Jumaat, 16 November 2012

Home » , , , » Peserta Maharaja Lawak Mega Musim Kedua.

Peserta Maharaja Lawak Mega Musim Kedua.





Tiga Negara berentap dalam satu program realiti untuk merangkul gelaran JUARA.
Maharaja Lawak Mega Musim Ke-2 2012
  Sedang  bersiaran secara langsung pada  
di Astro Warna (132) dan Mustika HD (134)
Senarai peserta-perserta Maharaja Lawak Mega Musim Ke-2 | 2012.
SUMBER

JOZAN
Dari Malaysia. Terdiri daripada Johan Dan zizan.

BOBOI
 Dari Malaysia. Terdiri daripada Aflin Shauki , Harus Salim bachik dan Nabil Raja lawak.

Saywho
Dari Indonesia. Terdiri daripada Eko, Bocil dan Vicha.

Sabon
Dari Malaysia, terdiri daripada Sathia dan Abon.

JAMBU.
Dari Malaysia. Terdiri daripada Yus dan Taukeh.

DADIDU
Dari Singapura. Terdiri daripada Bobo, Ar Badul dan Arif Sudin.

PIMAI
 Dari Malaysia. Terdiri daripada Imuda Dan Mat Over.

Shiro
Dari Malaysia, terdiri daripada shahrol dan ajak.

TheBandungJoker
Dari Indonesia. Sebelum ini dikenali dengan nama Bawel. 
Terdiri daripada Dodon , Amin dan Aman.

R2
Dari Malaysia, terdiri daripada Rahim dan Wan Lopez.

Manakala  peserta Hot Seat yang layak menyertai Maharaja Lawak Mega bagi musim ini ialah kumpulan Dari Malaysia, iaitu kumpulan Balas..!



Kata Hati :
Setakat ni (16 Nov 2012 - 11.35PM) aku terhibur dengan kumpulan JOZAN...!
.

27 ulasan:

Aimi Wardina ♥ berkata...

Jozan the best!
Jom join segmen ni, senang saja:

http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2012/11/segmen-tambahkan-followers-di-blog.html

Aimi Wardina ♥ berkata...

Ops, silap, ni link segmen yg sebenar :)

http://aimi-wardina.blogspot.com/2012/11/segmen-tambahkan-followers-diblog.html

dya bunga berkata...

sama juga..terhibur dgn kump jozan..yg lain xberapa lawak

Anak Pak Muin berkata...

xsempat tengok..mesti kelako gile dua ekor tu..haha

Chic Na berkata...

suka jozan dgn shiro. ;)

Encik H berkata...

nak jadi juri boleh x? tapi nak komen kat sini la..hehehe

Jozan - hahaha..lawak betul diorang bahan awie tadi..starting sampai ending tak putus2 H gelak..awie pun ketawa sampai keluar air mata..

Boboi - x berapa best la boboi minggu ni..starting awal2 tadi rasa macam slow sgt..tapi bila dah nak habis tu, baru nampak kaitan diorang..adik beradik rupanya..:D

Saywho - so and so..biasa jer kot..tapi boleh kata best jugak la..sebab amik cerita Adam & Hawa..tu yg jadi lawak tu..hehe

Sabon - osbon jugak best..mungkin gandingan sathia dgn abon belum serasi..kot..plus sathia buat lawak macam menjerit2..memang sathia punya lawak camtu pun kan..susah nak ubah..:D

Jambu - H drpd dulu susah nak terima lawak jambu ni..tak dinafikan yg diorang memang lawak..cuma kadang2 rasa lawak diorang merapu sgt..bersepah..drpd cerita nak nyanyi, tiba2 cerita pasal jaga ppuan..isk..

Dadidu - H tak faham apa yg diorang buat..rasa macam..entah la..susah nak esplen..

Pimai - baik sikit drpd dadidu..tapi still below par..imuda dah nampak tua la..nampak kedut dah kulit dia..

Shiro - H suka lawak diorang tadi walaupun najib ali kata punchline tak sampai..H rasa part punchline x sampai tu memang spontan..diorg cover masing2 kat atas pentas..lagipun shahrol memang muka camtu time buat lawak..hehe

Bandung - sakit telinga dengar si pendek tu gelak, daripada dulu lagi..cakap sikit lepas tu gelak sendiri..entah kat mana yg kelakar pun xtau..gelak membingitkan telinga pulak tu..grrrr

R2 - below par jugak..kalau ikut persembahan tadi, rasanya R2 level2 Balas dgn Bandung Joker..still acceptable kot..

Balas - tak habis2 dengan lawak double meaning diorg..asik2 lawak berunsur lucah..daripada dulu sampai la skg..grrrr

wah boleh buat entry baru ni..hahaha

Cik Aini berkata...

Eh,ingt td salah masuk blog dh..ingt blog Misz Banu td.muahahahaha

sama la Nur..dlm byk2 tu Jozan je yg best pun kan :)

boni kacak berkata...

Jozan terbaik...hehehehe

izan mama mia berkata...

lor...xleh tgk...xder astro

Miss BaNu berkata...

JOZANNNN Best................

Herman Bagus berkata...

haha lucu lucu cik

lelamaisara berkata...

oh..dari malaysia ramai ek...mestila sokong jozan..hehe

Mieya Atiera berkata...

Entah bila lah dapat tengok MLM nie.

ayu jue berkata...

tapi kurang lawak sikit kan malam td..huhu..mungkin sebab musim pertama..=)

Nyue berkata...

nyue dr dlu dan kini mmg peminat jozan :)

etuza berkata...

etuza tengok..tergelak ketawa tengok tu Johan zizan, lepas tu yg dari indon tu yag ada budak kecik perempuan..kelakar...

nanieybarnieylurviey berkata...

Mesti miss banu suke :) heee

Nani smlm dlm kete dgr say who. Xpenah tgk. Ble dgr dlm radio mcm best plak..

aku HaniAsyira berkata...

meja ke cik nur?? dah start ei.. tgk citer lain lak aritu

Deqla manjew berkata...

Jozan jgk la best.. haha

9n0L4 berkata...

jozan mmg takleh nak ckp ape la. hehe. rancangan dr fazilah kamsah pun dorang sempoi. ;)

Eca Dwinky Asha berkata...

dulu dan selamanya sokong jozan je.hahahaha

btw,xberapa berkenan dgn kumpulan BALAS dan tak tahu kenapa dorg terpilih hotseat tu.serious.

are_lin@yu berkata...

suka jozan n shiro..hihi

Puan Siti berkata...

sy pown suka JOZAN..huk3..:P lawak3..keh3...

Che Rosliza Che mat berkata...

kenapa orang sama jer masuk hihihi

Solehah Shamsuddin berkata...

dalam byk2 ni suka jozan je dan dari Malaysia.go go Malaysia

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

malam tu tgk jozan jer yg best...yg len hurmmmmm

wan nurul hezrina berkata...

arituh suka jozan nshiro nyer lwak..tp nape sepah tak msuk ek..