Selasa, 6 November 2012

Home » Separuh Siap

Separuh Siap





Perghh..! Dah masuk pukul 1 tengahari dah haa..!
Aku baru terhegeh-hegeh nak keluarkan entry.

Semalam terasa macam penuh je idea dalam otak ni,
Tiba hari ni boleh jadi blurrrrr..!

Grrr.....sungguh tak suka perasaan ni tau..!
Sebab ianya boleh mengundang rasa malas.

Makanya, mahu atau tidak, terpaksa jugalah korek-korek gambar yang hado...!
Okay..! Kalian ingat tak entry Wordless Wednesday #29.

Entry tu sebelum raya Aidiladha kan.?
Jadi adalah yang bertanya "Cat untuk raya ke..?"

Sebenarnya itu rumah adik aku. Bukan rumah mak abah ataupun rumah aku.
Rumah tu belum duduk lagi. Baru selesai renovation.

Kalau Big Boss duk sibuk mengali harta karun kan,
Aku pula duk bertungkus lumus mengecat bagai...Heee..!

Sekarang ni pun dah hampir siap, dinding yang aku conteng tu dah di tutupi dengan warna hijau pucuk pisang. #Rujuk gambar di atas.

Mula-mula memang blur tak tahu nak ambil warna apa.
Dan akhirnya, Hijau putih jadi pilihan.

Di ruang tamu dan ruang menonton di cat dengan cara Lshape.
Sebelah L shape hijau, Sebelah L shape lagi putih.

Dapat bayangkan takkk..? Heeee...

Dan bilik-bilik serta dapur, semuanya cat putih belako.
Senang kerja...heee...!

Okay...! Siap satu entry..hahahahaha..!

Kata Hati : 
Rumah sendiri esok aku nak cat warna warni...hehehehe.. ^__^

.

44 ulasan:

nanieybarnieylurviey berkata...

rumah warna warni nnti jdi hyperaktif la.. :)

rumah nani pun cat colour hijau kt ruang tamu.. :)

hazwan hairy berkata...

eh sma kaler la..haha

Eca Dwinky Asha berkata...

eca pula..klu da ada uma esok kaler pink.hehehehe :D

Nyue berkata...

hahhhaa..idea cik nur dah ad la tuu..hehehheh...wow...warna ni cantik...nyue bleh banyangkan ag..rs nya cun apa hijau + putih..

umah kazen nyue...hijau + purple..haa..cuba cik nur bayangkan..ahahaha....

noornazuha berkata...

akak memang dah kering idea nak update entry..malas pun ada...waaaaaa...tunggu nk g bercuti jeh la..agaknye lepas tu baru update

Dak Fisha berkata...

warna hijau pucuk pisang. hehehe

Cik Siti Hajar berkata...

rajinnya mengecat...

baby lydia berkata...

green kaler..cntik ^^

izan mama mia berkata...

yeah..setuju,..cat warna warni laa ceria..kan kan..hihhi..rumah sendiri,..ikut suka kitalah kan..

yana halim berkata...

kemain rajin. meh tolong cat umah akak pulak. hehe..

wan nurul hezrina berkata...

nurul suka ngecat..dulu2 kalau bujang2 nak rayakan nurullah tukang cat umah kat melaka nuh dik non....hehe lawa jugak kaler cat nur nie

are_lin@yu berkata...

wahh cntik2..pndai eh nur cat..hihi

boni kacak berkata...

cantik juga hijau tu..

AyueJean berkata...

Sama macam kat rumah...
Warna ni jugak...
Tapi since 5 years ago kot....
Hehehehhehe...

AFINA berkata...

ape kata tandas , buat warna warni jugak . baru cun . hehehehehehe .

BERT berkata...

kale dinding ni macam rumah saya gak hijaunye.. lembut n nyaman je kale camni kan hehe,.. amboi rumah nur nak wane wani? jangan dah macam tadika plak nanti haha

9n0L4 berkata...

kaler hijau mmg cantik. sejukkkkk je mate memandang. :)

Karukord Jagau's berkata...

tolong cat rumah saya boleh :)

aku HaniAsyira berkata...

comel nya kalau rainbow.. boleh bukak tadika kan

Cik Yaya berkata...

warna ijau ngn ptih..?
hmm gbungan wrne yg ok jgk tu..
^o^

dya bunga berkata...

tenang je kaler hijau

Herman Bagus berkata...

siapp :)

Mieya Atiera berkata...

oke dapat bayangkan. kira harmoni lah warnanya pon lembut je

kinara kinatara berkata...

wah mesti cantikkan:)suka hijau:)

IntaNBerliaN berkata...

cantiklan warna ijau ni :-)

caliph shuriken berkata...

klau silap pilih kaler, dlm umah nanti nmpak 'gelap' semacam, huh...

Nakusan berkata...

lg belajar jd tukang cat rmh ya kawan...:D

salam sukses ya kawan.

Chic Na berkata...

adik nur dah ada rumah sendiri? bestnya. cantik hijau tu.

trah zain berkata...

ha, senang citer, xyah susah2 pikir,,haha
nti blh tambah art sikit2..haha

Cik Siti berkata...

hahahha..rajin tol laa...cat jgn x cat... :P

Deqla manjew berkata...

wow.. green kaler!! jarang rasanya org guna kaler ni kan??

ayut berkata...

putih blako nnt cpt plak nmpk kotor yer..tp suke wane ijau tuuuu!

Ctie Anis Nisa berkata...

lawo wane ijau ni,nisa suke..tenang je...

Aimi Syahirah berkata...

Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html

-meeSUPERGIRL- berkata...

teringin jugak nak cat bilik tapi malas . ad ubat? hahahha

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

hijau cantik nur..sejuk jer rasa hehe

Cinta Misteri berkata...

Haaa btul kata yg lain2. Hijau daun sejuk mata memandang. Nur kena buka kindergarden la mcm ni klau nk cat umah kaler-kali

Cik Aini berkata...

hehehe nice Nur..gud job!
skang mmg org boh wana wani kan..baru colourfull ala2 cita rosalinda dulu nih,kira 1 bilik tu mcm2 wana lah :)

jaakechik berkata...

hijau pon cantik...warna warni pon cantik...haha... tp jaa kalau ada rezki duk rumah sendiri nanti jaa nak cat kuning terang...jaa suka kaler terang... :)

Si Matatajam berkata...

Dapoq umah kak M pun warna hijau..kasi tenang skit...ha ha..

::CIK LYNN:: berkata...

skrg ni mmg trend cat cmtu gk...dpt bygkn...cantik!

fieda berkata...

kalau warna warni nanti nur terlebih aktif la pulok..

Dayana Bahar berkata...

Nice colour... dinding akak pun kaler hijau pucuk

shuhadaothman berkata...

same colour! hihi