Sabtu, 21 April 2012

Home » » .:: HomeMade Aiskrim Pun Siap..! ::.

.:: HomeMade Aiskrim Pun Siap..! ::.








Selamat hari Sabtu semua. Pagi-pagi buka blog tengok dashboard dah jadi lain. Dia tukar dengan sendirinya. Sedikit runsing campur dengan pening-pening lalat. 

Tapi nak buat lagu mano, kena hadap jugalahkan. Dan belajar biasakan diri dengan persekitaran yang baru.

Okeyh..! Untuk entry resepi kali ni. Punyalah dah lama nak buat, tapi hajat tak kesampaian di sebabkan aku tak boleh makan telur. 

Bila tengok pemilik Blog TheCoklatBlog , Chic Na dah siapkan aiskrim resepi dari Pemilik blog Hikayat Ceritera Terindah ni, perasaan ingin mencuba tu membuak tak hengat..!

Sebaik je aku di benarkan makan telur seperti biasa, apa lagi, segera aku cari bahan-bahan untuk buat ais krim ni.

Kalau dalam blog Hikayat Ceritera Terindah kita lihat, Kak AA mengunakan pemutar khas untuk buat kek tu kan.

Tapi yang aku punya benda tu dah rosak. Maka, aiskrim yang aku hasilkan ni, mengunakan blander yang ado...!

Sebelum guna tu aku blend kan daun pandan, bagi hilang rasa pedas. Kang tak pasal ais krim tu rasa pedas.! Hehehe.

Tapi ais krim ni, memang terbaiklah weh..! Sampai ada yang suruh aku buat lagi. #Nampak tak kesedapnya di situ...?

Kalau kalian nak cuba, boleh KLIK SINI untuk dapatkan resepi yang mudah, ringkas dan sedapp..!



Kata Hati : Resepi ni, mudah dan teramat mudah...! Rugi tak cuba..!

.

38 ulasan:

Nyue berkata...

wahhhh sedappp nya...sejuk2 betambah sedap tuu

Dieyna berkata...

wow... tak smpt lg nk buat huhu

lelamaisara berkata...

Akak pon teringin nak wat..tapi belum ada kesempatan nak wat..nampak best kan...

dyabunga berkata...

sedapnya dya tgk aiskrim tu

ecadwinkyasha berkata...

nampak mcm sedap...kena try ne cik nur :)

teha berkata...

terliur dh nie.. hahaha !

Lady Milo berkata...

nak try la.
Thank nur! selalu buat eskem milo je masa kecik... haha..

Karukord Jagau's berkata...

sedap tu....nk rasa sikit :)

nanieybarnieylurviey berkata...

bestnye nur.. teringin mkn ais krim plak...
xbest la dashboard baru ni.. each time bukak je terpaksa tukar kt setting pada yg lama.. pning la..

Cik Aini Lavender's berkata...

wah eskrim cik nur dh siap..tuk ai ado x?
ai nk jugakk!

aReLaN berkata...

ala...mana gambar eskrem nya

btw u r tagged cik nur

http://noruazuran.blogspot.com/2012/04/segmen-tambah-follower-tambah-kawan.html

etuza berkata...

tahniah dah aplikasi ilmu aiskrim AA ..baru tadi org rumah tengok katanya ringkas.Anak2 juga nak minta buat dah...)

Ezy Chiaki berkata...

sedapnye asikrim!
nakkkk~

Arina Shamsul berkata...

wah..kakak pun cam nak cuba je dik :) hihihi..

ya blog akk pun berubah dengan sendirinya..ada juga niat nak kembali kepada lama,tapi fikir punya fikir bila lg nak berjinak2 dengan muka baru kan?hihihi

dua hari kak tak singgah sini...kamu sihat dik :)

Miss BaNu berkata...

mcm best n sedap jer..tpi kemalasan menyerang hehe..kan best kalau ada yg tolong buatkan..hahaha..

Solehah Shamsuddin berkata...

huahh aiskrim.sdpnye ni.nt solehah nk try wt kt umah tau.nyam2 xsbr nk wt ni.hehe

Chic Na berkata...

wahhh akhirnya. sedap kan nur. wpun sy xbleh makan tp sy tau aiskrim tu mmg superb. hikhik.. kawan2 lain sila lah cuba ya. :)

zaza iman berkata...

aduh, leleh dh zaza tgk lagi time2 panas mcm nih...nakkkkk =)

Cik Anis Nisa berkata...

Nisa tukr dashbord ke yg lame balik..pening dashboard baru ni..huhu..

BERT berkata...

perghhh mesti sdap eskem ni... saya pon terkejot tgk blog berwajah baru... tapi boleh tukar kepada yang lame balik

~Sweet Honesty~ berkata...

nanti balik kuching mo try tu eskremm.. dah 3 org yg try, maka, sedap la tu..tak sabonyee...

Masz Sidek berkata...

tengok rupa pun dah tahu sedap aiskrim tu nur....

YanaHime berkata...

Nampak sedaplaaa ciknur

Cik Purple Pinkypuff berkata...

nak aiskrim sikit! :D

Syuk Ry berkata...

wah sedap yer.. nk jgak.. hehe.. :D

steffany daph berkata...

nampak2. sngt sedap :D

CiK FizA berkata...

WAHH~ Nampak sedap la ! :DD

RahsiaSocialBookmarking.com berkata...

nak kena try ni.. nampak kacang je.. thanks for sharing... :)

p/s: Bakal menggegarkan dunia blogger pada 30 April 2012: RahsiaSocialBookmarking.com

saffiya_aleesya @ echa berkata...

dah tengok dah resepinya...wahh sangat mudah laa..nanti nak cuba buat jugak laa..nak buat perisa milo pastu nak letak milo lebih hehehe

whitecappuccino berkata...

aisklim lagikkkk!! panas2 ni sungguh menyejukkan bila makan aisklim!

ejulz berkata...

nak sikit.. nak buat malas.. hehe

NY berkata...

wah sedap..cara buat pun simple..boleh buat ni :)

9n0L4 berkata...

wuwuwu. tak dan lagi nak buat aiskrim ni. ;)

Nurul Aisyah berkata...

waaaa....sedapnya!! nmpak gmbr pun sdap...hhuhu

aku HaniAsyira berkata...

nilah aiskirim nyer.. sori baru dtg arini... dulu2 nama nickname saya aiskrim pun.. heee~

Aine Ainun berkata...

Slmt pagi nur..terliur lak tgk aiskrim ni, pakai blend lg snang kan...

Rsnya bru smgu x singgah sini, tp mcm sebulan x singgah..hehe
nur sihat ke?

Akak kurg sihat, x tau bile nk stat berblog semula, mood ke laut sungguh..

Si Matatajam berkata...

Pandainya Cik Nur wat eskrem... Nampak best sgt...

QasehnyaRania berkata...

chefsu ni peminat tegar eskerim tapi belom pernah nak try buat sendiri.
thanks share resepi ni ye ciknur.ntah bila la nak buat sendiri eskerim.hahaha

ntah la selain pulut susu ada juga pulut lain. tpi tak sebest pulut susu la kot.pulut susu ni lembut tau ciknur..masa masak tu kena pandai pandai adjust..

tu sebab chefsu main bukak bukak tutup je.. agak tak ok, tambah santan.. kalau terlebih karang
lembik pulak..