Sabtu, 14 April 2012

Home » » .:: Perlu Ke...? ::.

.:: Perlu Ke...? ::.





Santai sabtu. Sabtu dah kan. Kejap je masa berlalu.

Siap yang minat cerita Hindustan tu pasti tertunggu-tunggu kan..?

Entry kali ni, bukan nak bercerita pasal cerita Hindustan tau.
Kalau tengok tajuk entry memang tak ada kena mengena dengan tajuk mana-mana filem Hindustan pun kan.

Tapi tentang perangai semasa kita.

Hamik..! bukan main saham je ada berita semasa tau. Tapi perangai pun ada semasa. Hebat tak..?

Hebat kan..?

Okayh..! malas dah nak berkias bagai ni.

Cuma nak tanya kalian, sejujurnya kalian rasa kalian ni sombong tak..?

Aku..? 

Sejujurnya di alam reality, pertama kali orang tengok aku, mungkin orang akan cakap sombong gilerrr minah ni..!

Tapi lain pula kalau orang dah kenal aku, macam-macam topik bincang.

Kalau di alamaya ni, aku sendiri tak pasti macam mana kalian pandang aku.

Tapi kalau yang dah kenal tu, mungkin tahu macam mana aku. Sombong atau tidak tanyalah pada meraka yang kenal aku di alamaya ni.

Di alamaya terutama bila bergelar seorang blogger ni, sebolehnya aku memang tak mahu jadi sombong. Tak ada faedahnya pun kita jadi sombong dalam dunia blogging ni.

Sebab balik-balik akan jumpa muka yang sama kan..? kot mana pusing pun kita akan jumpa jugakan..?

Jadi perlu ke kita sombong dalam di alamaya ni..?

Sendiri tanya, sendiri jawab eyh..!

Selamat berblogging…!



Kata Hati : Aku juga manusia biasa, adakalanya terlepas pandang. Jadi, Maaf jika aku TERSOMBONG..!

.

34 ulasan:

mzhany berkata...

hany rs hany kategori ramah tamah hehehe,tp sejak dh bersuami ni, level keramahtamahan tu dah menurun sikit la.yer lah kan dah ada suami kena la jaga kan...tp takde lah sampai sombong ;)

shafiq berkata...

hehe , x perlu sombong pun , kalau sombong x kemana lar jawab nye , haishhh ,

lelamaisara berkata...

Jangan sombong2..tak baik tau..hehhehe

Selamat berblogging...:)

Aine Ainun berkata...

akak sombong kah??

hehe, biasanya kita akan pandang luaran dulu, myb sbb tu kita nampak orng sombong je. akak pon slalu camtu, tapi TAK KENAL MAKA TAK CINTA=)))

tapi, kalo dlm blog pun org ble kata kita sombong, kkdg akak try nk jd mesra alam, tapi tu la, tak dapek la nak terjah semua blog...mana yang sempat je n berkesempatan, sbb tak ble nk ngadap blog saja...

eh , tapikan dr blog je pun ble gaduh, salah faham, majuk n kecik hati kan..alam maya je,,,hehehee...semoga kita tidak begitu la kan Nur...=)

shar90 berkata...

eheheee... btol lah...kite berblog nk cari geng... hehee xD

etuza berkata...

Sedih pula baca n3 Cik Nur ni, mana ada sombong. saya faham n3 Cik Nur ni, sesungguhnya kita bertegur sapa bagaikan berjiran dilangit biru ..(bidalan alam maya)..cuma tak face to face ja. Kenal mengenali sebagai hambaNya. So..buat apa nak sombong ..bahaya makan diri tu. bak senyum pun dah kira amalan sedekah.
Saya cuma kekadang kekok sebab kuat komen saya ke blog2 lain. Tujuan saya ialah bukti saya memang membaca tiap n3 kawan2. Kalau 2 kali klik dan membaca n3 yg sama, tetap saya drop komen, cuma ada jg saya tk drop komen ialah..mybe dipengaruhi oleh cerita dia. Apapun ini blog, jangan gunakan nak bertelagah, tapi objektif kita " sampaikan walau sepatah apa2 yang baik"

YanaHime berkata...

takyah sombong nnt trafik tak naik, hehehe!

Yumida berkata...

sy...klo lelaki sy mmg kurang bercakap...pandang pon x...coz..x biasa..malu..tp ngn pompuan..terlebih ramah

~Sweet Honesty~ berkata...

eyhh..cik nur mmg sombong..kalo saya sombong..hihi.. selamat berblogging juga..(^_^)

Mieya Atiera berkata...

entah lah. tapi, menurut tips2 di google. Semuanya suruh kemaskini survey Nuffnang, maintainkan trafik serta rajin berinteraksi dengan mereka untuk tarik perhatian pihak Nuffnang.

Yana Libra berkata...

saya pun mintak maaf ye kalau saya ade tersombong..xde niat pun~~ :)

Chic Na berkata...

sy sndiri xtau org judge sy camne. tp xpelah, just be ourself. Nur xsombong la, peramah lg. nur antara org terawal jd kwn sy tau. :)

whitecappuccino berkata...

