Selasa, 24 April 2012

Home » » .:: 24 APRIL... ::.

.:: 24 APRIL... ::.





Inilah akibatnya kalau suka buat kerja saat-saat akhir. 
Bila kita nak cepat, semua akan jadi lambat.
Dah tu, ada je yang tak kena.

Dugaan..! Dugaan..!

Bertahun buat kerja ni, tapi entah tahun ni terlewat sikit.
Bukannya lupa, tapi tak ingat..! Boleh pakai ke ayat tu dalam masa sekarang ni..?

Nak sedapkan hati sendiri, itu je ungkapan yang sesuai ye dak..!

Selalunya seminggu lagi nak tiba 24 April, roadtax moto segera  di tukar.

Tapi tahun ni, hari ni 24 April, malam tadi baru terhegeh-hegeh tukar roadtax. 
Kalau lupa juga nahaslah jawabnya.

Harga insuran motosikal kali ni, mahal sedikit berbanding tahun lepas.
Pernah sekali dapat yang betul-betul murah, RM70.++
Third party. Tapi sekali tu je lah.
Sekarang semua seratus keatas..!

Alasan Insurans dan naik. Bla..bla..bla..dan blah..!

Tahun depan malas dah nak ambil insuran dekat tempat yang baru ni.
Banyak tanya..!

Bila dah lambat semua jadi kalut..!

Pstt..! Ada ke di antara kita memang suka buat kerja saat-saat akhir ni..?


Kata Hati : Tahun depan tak nak buat lambat-lambat dah..!!

.

20 ulasan:

lelamaisara berkata...

memang kalu kerja sudah lambat semua jadi kelam kabut ...:)

@ deqla manjew berkata...

deqla pun kdg2 TERRbuat keje last minit..aduyaiii... tu la bkn lupa...tp tak ingat...hihihi

zera eira berkata...

lebih kurang. kadang2 lagi malas. hehe

Masz Sidek berkata...

huhuhu... nasib baik cepat buat... kalau tak susah bila ada roadblock kat jln...

~Sweet Honesty~ berkata...

kita geng la..hihi(^_^)

BERT berkata...

pakai myeg je.. senang.. cepat.. mudah.. dan murah... percayalah.. hehe

Miss BaNu berkata...

laa ingatkan besday sape la 24 april tuh hehe..

AyueJean berkata...

saya....
hehhhehe...
ngaku ni..... lps tu bile dh lmbt mulalah semua x kene...

are_lin@yu berkata...

kena ingt ni cik nur kena tahan saman lagi mahal.hehe..skrg dh xda kn third party ayu br renew aritu pn mhl..huhu

Chic Na berkata...

biasa jgk tp ikut mood la. kalau xde mood tu mmg buat last minute. :)

ecadwinkyasha berkata...

tahun dpn jgn wat lmbt2 tau cik nur.hehehe..eca tahun depan nak renew lesen dah.hehehe

Eein Azryn berkata...

saya pun suka buat keje last minute. huhu. :D

etuza berkata...

Syukurlah ingat ya cik nur.

Yumida berkata...

sy pn sm jenis cmni...ske bt kj last minute

aku HaniAsyira berkata...

sentiasa.. sekarang tgh bertungkus lumus nak siapkan report anta sok.. keh2

Cik Aini Lavender's berkata...

ciknur...ai salah srg org yg suka wat kj last minute...hahaha
rsnya azam dah 3 thun dh nk tukar perangai tu tp ada lg x ilang2.hehehe

9n0L4 berkata...

bile lambat kelam kelibut lah jawabnya. tapi ade je org suke buat something las minit. ;)

aReLaN berkata...

saya pon lambat tahun ni.first time renew road tax sendiri.sebelum ni nye moto,tak sempat renew road tax,moto kena curi.wuuuuu...malas nye pasal.gi je kedai motor suruh dia setelkan.

Arina Shamsul berkata...

kakak ikut mood kalau rajin buat awal,kalau malas makanya lambat la tu..hehehe..tapi kalau rajin tapi bz lambat la juga tu.hahaha.


akk takde lesen motorsikal dik..hihihi

QasehnyaRania berkata...

tak suka juga buat last2 minute ni tp kadang2 tu terlepas pandang..hihi