Isnin, 14 Januari 2013

Home » , » Terima Kaseh Kak Jaa...

Terima Kaseh Kak Jaa...





Sabtu lepas, balik dari kerja terus terpandang ada satu kotak yang tertera nama aku. Terkejut jugalah sebab selalunya terima dalam bungkusan. #aicehh..bajet macam banyak dapat hadiahkannn..! Tapi sabtu lalu dalam bungkusan kotak macam dekat bawah ni..




Besarkan saiz kotak tu. Dalam kepala ni duk mikir-mikir, ada tak aku order apa-apa melalui internet. Dan setahu aku memang tak ada. Kalau adapun takkan cepat sangat sampai, sebab bayaran pun belum di buat. #nampak tak punya 'Ngoi' nya aku...! Susah-susah fikir buat gapo..! Tengok je lah nama pengirimkan..!

Bila dah usha rapattt nama pengirim tu, barulah tahu dari siapa. Rupanya dari Kak Jaa Pemilik Blog Tentang Kita. Kak Jaa juga salah seorang Family GSF tau. Memanglah sebelum ni Kak Jaa ada beritahu, yang hadiah sudah di pos. Tapi aku lupaaa....heeeee....!

Dalam kotak tu ada tujuh barang. Punyalah banyak Kak Jaa kirim. Naik segan aku nak terima. Katanya keychain tu, Kak Jaa gantinkan dengan keychain yang dulu. #sebelum ni Kak Jaa ada kirim keychain, tapi tak sampai. Sejak tu, malas guna alamat opiss..!

Mug tu pula, Kak Jaa gantikan dengan mug aku yang tercabut telinganya dulu. Susah-susah je Kak Jaa ni. Segan Nur tau..! Dalam tu, ada juga dua keychain dan pen made in Sarawak. Ada juga bantal comel bentuk hati berwarna merah jambu. #Tiba-tiba teringat Khalish, putera Kak M.

Apapun, terima kaseh sekali lagi Kak Jaa. Mug tu, Nur pakai dekat rumah je tau. Tak bawa kerja pun, nanti  takut pecah lagi. Hehehehe...Apapun terima kaseh sekali lagi ye Kak...Moga Kak Jaa sentiasa dimurahkan rezeki dan InsyaALLAH ada rezeki kita jumpa....!


P/s : Pada sesiapa yang kenal Pemilik Blog mymatatajam.blogspot.com , ini pesanan dari beliau. Beliau mohon jutaan kemaafan sebab beliau tidak dapat berblog seperti kerana kawasan perumahan beliau mengalami ganguan bekalan internet. Harap maklumat ini sampai dengan jelas kepada kalian. #tetiba ayat skema...!


Kata Hati : Kalau kita nak pos barang ke luar negara, guna kotak macam Kak Jaa guna tu boleh tak..? Ada sesiapa tahu....?
.

41 ulasan:

Mrs Velentine berkata...

wah dapat kotak..hehehe...best hadiahnya...ehm x tau pula pasal penghantaran ke luar negara

9n0L4 berkata...

hehehe. sepraissssss kan cik nur. harap nur suke. :p

Mieya Atiera berkata...

Wahhh, banyaknya..

ayut berkata...

tahniah dpt hadiah... :) mymatatajam?mcm pnh dgr....

Tihara berkata...

alhamdulillah bestnya dapat hadiah..akak pun tak penah pos brg ke luar negara..bese orang guna kotak kut kan :)

CikZaniff berkata...

bestnya dpt hadiah..banyak plak tu..:)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wah banyaknya dpt hadiah dr kak jaa...alhamdulillah murah rezeki nur

IntaNBerliaN berkata...

bestnya.. byk barang nur dapat.. :-)

Deqla manjew berkata...

wahhh byknye hadiahhh... baiknye cikgu jaa kite tu kan...hihi..haha..

x menahan betol la ayat skema nur tu..tp kan.. nur mmg slalu guna ayat skema ponggg.. hahaha.. :p

pasal pos2 ni deqla x pakar ..hal2 pos dlm malaysia sendiri pun x reti, lagikan luar negara.. :p

AyueJean berkata...

Wahhhhh.. banyaknya dapat hadiah...
Jeles nih..

Nizam Ijam berkata...

bestnyer dapat adiah :)

saya dah update...
hope dapat tolong walaupun agak susah.... :(

Yumida berkata...

wah..tahniah nur..mmg bertuah badan..eee..nk share jgk guna mug kiut tu

Etuza Ezawarna berkata...

ala kak Jaa tu memang ikhlas Cik Nur. tak apa dah rezeki Cik Nur..tak paya fikir banyak2 terima jg dgn hati terbuka tau!

