmpk je..... Lumrahlah tu....

lelamaisara berkata...

Laaa..sabar je la kan...

tapi kadang2 pelangan pon macm2 ragam jugak...
Saya selalu jumpe..

izan mama mia berkata...

ada pula gitu kan...entah apa-apa lah kann...

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Klu tk professional keje, cmtu lar nur.ym pn mmg pnh terkene cmtu, tp ym sound baek punya.tkdelh ym sound direct.ym sound baik tp ala2 perli gitu, huhuhu.sentap depa!haha!puas hatiku! :-)

^_^ Zaza Nur Iman berkata...

haish diorang ni..mcm2...nsb la customer dtg xkira laki pmpn zaza layan sama rata..hehe

@ deqla manjew berkata...

huhhh....mmg sakit hati ngan pompuan cam ni...gedik ngan lelaki jew lebeh...deqla pun sama mcm nur...sng berkomunikasi dgn pompuan berbanding lelaki kecuali hubby deqla la eh.. hihi :)

~Sweet Honesty~ berkata...

mmg ade jek spesess mcm ne...gatal n ketandusan perhatian jantan..hohoho.. salam tgahari..dtg cni bwa cekodok..(^_^)

cik nisa berkata...

ish3..x patut betul..

Vanessa berkata...

hehe..kesian akak..

Dabel Aa berkata...

selalu kalau gurl jdi receptionist cmtu la...gedik aje lebih

Cik Nur berkata...

adehh..lama xdengo perkataan ngelenyor tu..hahaha

Cik Nur berkata...

bukan setakat sakit je, mendidih ni..haish..geram..!

Cik Nur berkata...

selalunye mcm tu lah..geram oo..bila asyik pandang pakaian je..

Cik Nur berkata...

betul...mmg xdinafikan..

Nyue berkata...

biasa la begitu cik nur...dgn lelaki bkn main ag..pompuan pandang pon xmau..ee..kita pon xsuka org yg begitu

Cik Nur berkata...

tu la..geram je rasa..

Cik Nur berkata...

mmg puas hati kalau dapat tegur..

Arina Shamsul berkata...

huh..akak faham sangat perasaan ko dik,akk pun berapa kali dah kena camtu,tapi kalau akak terus bebel depan orang2 macam tu,terus terang akak cakap,kalau kerja biar ikhlas..huh terbeliak biji mata dia..sapa suru.

kes ni banyak berlaku pelayan2 restoran and sales girl..tidak semua cuma segelintir,kita nak tanya pun terus terbantut bila tengok muka dorang serupa muka singa tu,rasa macam...eh!..

btw pedulikkan mereka tu dik..hihi.

Cik Nur berkata...

bgus tu zaza..kekalkan ye.. :)

Cik Nur berkata...

cerewt mana pun cust perempuan tu, kita masih boleh layan kan.. kalau lelaki ygbxberapa kenal, segan sikit.

Cik Nur berkata...

mgkinlah, nk kan perhatian..
wah..cokodok..sedapnyerr.. :)

Cik Nur berkata...

mmg xpatut cik nisa...

Cik Nur berkata...

dah selalu kena cam ni...

Cik Nur berkata...

masalahnya diorg xpro...

Cik Nur berkata...

geramkn...!mmg kena byk sabo ngn org cm ni..

Cik Nur berkata...

betul, tidak semua, cuma segelintir..
mmg geram kak..sy skrang sanggup g tempat lain..!

fizafantagirO berkata...

salam ,
sis pun penah alami situasi macam ni . memang geram bila kita sebagai pelanggan .. tak dilayan sepatutnya .

Cik Adieb berkata...

Law sy,mang HOT tu bila dpt layanan cam tu.tapi,sabar jak la

BERT berkata...

ha bagus la buat camtu.. kalo dah service hampeh jangan datang lagi.. besela tu dik non.. lain jantina lain layannya.. ehhe.. sabojelah hehe

Cik Nur berkata...

tu laa..geram kan..

Cik Nur berkata...

tu la..sabar je la yg mampu

Cik Nur berkata...

mmg xg dah..hihihi

9n0L4 berkata...

hadoiiiii. angin satu badan! pernah jugak kene sx. kecik besor kecik besor je tenung pelayan tu. huhu.

whitecappuccino berkata...

sakit ati bila kena camni..mau jer ringan mulut tanya"Hello!! servis utk pelanggan lelaki jer ker?" tak pun letak sign" pelanggan lelaki shj akan dilayan"

Cik Nur berkata...

geramkan..rase nk lempang patplohpat kali..!

Cik Nur berkata...

itulah pasal..geram o.

Aine Ainun berkata...

Akak kalo p kedai, org tu asik mngekor n byk ckap pun akak x suka, tp...kalo dia buat x tau, nak tak nak je layan..lgla akak x suka,
tobatla x mai lg...

Apa daaa...ssah jugak kalo menggediks mcm tu ek..

Cik Nur berkata...

haa...sy sampai sekarang xg dah tempat tu...

mzhany berkata...

Ciknur, ishhh geram lak bila baca. hany dulu ada 1gerai ni, kitorg panggil nasi ayam lelaki. sbbnya kalau pompuan pergi kan,kena menunggu sbb ramai org, tapi bila ada lelaki dtg lepas kita, kompom lelaki tu dpt dulu. dorg dahulukn lelaki pdhal yg tgh nunggu ni mendidih jer. sejak hr tu xpergi dah.

Cik Nur berkata...

wah..lagi mendidih kalau mcm ni..