Selasa, 13 November 2012

Home » , » Hitam Tapi Memang DeBomb..!

Hitam Tapi Memang DeBomb..!





Selamat Hari Deepavali bagi kaum India yang menganut agama Hindu..! Dan selamat bercuti pada kalian yang sedang bercuti..!

Aku, tengah senyum sesorang dekat tempat kerja ni. 
Kenapa senyum..? Senyumkan salah satu terapi untuk kita kelihatan sentiasa ceria.
Lagipun, senyumkan satu sedekah. 
Makanya, Senyummmmmm.....!! ^_____^

Nampak tak gambar permulaan entry ni..!
Haa..ade yang terliur dak...?
Haa..adakan..adakan..!

Daging masak hitam nama di beri, Hitam bukan calang-calang hokey..! Hitam ni memang mengoda perut kalian tau.

Dan untuk pengetahuan kalian, rata-rata ahli GSF sudah pun cuba tau masakan ni.
Dan ternyata jugalah kesedapannya oleh mereka yang telahpun mencuba..!

Sebab kami mengunakan rempah yang sama tau..!Memang tak rugilah..! Sebab dah lah senang nak masaknya, sedap pula tu..!



Nak-nak makan dengan nasi putih...Perggghhh...! Mengancam cakap hanggg..!!
Okeyh, kalian dah tentu terujakan nak tahu rempah apa yang aku guna ni..!

Nama rempah ni ialah Rempah Masak Hitam. Tak akan jumpa di mana-mana kecuali kalian order sendiri dekat tuan kedai.
Siapa..? Tentulah Mama Mia. Kalian boleh terus ke blognya. Boleh tengok contoh rempah tu. Aku tak sempat nak ambik gambo rempah tu.

Dan untuk pengetahuan kalian, sepeket rempah tu, boleh masak untuk sekilo daging.  Memang dan sedaplah rempah ajaib ni..!

Nak rasa, beli dan cubalah sendiri...!




Tengahari makan dengan nasi panas, petang pula aku cicah dengan lempeng kosong.
Memang sedap..! Pendek kata makan dengan apa saja pun sedap...!!

Kata Cikna Hitam Tapi Sedap
Ai pula kata Menarik tertarik
Tiba tang Nur Memang DeBomb..!
Kalian lakk.........??

Haa..cepat-cepat cuba ya..! Pada yang ingin dapatkan rempah ni, boleh terjah blog Mama Mia ya..!



Kata Hati : Nanti nak cuba masak ayam pula... :)
.

40 ulasan:

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

wahhh...sedapnyeee...terliur haa...:)

Ctie Anis Nisa berkata...

wow...hitam pun menggoda nii...

Mohd Shafwan berkata...

dan dan rasa laparr

wan berkata...

makan jangan tak makan

cweet pinky berkata...

hahaha , memang sedap , selalu kenduri memang suke hidang lauk daging masak hitam nih .. hehehe , betul tak ?? hehehe

Tihara berkata...

as salam

memang wangi bau rempah dia..akak guna separuh je hari tu..masak dengan daging pelanduk tapi lupa nak snap pasal seme berebut terkam nak rasa..huhU

boni kacak berkata...

pergh..memang terbaik. dia ada rasa manis, masin dan juga pedas.. terbaik...

Cik Aini berkata...

hahahaha
mmg debomb lah kan..
plg debomb tu sbb sng masak.kahkahkah
maklum lah org pandai masak mmg dia cari yg mudah cenggini kan.hahahaha

pewittt..comei profile pic.suwitt :)

whitecappuccino berkata...

mengancam habis!

MarliaMarble berkata...

SEDAPNYA..! minat sangat daging masak hitam ni..makin hitam makin sedap..! =D

dya bunga berkata...

dya tgk pun mmg de bomb..hihi

huny madu berkata...

nmpk sedapppp! tp x penah mkn pun :(

Mieya Atiera berkata...

Pergh... sedap tu.

cik nana berkata...

wahhh hitam yg menawan ni. mesti sedappppp !

Herman Bagus berkata...

wah enak tu cik makanannya :)

Chic Na berkata...

memang debomb. huhu.. dah masak akhirnya. cikna kalau masak ni mmg tak sentuh lauk lain dah. mkn ngn roti pun sodappp.. :)

Aine Ainun berkata...

nampak daging hitam tu ngan nasi putih sungguh mencabar n meliurkan....=))))

Che Rosliza Che mat berkata...

nampak pun sedap..

huny madu berkata...

dengan pantas sy order kat mama mia! ;) tq

izan mama mia berkata...

hiihhi..tersedak-sedak akak makan kek..rhupanya cik nur yg sebut yer..org kata..kalau tersedak tengah makan benda manis....ada org cakap baik2 kat kita...hihihihiih...nasib baik tak tersedak masa makan sambal yer..huhuhhu...

tq Cik Nur,..dah masak yer...wah nampak mengancam tuu..klau dah hitam camni,..kira lulus laa tuu...kalau ciknur taknak masak daging atau ayam pun takper...rempah tu boleh jadi cam ramuan rahsia kalau nak masak masakan lain bagi lain sikit rasanya...contohnya kalau nak masak kicap..biasa tu,..letak sikit rempah nie,...kalau nak masak ..hihiiih...ikut citarasa sebenarnya,..mama masak karipap pun letak rempah ni sikit....muhahahaa....kiranya,..cam rempah rahsia laa...tq juga untuk entry ni yer nur....dah ada org order pun..tq nur...

IntaNBerliaN berkata...

a'aa rempah ni mmg sedap :-)

Si Matatajam berkata...

Betoi tu Nur..mmg sedap..akak br buat semalam...mmg ramai yg memuji..

Anak Pak Muin berkata...

yum2..kalau time kenduri lauk ni mmg feveret ;)

Deqla manjew berkata...

nur yg msk sndiri ke ni? wahh... nmpk sdp tu...menarik utk diorder! :)

nanieybarnieylurviey berkata...

sungguh menggoda tekak even tekak tak berapa nk ok.. :) mcm pedas je.. yum yum

Mrs Velentine berkata...

sedapnye..

lelamaisara berkata...

saya belum try la la...hehhehe....memang nampak sedap....

CikNana berkata...

kelaparan sudah aku nie melait makanan ani..hehehe

Nyue berkata...

wow..cam sedap cik nur...terliur gakk ..
pos sini ckit..ehehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

mmg sedap kan nur..tambah2 makan dgn nasi panas huh apa nk kata hehe

AyueJean berkata...

Ambooooiiiihhhh nampak menyelerakan..... =D

Arina Shamsul berkata...

mama tak try lagi..hehehe.gambar dengan lempeng tu yang tak tahan tu..

perghhhhhhhhhhh.

saifudin berkata...


salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Cinta Misteri berkata...

Hahaha..keje ke smalam?

Minta skit..

QasehnyaRania berkata...

ciksu baru nak order..apa kes ni lambat bebenor..hihi

Karukord Jagau's berkata...

tapau sikit nk rasa (^_^)

aku HaniAsyira berkata...

hitam itu menawan.. huuu~~

9n0L4 berkata...

wahhhhhh. cik nur dah masak la. akak belum lagi ni. hee.

Eca Dwinky Asha berkata...

menyelerakan

wan nurul hezrina berkata...

mkn ngan roti canai mmg sedao nmpk.nyum nyum