Khamis, 1 November 2012

Home » , , » Kisah Oktober Di Bulan November.

Kisah Oktober Di Bulan November.





Satu November dua ribu dua belas, 
Persamaan dengan enam belas Zulhijjah empat belas tiga pulu tiga Hijrah..!

Harap kalian semua dalam keadaan sihat sejahtera hendakNYA..Ameen..!

Hari pertama di bulan ke sebelas pada tahun dua ribu dua belas ini, Cuaca di Bandar Warisan ini redup dan sejuk saja.

Sampaikan pagi tadi tengah syok duk layan chibi maruko chan tu, aku boleh terlelap. 
Sedar-sedar dah habiss...!

Okay, kalian nampak kan gambar di awal entry ni.
Itu adalah juadah aku pada hari raya korban tempoh hari.

Selain laksa dan kek coklat lembab tu, ada juga lemang dan rendang. Tapi di sebabkan malas nak trasfer gambar dari satu lagi camera, jadi aku tepek yang mana ada sudahlah ye..!

Kek coklat tu, aku mula buat, malam raya hari tu.
Mula buat pun dah nak dekat pukul 12 malam.
Siapnya sepenuhnya hampir pukul 2.30 pagi.

Ikutkan boleh siap awal, tapi bila sudah bergelumang dengan tepung sambil berblogwalking dan bermuka buku. Faham-faham sajalah..!

Pada yang nak cuba resepi kek coklat tu, boleh [KLIK SINI]
Senang je cara buatnya.. Tak susah pun..
Percayalah..! #Macam lagu Siti la pulaaa...heee..


Kata Hati : Sekarang fahamkan kenapa tajuk entry ini begitu..heee...!

.

46 ulasan:

Mrs Velentine berkata...

dah lama kak tak buat kek

Ctie Anis Nisa berkata...

nur...kek tuuu..nisa nak....
izinkan nisa copy resepi eh,nak try la..nmpak sedap... :)

Cik Siti berkata...

terliur la tgok kek tuh..nak3...

Encik H berkata...

ohoo..kisah bulan lepas, baru tulis bulan ni..ni resepi kek ceklat ni sama macam chic na punya x?

Cc: chic na si kuku putih

Deqla manjew berkata...

sedap nmpk kek coklat tu...nyum2... deqla mmg suka je apa jenis yg berkaitan cekelat...ngee...terima kasih doakan deqla murah rezeki..deqla doa utk nur juge..amin.. :)

dya bunga berkata...

nk sikit..kek tu nampak sedap

tirahzairi berkata...

mintak cket kek coklat...hihi

BERT berkata...

oh jelesnye boleh makan mcam2 .. raya aji lepas cume tgk je org mkan macam2 .. lam pantang appa pon tabley huhu

Nyue berkata...

dah faham cik nur...pergh pekena laksa hari raya pertama yea..bestnya..ehehe

Solehah Shamsuddin berkata...

haha ok paham dh.klu kita duk online je, byk keje yg xkn dpt kita siapkan.btl kan?

Si Matatajam berkata...

Laksa ngan kek cekelat tu mmg feberet akak..huwaaaa nak skit...

Chic Na berkata...

ooo.. faham2. yummmy kek coklat tu. tak nak la cuba, nak yg nur buatkan. boleh? huhuhu..

CikNana berkata...

aduh kek bahh.:)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

klu dh tgk makanan yg sodap2 tu mmg faham2 sgt dgn tajuk entry muahahaha :P

Deru Ombak berkata...

Uih Nur... Kek cekelat tuuuuu... Adoyaiiii..

Nak klik resepi.. Babai.

wan nurul hezrina berkata...

hahaha faham mmg tajuk entry sungguh tersirat=)

are_lin@yu berkata...

sedapnya nak rsa yg nur buat..hiihi

kinara kinatara berkata...

wah..kene cuba nyh..huhu...:)

hazwan hairy berkata...

sedapnya terliur tgk..like2...

Tihara berkata...

as salam

wah buat kek sambil bw..caya lah :)

shuhadaothman berkata...

waaa..memang nmpk lembap sgt tu nur.. i loikeee! hehe ^^

izan mama mia berkata...

teringin sangat nak cuba kek lembab tuu

Karukord Jagau's berkata...

buatkn satu kek coklat tuk aku hihihihii

Cinta Misteri berkata...

Sajalahtu, awal2 dh tunjuk makanan..

Miss BaNu berkata...

fuhhh sedapnyer..

Herman Bagus berkata...

terimakasih sudah berbagi cik :)

N.Aima K berkata...

sedapnye kek coklat tuuu huhuhuhu

Deq's Qienz berkata...

Eh cik nur nk amek spm ke?? Hihii bley la amalkan doa tuh..

Mieya Atiera berkata...

Menu raya kita sama lah Cik Nur :) hihi

shidaR berkata...

ooo..sedapnye menu..teringat plak kak kek coklat yg dah habis tu huhuhuuu^^

::CIK LYNN:: berkata...

sedapnya kek coklat moist tu :)

Sue PeLik berkata...

huhuhu tengok pun sedap! huhuhu. nak jugakkk huhuhu

Cik Aini berkata...

wawawah..
nmpk mabeless lah Nur..ada lg tak?
nak la skit..hehehe

psst!Nur ni pandai masak kan :)

caliph shuriken berkata...

tgh2 malam nmpak mamam kt sini laa plak, huh...

boni kacak berkata...

hahahaha.. layan chibi maruko?hehehe

Yana Libra berkata...

sedap2 juadah~ :)

aku HaniAsyira berkata...

uwaaa... dah lah atil xmkn lagi.. cik nut tunjuk gambar yg menyelerakan pulak.. sob100x..

QasehnyaRania berkata...

nk kena p selongkar ni..hihi
done maxis

Che Rosliza Che mat berkata...

Terliur tengok kek coklat...

etuza berkata...

biasanya pic2 yang cik nura letak kat wall blog terang2 belaka..so nampak sedap tau!

jaakechik berkata...

pandai ciknur wat kek rupanya...kikiki... bagus la nanti boleh try!

9n0L4 berkata...

sedapnyeeeeee. lame tak buat kek. :)

saifudin berkata...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

IntaNBerliaN berkata...

alahaiii kek coklat tu nmpk sedap sungguh

lelamaisara berkata...

Wah kek tu...saya suke betui..alesya pon suke jgak..nak buat laaaa

nanieybarnieylurviey berkata...

tetiba lapar kek plak.. menggiurkan je..