Selasa, 21 Februari 2012

Home » » .:: Cucur Ayam ::.

.:: Cucur Ayam ::.

.





Selamat hari selasa. Harap kalian dalam keadaan sihat dan baik-baik sentiasa. Seperti gambar di atas, sedia maklum, entry ini berkenaan dengan makanan.

Tapi untuk resepi ni, aku sendiri pun tak tahu nak letak nama apa, di sebabkan bahan utamanya ayam, jadi kita panggil 'CUCUR AYAM'  je lah... ^__^

Sebenarnya, cucur ayam ni lebihan daripada inti dumpling yang aku buat tempoh hari [ LINK ] . Ingat tak aku ada cakap inti banyak lebih.
 





Dan di sebabkan kulit wantan dah habis, jadi aku buat keputusan gorengkan saja lebihan inti macam bentuk cucur udang.

Isi dumpling tu kan memang banyak ayam, bila buat goreng macam cucur memang terasa kaw-kaw ayam. Sebab tak tambah sedikit pun tepung.

Dan rasanya kalau nak tambah tepung pun boleh juga. Boleh dapat banyak. Goreng comel-comel, bila makan semulut je. 

Dan macam biasa, bila dah siap di goreng, bolehlah di hidangkan bersama sos kegemaran anda.. ^__^

[ KLIK SINI ] Khas untuk ibu-ibu di luar sana.



Kata Hati : Cucur ayam ni, rasanya kanak-kanak lebih mengemarinya..!

.

18 ulasan:

Yana Libra berkata...

Asyik makanan je 2,3 hari ni..terliur la..huhu~~ :p

Masz Sidek berkata...

kalau kanak2 dah suka... org dewasa lagilah suka... hehehe...

M@W@R Q@SeH berkata...

mcm sedap je...huhuu nk sikitttttt

Nyue berkata...

wahhh....sedap nyerrr..nak ckit...dh la lapar nie..lambat nyr nak lunchh...he3

^_^ Zaza Nur Iman berkata...

cucur ayam..tak pernah lg makan..

Cik Aini Lavender's berkata...

hehehe...pandai,sbgai ganti cucur jagung - jd lah cucur ayam =)

Arina Shamsul berkata...

wah cik nur,terliur2 dah saya,mesti sedap rasa cam nuggert ayam tu kan?hihi..petang nanti nak makan mekdi la..hahaha..

wah..dah ada wajah comel..itu rupanya wajah pemilik blog ini,cik nur tahu dak?ada satu malam tu saya termimpi cik nur..ahaks.tapi dalam mimpi tu cik nur gemuk muka bulat2.hihi.realitinya tidak.saya takut nak habak sebelum ni,takut tersinggung lak..ihik..tu diam je,

cik nur kan rajin singgah blog mama,tu yang masuk2 mimpi tu..hahaha.lol.

Nyamuk Terbang berkata...

ala nak skit

Hans berkata...

walawehhhhhhhhhhh
sedap nih

Cik Nur berkata...

Jemput makan semua... :)

teha berkata...

nur , antr sini sikit.. terliur dh nie... hahahha !

teha berkata...

nur , antr sini sikit.. terliur dh nie... hahahha !

nur adilah berkata...

lama tak makan :D

ecadwinkyasha berkata...

telan air liur je la nengok...hahahaha. XD

nak try buat dumpling,tpi tu hah kulit wantan tu,susah nak cari sini :(

YaYaNsMuM berkata...

cucur ayam tuh..best nye...teringin pulak nak makan..ekekek

Cik Nur berkata...

YM: ym xboleh mkn ayam..biar luka btul2 pulih, baru boleh mkn..:)

Aine Ainun berkata...

Tu diaaaaaaaa....

Rajin sungguh cik nur ni...
Anta umah sat...

Man Ida berkata...

Asalammualaikum,apa saja bahan2 ayam goreng itu?