Jumaat, 25 Mei 2012

Home » » .:: Senyumlah...! ::.

.:: Senyumlah...! ::.





Selamat Hari Jumaat...! Penghulu segala hari. 
Harap semuanya sihat dan ceria-ceria hendakNYA..!

Dan petang dah pun. Aku baru terhegeh-hegeh nak keluarkan entry.
Sebabnya hampir semua mood hari ni melayang tanpa di kesan..!
Tekanan bertubi-tubi menimpa kepala aku.

Semalam memang tiada langsung kudrat yang berbaki.
Jadi memang tak sempat nak berblogwalking.. #maaf sangat-sangat..!
Penat dan sangat penat..!

Dari pagi uruskan urusan kerja.
Malam pula aku gegas pulang ke kampung.

Dan pagi ni, masih uruskan benda yang sama di awal pagi semalam..!
Bertambah rumit bila ada percanggahan perndapat.

Aku cakap 'A'. Dia kata 'Z'.
Walaupun urusan ni luar bidang kuasa aku, 
Tapi aku masih ingat apa yang aku tahu.

Dan akhirnya sakit hati yang aku dapat.
Menyesal pula rasanya uruskan kes macam ni..!

Hingga satu tahap aku tidak boleh nak senyum dah..!
Tapi di paksa-paksa juga supaya senyum.

Jadinya senyuman aku nampak letih dan palsu gituww.
Jawab panggilan telefon pun malas tau..!

Sebab mood dah jauh sangat melayang....!
Kalian ada tak macam mana cara mahu mengembalikan mood..?



Kata Hati : Susah uruskan perkara yang luar kemahiran dan kuasa aku ni..!

.

34 ulasan:

Cik Adieb berkata...

Kalo sy..pes pegi ambik air wuduk pastu pegi makan pastu pegi jalan2 ka.. :)

Masz Sidek berkata...

kena banyak sabar nur...
jgn stress sangat...
insya-Allah bila hati dah tenang...
mood akan baik...

nanieybarnieylurviey berkata...

tarik nafas kasik oksigen masuk dlm otak then think positif.. (ece.. pandai nasihatkan org)
yg paling berkesan : istigfar byk2.. nnti slowly benda yg affect tu kite rasa mcm biasa2 and mood kembali ok :)

Yumida berkata...

sy klo hilang mood...ske gurau2 ngn kucing...dri situ mood gelak, mood sakat, mood buli dtg berlumba2..then, main ngn kucing leh release tension ikut kajian la...

sian awak...sabar2..dugaan utk naik pangkat tu

Nyue berkata...

sabar yunk...kdng2 kita perlu hadapi situasi begitu...

jom melawat blog yg 50% berubah..hehehe

lelamaisara berkata...

alahai...ceria la cikit Cik Nur..

g tidur karang bangun tidur mesti mood datang..hehhehehe..boleh gitu..:)

Karukord Jagau's berkata...

Kembalikan mood anda dgn berwuduk....insya'allah (^_____^)

aku HaniAsyira berkata...

alololo cik nur.. kuatkan semangat!!

Arina Shamsul berkata...

ALOLO..jangan tension2 dik :) senyum skit..ngeeee..

nak ke akak nyanyi? senyum seindah suria~la~la~la~

lupa lirik dah..hahaha.

mai temankan akk siram pokok bunga dik..ihik..jangan marah2 ye adikku sayang....kan tak lama lagi kan?ngee..

kak faham situasi kamu sekarang ni dik :)..sabar banyak2 ye..muah!haha.

Miss BaNu berkata...

cik nur tengok je cite2 kelakar..insyaallah leh tersenyum..dan kembalikan mood..kalau mood x ok gak..terus je tido hehehe...

Si Matatajam berkata...

M pun sama gak. Kalau senyum terpaksa ni mmg tak dak manisnya.. Kl M , istighfar byk2... Maafkan kesalahan org Dan mintak maaf kat org kl kita rasa kita salah. Selalunya M akan wat camtu untuk clearkan mood M yang tak best.

are_lin@yu berkata...

senyum tak perlu kata apa2.hehe..salam junaat nur...

Dieyna berkata...

senyumlah walaupun sakit... senyumlah walaupun sedih...
jangan serabut2 ye

are_lin@yu berkata...

hihi.ok ja nur..entry untuk pghargaan nk wt yg kreatif2 xpndai..hehe

Kamsiah berkata...

seram la gambar diatas tu hehe..sah2 akak tak sanggup berjalan sorg2 waktu malam kat situ

Ayuni berkata...

sis, cheer up k...

Yana Libra berkata...

cik nur ni selalu buat orang tertanya2 la..tak suka lah camni..huhu~~ :p

Ummi Iman berkata...

Tak perlu fikir... takde lah istilah tiada mood tu ;)

dyabunga berkata...

lama tak jenguk kt blog nur ni..kalau dya isghtifar byk2..huhu..

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Ym klu kehilangan mood, akan tgk video motivasi atau apa2 yg menarik kat youtube...huhuhu...bila tgk org real handle life diorang, ym rasa bersemangat balik!:-)

cha'e berkata...

biarlah tepaksa senyum paksa. . biar orang tahu kita kuat xD

YanaHime berkata...

sabar je laa...

Cik Penguin_Solehah berkata...

kembalikan mood? Kalau solehah,solehah tengok laut,konfirm tenang and my mood baek balik =)

::CIK LYNN:: berkata...

sabar ya nur...senyum2!! =)

Cik Aini Lavender's berkata...

kan..kan..
kalo xde mood nk senyum pun malas kan.senyum pun nmpk palsu je..

sabar ye ciknur..
Allah syg org2 yg sabar tau =p
ai pun syg ciknur ketat2 :)

tirahzairi berkata...

jom makan eskim...hehe

aReLaN berkata...

kenapa lak ni cik nur???hmmm...siapa si dia tu?

ecadwinkyasha berkata...

mood tu biasalah selalu melayang,kena seru panggil balik tu.hehehe

Hans berkata...

hiburkan diri sendiri dgn perkara yang kita suka
emosi boleh menjadi positif dengan cara sebegini
barangkali...

Chic Na berkata...

sabar nur. layankan aje. kalo cik na senang je nk bg mood happy, makan coklat. huhuhu.. cheers nur!

whitecappuccino berkata...

gi keluar jalan2 makan2 jap..

9n0L4 berkata...

mandi & tido sekejap! ;)

teha berkata...

jgn lupe rehat yee cik nur :)

IntaNBerliaN berkata...

sy kalu xda mood... lyn je perasaan.... hahahaaa.... bila xda mood, semuanya rs mls nk buat...