Selasa, 15 Mei 2012

Home » » .:: Bahaya Ada Di Mana - Mana ::.

.:: Bahaya Ada Di Mana - Mana ::.







Maaf gambar sedikit gegar..!
Rasa menyesal pula terima kunjungan seorang lelaki yang tak di kenali semalam.

Ingatkan dia macam customer yang lain.
Sekali dia pun jurujual daa..!

Jenuh pula aku nak menjawab soalan merapu meraban dari dia.
Dalam hati aku ni, Tuhan saja yang tahu.

Banyak kali berdoa dalam hati, 
Moga cepat-cepat blahh..!

Bukan niat nak menghalau, tapi rasa tidak selesa.
Menjelajah satu kedai sesuka hati.
Haishh..Geramnyaaaa...!

Keadaan ni, betul-betul mengajar aku.
Lepas ni kena beringat, Jangan buka pintu kalau customer tu seorang lelaki.

Kalau datang dengan family, bolehlah buka.
Tapi kalau seorang diri saja, alamatnya aku kena menyorok.
Dan kena memekakkan telinga.

Peringatan ni bukan untuk aku je tau.
Tapi untuk semua wanita diluar sana.

Tolong hati-hati dengan lelaki yang tidak di kenali.
Bahaya...!

Ingat, menjerit sekuat hati jika kita di apa-apakan.
Dan kalau boleh lari ke tempat awam yang ramai orang.

Jangan sesekali menyerah sebelum berjuang..!
Ingatttt...!

Bahaya ada di mana-mana...!


Kata Hati : Aku memang bersedia nak lari je waktu lelaki tu ada..hahaha..!

.

22 ulasan:

Masz Sidek berkata...

huhuhu... sy pun pernah kena macam ni nur... dah lah masa tu sy sorang jer dlm opis... kita cakap tak... tak.. pun dia masih nak promote gak...

nanieybarnieylurviey berkata...

rimas kn?? persekitaran kite makin hari mkin x selamat.. xsuke jurujual yg ckp byk

BERT berkata...

manusia skang memang tak boleh percaya lagi2 tak kenal... ckup rmai yang menyamar.. padahal nak buat jenayah..

maslin berkata...

alhamdulillah...nsb x jd pape kat awk...thanks ingatkan...peringatan yg cukup baik tuk smua prmpn... mcm kiter dok umah sorg2... my hubby slalu pesan klu owg dtg ketuk pintu...jerit tny sape tue...x pun jengah dr tingkap...klu kiter kenal, br leh buka...hehe

Mia Meymi berkata...

huhh...takutnyerr..laen kli kne lbih bhati2 tau..

are_lin@yu berkata...

sekarang susah nak caya sapa pun.tmbh2 orang kita tak kenal..huhu
at2 cik nur..huhu

aku HaniAsyira berkata...

aduhhhhh.. seiakan payung untuk bertindakkkk

~Sweet Honesty~ berkata...

haishhhh..seramm plak..len kali jgn bt gni ye cik nur..malang tu tidak berbau.. nak2 lgi kalo cik nur sorang2..hishh..bahayaaaa..

aReLaN berkata...

hohohoh...nasib baik la takde pape.lenkali kena lebih berhati2 la ye.

Zaza Ridzlan berkata...

gerun pulak dgr..

cha'e berkata...

haha. . .mesti kau raa nak lempang dia ni cupaya cepat2 blah kan. . . adoii. . sabar je.

cendol berkata...

hahaha yep have to becareful . thanks cik nur ats peringtn ni :)

ecadwinkyasha berkata...

errr,slalu gk jurujual lelaki dtg uma..slalu buat2 xde org time tu..kena ada skill menyorok.hahaha


klik2 iphone cik nur

Nyue berkata...

better hati2...
bahaya ad dimana2...

lelamaisara berkata...

betul la..bahaya ada dimana2...kena hati2...

Yana Libra berkata...

Cik Nur masa tu sorang2 je ke??

9n0L4 berkata...

ishhhhh. hati hati cik nur. zaman skrg adekalenye perlu bersangke buruk. ;)

Chic Na berkata...

bahaya gak tu kan. zaman sekarang ni mana la bleh percaya sgt. lain kali b4 bukak pintu kena siasat dulu la nur. hehe.. :)

Ruzzezanie berkata...

petua paling ohsem adalah buat2 pekak. kihkih.. pastu buat muka blurr. mesti dia blah dgn cepat. kuikui

♥ Cik EylaDiLLa ♥ berkata...

segala2 nye bahaya skrg..tawakal jer la

Jo-Blogger berkata...

bahaya tu..kena hati2 ok.sy singgah dan follow.

Anis Nisa berkata...

Nisa simpan ridsect dlm laci buat senjata..huhu..sekurang-kurangnya boleh ketuk kepala org yg niat x baik..zaman skrg ni,mcm2 hal..