Cik Aini berkata...

tudiaaaa
jelesnya hawat Jaa bg byk sgt..x acinya..hwat Nur ja dapat..huhuhu

eh asal eh arini Nur jd skema..kahkahkah
bab nk antar obesi tu cuba Nur tnya Pak Guru Jowo..kot2 dia tahu..eh tp kan mesti Nur nk antaq kat......kan...tettttttt larikkkkkk
hahahhahaa

Jna marcello berkata...

WAHHHHHHHHHHHHHH seronok dapat hadiah dari blogger lain..Na tggu Nur bg hadiah kat Na pulak taw hehehehe

boni kacak berkata...

sama-sama awak.... hahahaa.. tiba2 je kan..hehehehe

whitecappuccino berkata...

asyik dapat hadiah jer ni...jeles akak!

Misz Mieza berkata...

Wah! Banyaknya dapat hadiah.. Tak pernah pulak pos barang ke luar negara..

BERT berkata...

fuhh dapat hadiah lagi...

boleh je post kat obesi camtu.. sy pun penah post gak pakai kotak pastu bungkus dengan kertas minyak hokey

nanieybarnieylurviey berkata...

Eh.. Tmpt kak M xok lagi eh?? Nama cik nur nur amani eh? Cntik name tu :).. Soalan last skali nani xthu.. Cntik mug tu :)

P/:: lmbt sngh sbb after keje internet lak buat hal. Grrr

aReLaN berkata...

tak tau lak leh ke tak. tak pernah la sape2 hantar barang masa kat jepun dulu. hehehe..bestnya dapat adiah

jaakechik berkata...

wahhh special nya hadiah nur kali ni..... hihi... semua gsf ni baik2 belaka yer..suka bagi hadiah...sronok!

jaakechik berkata...

ttg yg nur tnya tu, jaa pun x tahu laa..mungkin sampai la kot. cuma mungkin mahal sikit.

Fieda Rafli berkata...

wah..nur dapat hadiah la dari jaa..

Leeza dayasari [santai leeza] berkata...

waaa tahniah awak... salam perkenalan...!!!

BaNu Syah berkata...

tahniah dpt hadiah..hehe untungnyer

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

wah.. byk brg tu..

p/s: rasanya boleh.. yui ada tgk cuzt tu bg kat luar negara..tp packing baik2.

Che Rosliza Che Mat berkata...

suka dapat hadiah...untung...hihihi

are_lin@yu berkata...

wahh comel belako hadiah k.jaa..sweett!!hihi..nggak tau la nur..rsa blh kok..kna g p.pos ni.hihi

Puan Siti berkata...

wah..nak jugak.. :P
nak post barang ke luar negara camtu leh gak kot...

Deq's Qienz berkata...

ok nur brita paham roger n outtt...hehee

lelamaisara berkata...

wah cantik la bantak bentuk love tu nur...teringat jaa pon pernah bg akak bantal bentuk love jugak...

shidaR berkata...

nur kena tnya pej pos..xpun try search mst dpt jawapn :)
wahh rezeki dpt hadiah dr kak jaa :)

Sue PeLik berkata...

cik nur!!! nak jugakkkkkk key chain! kan dapat banyak tuh. cik nur segan kan?? saya tak! hehehehe

Yana Libra berkata...

waah..banyaknye barang dapat..hehe~

::CIK LYNN:: berkata...

byknya hadiah...untung nur :)

wan nurul hezrina abd halim berkata...

nurul klu pape mmg guna almt opis tkut tak smpi sbb unah selalu takdok org..

dya bunga berkata...

wah..byknya dpt hadiah jugk..hihi..

Si Matatajam berkata...

Bestnya hadiah...bertuah Nur... Tq untuk mesej tu yek Nur..skema pun tak pa asalkan Smua faham..hi hi...hati merah jambu, kalau Khalish tgk mesti berebut plak ha ha...

Chic Na berkata...

sekali dapat banyak hadiah laa.. jelesnya.. kotak tu utk dalam malaysia je nur. :)

QasehnyaRania berkata...

wah2 byknya cik nur..suka la nama cik nur..

nur amani ye :)
dulu ada adik ni rapat dgn ciksu. nurul amani namanya. skrg dah lost contact..huhu