Khamis, 9 Februari 2012

Home » » .:: Apa Kelebihan FIBOX..? ::.

.:: Apa Kelebihan FIBOX..? ::.

.





Semua orang tahu, Fibox ialah salah satu kotak sembang yang popular selepas shoutmix di kenakan bayaran awal tahun 2012. Selain Fibox, ada juga kotak sembang 'jenama' lain.

Dan boleh nak di katakan, 99% blogger akan mengunakan kotak sembang ini di blog mereka. Betulkan? Termasuklah aku daaa...

Awal tahun 2012 aku guna kotak sembang 'jenama' Fibox ni, dan kemudianya  aku tukar  kotak sembang ber'jenama' Chatbox, sebab tengok ramai yang pakai. 

Tapi bila beberapa perkara tak dapat di elakkan seperti ni SINI , aku tukar kepada Fibox kembali. Lepas ni tak tukar dah kot..!

Bila kembali kepada Fibox, aku saja lah kodek-kodek apa kelebihan kotak sembang ni. Dan baru aku tahu, yang kotak sembang 'jenama' Fibox ni ada fungsi menapis perkataan yang tidak elok di dengar. 


KLIK UNTUK TUMBESARAN.


Selain itu kita juga boleh menapis nama yang kita nak block dari masuk ke kotak sembang kita.  Dan boleh juga block laman web yang kita tidak mahu ianya memconteng di kotak sembang kita.

Siapa-siapa yang bercadang nak tukar kotak semabng tu, atau selalu ada ganguan, bolehlah cuba Fibox ni. Tapi ingat, anda kena 'SETTING' sendiri perkataan apa yang kalian mahu sekat, id mana yang kalian nak block begitu juga web mana yang anda tidak mahu berada di kotak sembang anda.

Bila dah siap. klik saja pada save. Dan kemudia, bolehlah copy dan pastekan seperti biasa...Ala...macam mana kalian pasang kotak sembang sebelum ni. Senang kan..?



Kata Hati : Bandar warisan di limpahi hujan, jap lain kena offline lee....!!


.

8 ulasan:

dyabunga berkata...

owh.bru tahu.. dya guna busuk..hihi

Lady Milo berkata...

saya masih pakai yang lama... teeehee... malas nak edit warna.

:: Cik Nur :: berkata...

Milo, xpayah edit pun boleh..just setiingkan je..hehehe

qamarguyz berkata...

salam ziarah..
hmM, masih rindukan shoutmix..
fibox ni kadang2 sllu pr0b jg

Isma Haneefa berkata...

prnah tngok benda ni rosak sbb tu x jadi pakai...

Mak Usu berkata...

yeke? Mak Usu baru tau,, Mak Usu pakai cibox jer...hihi

p/s: Curi masa jenguk Cik Nur.. :)

Yana Libra berkata...

ooo...camtu rupanya..tapi ari tu pernah letak fibox, tapi xjadi..hehe~

:: Cik Nur :: berkata...

fibox ni mmg kadang dtg pyakit dia, tu yang bengang tu...

qamarguys, btul kata awak..rindukan shoutmix lama..huhuh