Petang ni tak bukak tv sebab akak banyak kerja ..duk marking exam paper form 4..kalu tak tak siap kerja..minit mesyuarat tak taip lagi huhuhu...
Apa untungnya berlagak sombong kan? tak kemana.

zaza iman berkata...

zaza tak sombong..hehehehe =)

Nurul Aisyah berkata...

hihih..mana ada akak sombong..akak always bw blog saya...love it :)

cuma saya x byk masa...sori lah...
InsyaAllah byk masa sy singgah la...cam skang ni :)

Dak Fisha berkata...

ni mesti ade ckp cik nur sombong.
apelah dorg tu. tak kenal maka tak cinta.

kena rajin2 lah komen2 kan. baru lah kita perasan.

hehe. first time fisha knl cik nur trus rse nk singgh jer ke blog cik nur. tuh yg letak link blog cik nur lam bloglist fisha tuh. hihi

Cik Aini Lavender's berkata...

hahahaha...sombong ke cik nur ni?
nmpk cam frendlt je tp luaran x tahu lah sbb x pnh jumpa...
tp kalo cik nur sombong,meh cni ai nk tarik2 telinga tu ckit,biar x sombong..hehehe

9n0L4 berkata...

cik nur sombong? tak mungkin lahhhh. ;)

Yumida berkata...

klo secara realitinya sy x peramah..juz di alam maya jer peramah..tp hati sy baik..kikikiki

steffany daph berkata...

rasa2 nya sombong kot. sbab takut nak menegur orgl. huhu, tu la kelemahan kita. bila x tegur org, org kata sombong. bila dh rapat, baru org tau spa kita.

Iena Eliena berkata...

slmt berblogging cik nur:)
jom join http://www.ienaeliena.com/2012/04/projek-100-bloggers.html

dyabunga berkata...

nur mana ada sombong..:D

@ deqla manjew berkata...

betul tu nur... deqla pun kalo org x knl deqla mesti nmpk deqla cam sombong...yela, xkan x psl2 kita nk sengeh2 kat org, takat deqla senyum kat org tu ye...cuma ada kalanya tak berbls jgk..huhu... pendek kata, tak kenal maka tak cinta...hihi.. tak gitu?

Ayuni berkata...

sye pun mintak maaf, bkn sombong tp assignment bnyk, br skang boleh jln2....

Yasmin Aris ♥ berkata...

Kadang-kadang kite tak komen balek kat entry org yg singgah kat blog kite pun boleh kena sombong jugak kann :(

::CIK LYNN:: berkata...

cik nur mna sombong pn...rjin sggah blog cik lynn...=)

Misya Mialen berkata...

setakat ni cik nur mmg peramah wlupun di alam maya.;) cik nur sllu lawat sy wlupun sy jarang lawat cik nur.;) minta maaf yea cik nur;) klu berpeluang jmpa cik nur, sy akan jmpa cik nur tau;)

Arina Shamsul berkata...

sombong..bong..bong..bong..akak teriak dari pintu gua ni dik tu yang gema2 tu..hahaha.

haish..camna nak cakap,sedari awal kenal cik nur akak dah dapat bayangan sifat kamu dari cara penyampaian dan penulisan kamu dik :) RASANYA Cik nur ni,muka tegas tapi dalaman lembut dan berhati baik..eherm..ok dah!dah!dah! kang riak pulak cik nur jadinya..hahaha.

haih..nak sombong2 buat apa?bukan boleh kaya pun dengan kesombongan tu kan?hihi..

pssstttt akak sombong ke dik?hihihi.

Masz Sidek berkata...

tak baik sombong...
tp pandangan pertama org mesti pk kt sombong...
tp sebenarnya kt tengah cuba sesuaikan diri...

p/s : kalau sesiapa jumpa sy, sy memang kurang cakap... tu pasal org pk sy sombong... huhuhu...

Iffika | Ruslan berkata...

Cik nur tak sombong punn . dari dulu sampai sekarang dia asyik terjah blog sy yang huduh tu . tak bosan eh cik nur ? hahahaha .

Miss BaNu berkata...

cik nur x sombong laa..okey pe..rajin blogwalking plak tuh..saya sombong x cik nur?hehe x kan saya ceria orgnyer hehe apa pun mekasih yer sbb selalu dtg kt blog..im appreciate it..walaupun sy uat entry yg merapu-rapu pun cik nur layankan jugak hehe thanks..

ecadwinkyasha berkata...

sapa cakap cik nur sombong???..meh teacher pulas satu2 telinga mereka!.hahaahaa.

kadang2 mungkin bila kita bersua di alam nyata,kita rasa someone tu mungkin tidak seperti dialam maya yg kita kenali,semuanya hanya kerana satu hal je...iaitu,keyakinan.

bila kita tak yakin untuk menyapa dan bertindak terlebih dahulu,mungkin kita akan dicop sombong lah..betul tak?.hehehe

Solehah Shamsuddin berkata...

waaa takutnye masuk golongan ni.harap2 takla.cik nur,lama dh solehah xBw ke blog2 ni.Solehah terlalu bz sejak2 ni.cme menyempatkan diri update blog sendiri je.skrg solehah luangkan masa untuk BW blog.skrg solehah BW blog cik nur ye

Solehah Shamsuddin berkata...

eh mana da cik nur sombong.cik nur slalu BW blog solehah.tp solehah je yg xsempat2 BW blog cik nur.cik nur apa kabar?sihat ke...