Khamis, 24 Januari 2013

Home » , » Selawat Dan Salam Buat Junjungan Besar Nabi Muhammad S.A.W

Selawat Dan Salam Buat Junjungan Besar Nabi Muhammad S.A.W





Selamat Hari Maulidur Rasul Buat Semua yang beragama Islam. Setiap tahun tanggal 12 Rabiul Awal akan menjadi satu tarikh yang sentiasa di tunggu-tunggu oleh umat Islam termasuklah di bumi Malaysia. 

Tapi janganlah tunggu tarikh keramat ini baru nak ingatkan. Sepatutnya kena ingat dan selawat hari-harikan..

Walaupun Malaysia merupakan sebuah Negara yang berbilang kaum dan agama, penghormatan yang diberikan pada tarikh kelahiran kekasih Allah iaitu Nabi Muhammad SAW tidak sesekali berbelah bahagikan. Bertuahnya kita...

Atas kesempatan ini, ayuh sama-sama kita luangkan sedikit masa berselawat dan salam buat Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW. Moga kita sentiasa dirahmati Allah selalu...Amin..!



Kata Hati : Cintailah Baginda seperti Baginda mencintai umatNYA...
.

28 ulasan:

Anis Nisa berkata...

Salam MaulidurRasul nur..sama-sama banyakkan selawat atas baginda..

tenang nye suasana hari ni... :)

Jna marcello berkata...

Salam maulidur rasul..
selawat dan salam only for u mybeloved rasulullah

Sue PeLik berkata...

selamat menyambut maulidur rasul cik nur! :)

Sally Yatiey berkata...

Salam Maulidur Rasul ;)

aReLaN berkata...

salam maulidur rasul cik nur

boni kacak berkata...

salam maulidur rasul :)

hari ni adalah hari kekasih kita :)

kinara kinatara berkata...

stuju 2 kak:)

nabi masa nak wafat pun still sebun nama kita,
xp kita selalu telupa nak berselawat ke atas baginda...
:)

moga lepas nie selawat zikir semua akan jadi sebahagian dari kita:)

QasehnyaRania berkata...

salam maulidul rasul cik nur ;D

Shida Radzuan berkata...

salam maulidur rasul cik Nur :)

Tihara berkata...

Sayang Rasulullah s.a.w, rindu nak jumpa baginda tapi diri ini tak layak..

nanieybarnieylurviey berkata...

Ya betul!!! :) tenang je ble berselawat..
Salam Maulidur Rasul Nur

gigiAriEma berkata...

sama2 berselawat., :)
salam maulid nabi.

Misz Mieza berkata...

Salam Maulidur Rasul Cik Nur! Jom memperbanyakkan selawat! ^_^

dya bunga berkata...

salam maulidur rasul..:)

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

salam maulidur rasul nur..

Cik Aini berkata...

salam maulidur Rasul Nur :)

Mrs Velentine berkata...

salam maulidur rasul cik nur//

Deqla manjew berkata...

salam maulidur rasul nur.. sebak sebnrnya kalo citer psl Rasulullah..baginda sgt kshkan kita.. tp kita terkdg lupa dan alpa utk mengikut sunnah baginda.. :(

NAL berkata...

Salam Maulidur rasul...

ayut berkata...

Selawat dan salam buat Rasulullah....Salam Maulidu Rasul Nur.. ^^

IntaNBerliaN berkata...

salam maulidul rasul nur )

Etuza Ezawarna berkata...

salam maulidur rasul.Dia lah nabi akhir zaman

Etuza Ezawarna berkata...

nak tanya baju yg saya oder tu siapa yg aturkan ya..lkum ada tau sampai...mohon ada tindakan...

jaakechik berkata...

salam maulidurasul nur.... mertua jaa akan buat majlis maulud nabi gak nanti raya cina ni.... jemput dtg ye nur..hihi.

aku HaniAsyira berkata...

salam maulidur rasul juga cik nur!!

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

salam maulidul rasul nur :-)

Chic Na berkata...

suka sgt dengar org berselawat & berqasidah. lagi2 kalau org arab.

wan nurul hezrina abd halim berkata...

slm maulidur rasul nur..